От х:

Днес в x:

10 °C

Преследват покойница от Хасково за 21 лева дълг към оператор

Изображение 1 от 2
  Колекторска фирма преследва покойница от Хасково за дълг от 21 лева към мобилен оