От х:

Днес в x:

Агенция за имоти: Глад за жилища в Хасково, предлагането слабо

    Глад за жилища в Хасково заради слабото предлагане. Това отчете собственичката на местна агенция за недвижими имоти Мира Сакалийска. Според нея, това се дължи на недостига на новото строителство в града.

    Едина от малкото жилищни сгради в строеж се намира в квартал „Училищни“, който е сред предпочитаните от купувачите райони. В тази локация цената на квадратен метър е 550 евро. Така един двустаен апартамент от 65 кв. м. излиза близо 35 000 евро или 70 000 лева. Жилищната площ се състои от самостоятелна спалня, хол с всекидневна и кухненски бокс в едно, баня с тоалетна, както и малка тераса. Такъв тип апартаменти са предпочитани от купувачите, защото са компактни за живеене и са търсени за отдаване под наем. Тристайните същото се търсят, но по-рядко, защото при тях цената е по-висока заради по-голямата площ, а по-малко са хората, разполагащи с такъв бюджет.

    Във въпросната кооперация повечето апартаменти са били продадени още в началото на строителството. Според Мира Сакалийска, интересът на купувачите е насочен именно към новото строителство, въпреки схващането, че старото е по-качествено. „Новите жилища са по-лесни за отдаване под наем, ако се търси инвестиционна цел“, коментира тя.

    От хасковските агенции смятат, че тепърва пазарът с недвижимите имоти ще се регулира със стартиралите проекти и ще бъдат удовлетворени всички търсещи, които имат нужда или са решили да инвестират в имоти.

    Според работещите в бранша някои от клиентите предпочитат старото строителство, защото мислят, че е на по-изгодни цени. При него обаче собствениците обикновено търсят бомбастични цени, доста над продажните. Това обикновено са хора, които искат да продадат тристаен панелен апартамент в Хасково, при това в несаниран блок и с парите да купят жилище в София, Пловдив, Бургас, Варна. „Няма как да се случи това, защото пазарната цена в по-големите градове е по-висока от тази в Хасково, а покупателната способност тук е доста по-ниска отколкото в по-големите градове“, казаха от агенцията за недвижими имоти. Така след време продавачите склоняват да намалят цените, понякога с няколко десетки хиляди левове като в някои случаи понижението е наполовина.

    От бранша коментираха, че все повече се засилва интересът към имотите в близките до Хасково села. При тях обаче не рядко изскачали документални проблеми, които препятстват продажбата на имота. Брокерите дадоха пример с покупко-продажба на имот с неизрядни документи, за който новата собственичка се наложило да го плати в троен размер, тъй като за него се водили и дела. В тази връзка от агенциите съветват бъдещите купувачи да се допитват до специалисти с цел да избегнат подобни главоболия.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (36)

    • 1
      Ли
      Лично мнение
      61 -3
      10:05, 11 апр 2019
      Ако се оправят бившите вилни зони, които сега са квартали, за да стават за целогодишно живеене и ще се оправят нещата. Когато има изградена елементарна инфраструктура като път, улично осветление и сметосъбиране града ще си отдъхне и разшири.
    • 2
      Ни
      Николай Георгиев
      60 0
      10:46, 11 апр 2019
      "въпреки схващането, че има схващане, че старото е по-качествено"
      Изречение да видиш.
      • De
        Deniss
        3 0
        13:54, 12 апр 2019
        Сващането се е схванало от схващанията...
    • 3
      Ха
      Хари Лангдън
      105 -2
      10:57, 11 апр 2019
      Дрън, Дрън в Хасково има над 200 нови жилища , които не могат да се продадат , защото хората искат с малко пари да купят много нещо. Първо в тези 65 квадрата , чистата жилищна площ е не повече от 50 защото така се изтарикатиха строителите , че ти продават нещо което не ти е твое, а го плащаш, второ една панелка от 80 квадрата е точно 80 квадрата и няма нужда да плащаш нещо което не е твое, трето новото строителство е с качество "ОТВРАТ", само една фирма в града работи съвестно , но няма да и правя реклама, четвърто тези "ПОСРЕДНИЦИ" са живи паразити и никога няма да си купя или продам имот чрез тях, не ми се дават грешни пари. И пето всичко е въпрос на пазаарлък, продавачите тръбят че има криза , че ще се вдигат цените и т.н. , а някои баламурници изгоряха и после банките им взеха наполовина платените жилища .
      • Фе
        Фердинанд
        20 0
        13:08, 11 апр 2019
        Може ли ни подскажете с първите една, две букви името на тази фирма, която си гледа съвестно работата?
      • Ха
        хавана прес
        20 -1
        15:56, 11 апр 2019
        Какво стана с новата сграда на Стаматов в парка в Куба. И нея ли ще я продаде на зелено за да се нагуши и да затрие на хората мястото за почивка и игра.
    • 4
      За
      запознат
      41 -7
      11:04, 11 апр 2019
      Жилища за продан има предостатъчно,проблема е в липса на пари при купувачите.Искат голямо жилище,с много екстри,но,на цената на панелка.Няма как да стане.Като заработят фабриките наблизо ще има още повече купувачи.Безработни няма да останат и всеки ,който няма жилище ще иска да закупи.Доста от хората работещи в чужбина също инвестират в апартаменти или други имоти.
      Колкото до новото строителство-малки кутийки са стаите,с малки тераси.Общите части се продават като и с цена на жилищна площ.
      Човек като си купува жилище трябва да гледа локациите-училище,детски градини,път,ВиК,вече и газификация.Те търсят асансьори за 4 етажна сграда.
      След апартамент скандалите в София разбрахме и реалните цени на жилищата там.В Хасково все още цените са ниски и който има излишни пари да ги влага в имоти-дори и селски да са.
    • 5
      Хх
      ххх
      31 -5
      11:41, 11 апр 2019
      в София цените са по-ниски!
    • 6
      00
      001
      128 -3
      11:43, 11 апр 2019
      Какъв глад за жилища!!! То хора няма в този град вие за глад за жилища говорите!!!!!!Колко апартаменти ново строителство има непродадени и скоро едва ли ще се продадат!!!!!Правите си евтина реклама че много можете че много продавате!!!
    • 7
      Та
      Тази
      15 -1
      12:20, 11 апр 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 8
      Jo
      John
      48 -1
      12:52, 11 апр 2019
      такъв глад за жилища имат, че на имот от 60 хиляди слагат 10 бона комисионна!
    • 9
      За
      засегнат
      49 0
      13:14, 11 апр 2019
      Комисионната е между 2-4 % от двете страни. Общо взето бизнеса е печеливш за брокерите , но те ламтят за още ! Опитвайки се да вдигнат цените чрез медийни изяви и публикации.
      • Кл
        Клиент
        43 0
        14:47, 11 апр 2019
        Глупости говориш,2% от продавача и 2% от купувача.
        Ама да дам един коз на купувача : Хора НЕ ТЪРСЕТЕ чрез агенция,просто говорете с собственика,а ако го няма собственика говорете с неговите съседи,просто хората ще ви насочат или ще ви дадат телефон за връзка със собственика :)
      • Jo
        John
        6 0
        17:30, 11 апр 2019
        2% е комисионна за кутия цигари!
    • 10
      Ар
      архитект
      25 -6
      13:24, 11 апр 2019
      Хасково е особен град! Всеки иска жилище в центъра, а няма подходящи имоти за строителство на апартаментни сгради, в същото време централните градски части са най-неблагоприятни за живеене. Града се е запушил от всички страни със промишлени територии, реално само местности Каменец и Кенана могат да поемат разрастстването на града и имат добри условия за живот. Но нямат инфраструктура. Жилища има повече отколкото е реалното търсене. Проблема е че един продава санирана панелка в Орфей или Бадема и търси за същите пари нещо по-голямо в центъра. Най-продаваните жилища са Двустайните апартаменти. Общината да се заеме с инфраструктурата на крайните квартали, защото един град не е само ЦЕНТЪР!
    • 11
      20
      20 % ОТГОРЕ ЗА БРОКЕР
      12 -2
      13:40, 11 апр 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 12
      Го
      Госпожата
      49 -2
      14:04, 11 апр 2019
      Това е реклама на агенцията и на агентката. Дано си е платила на медията.
    • 13
      Ад
      АДРИАН 1
      40 -4
      14:30, 11 апр 2019
      ТРИЯТ КОМЕНТАРИ ЗА ТАЯ уж,, брокерка а е една"измислена кукла която взема отгоре 20% надбавка. Правят и реклама......
      • Ад
        адриана
        5 -3
        11:11, 12 апр 2019
        Адриане и като зет не успя и просто си клоуна на града ....
    • 14
      Ел
      Елена
      58 -3
      15:01, 11 апр 2019
      нещо сте се объркали и обърквате читателите си. Какъв глад за нови жилища, като цели комплекси са празни. Апартаментите в много от сградите се продават от ЧСИ. Какъв глад, какви 5 лв.
    • 15
      ..
      ....
      37 -3
      15:49, 11 апр 2019
      Цените изкуствено се държат високи в Хасково. Вижте колко мн имоти се продават. Скоро гледах едностаен (гарсионер) в панелка на 1 етаж - 45 000 лв. Вие нормални ли сте? Ще си купя къща в Гърция на плажа за тези пари. Луди хора, ама по-луди са тези дето купуват. Не тези от нужда - те са прецакани, а тези които купуват с цел инвестиция.
    • 16
      Би
      Бистра
      34 -2
      16:42, 11 апр 2019
      П********а си прави платена реклама ! Не се занимавайте с интриги и измамници, порърсете всички останали агенции в града , но не и тези двете ;) Нямат нито един доволен клиент , също така жената която е закупила къщата и платила тройни размери е по вина на агенцията. Агенцията трябва да провери и извади всички документи за изповядване на една чиста зделка за двете страни -както продавачите да са доволни така и купувачите. А двете интригантски двойки като ИНТРИГА и МИРА гледат да преберат парите , а след това клиентите да се спасяват и да си чукат главите по инстанции и оправяне на документации и други ;)
      • Ро
        росица
        3 -2
        11:06, 12 апр 2019
        Бистра на години си и не ти отива . Излагаш се ...баба си
    • 17
      Те
      Теодор
      4 -31
      18:34, 11 апр 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ба
        бай Киро
        19 -1
        19:00, 11 апр 2019
        Брее, много пари имаш, бе Тоше, от де ги открадна?
    • 18
      Ма
      Мария
      5 -18
      18:45, 11 апр 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 19
      Ел
      Елизабет втора от Давидково
      25 -2
      19:17, 11 апр 2019
      Мария, а да сте мошеници, като агенция Мира ,Андрос ,интрига и да дерете хората с 20 процента можете.Вие сте дебили.
      • Ма
        Мария
        2 -15
        20:37, 11 апр 2019
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 20
      Гр
      градски
      19 -1
      21:10, 11 апр 2019
      Внимавайте ако се наложи да ползвате тази измамничка.Най вероятно това е платена реклама защото не и върви бизнеса.Стойте далеч от тази агенция играе с продавачите и създава проблеми за бъдеще за да те оскубе още по добре.
      • Кл
        Клиент
        2 -5
        21:58, 11 апр 2019
        А може ли факти ? Доказателства ? Как така това е толкова лесно ??? Абе хора в какъв свят живеете :D
    • 21
      Ра
      радка
      12 -3
      21:42, 11 апр 2019
      За процентит при баш тариката в бранша -адриан каракачанов,,мошет....к от класа в града и региона.
    • 22
      Ко
      Котето
      13 -1
      23:14, 11 апр 2019
      Как се формират цените на имотите: гледа Бай Иван в нета Еди кой си за колко продава и си прави сметката и той за колко да продаде, обаче се намират няколко тарикати да пуснат обяви с много високи цени, и Бай Иван като ги види си вика абе моята къща по-хубава що да я дам евтино и вдига и той цената, Бай Киро и той гледа Бай Иван и той почва да иска много пари и така се формира спекула с постоянно растящи цени, но това не може да трае вечно и в един момент цялата къща от карти рухва, а балъците купили скъп имот изгарят.
    • 23
      Ха
      Хаха
      15 -1
      07:00, 12 апр 2019
      Лично бях при тази псевдоброкерка преди време, когато си търсех имот. Бях харесал една къща, която беше обявена в сайт за имоти и в нейната агенция. В сайта беше обявена за 90 000 лева, докато при нея цената беше 90 000 евро. Хахаха много неудобно и стана и взеха да се гледат с колегата, като започнах да и говоря за цените на този имот, както и на някои други, които предварително бях разбрал от собствениците. Тази е едно от най- алчните същества, на които може да попадне човек
      • In
        Ina
        2 -3
        11:01, 12 апр 2019
        За клевета какво беше наказанието .....
    • 24
      Го
      голям ***
      7 -1
      08:21, 12 апр 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 25
      По
      Поетеса
      6 -5
      09:18, 12 апр 2019
      Абе хасковлии мисля че става ясно поне на нормалните хора че тука става дума за големи помии от конкуренти които не могат да понесат чуждия успех и вместо да се концентрират в работата си са предпочели да покажат на какво са способни анонимно.... Жалка история Абе работете, учете се, старайте и бъдете малко по-добри, колкото и усилия да ви коства това с плюене на другите нищо няма да постигнете. Прекрасни сте Обичам ви Обичайте се и вие. Може би момичето трябва да ви благодари за вниманието, прекрасни сте
    Последни новини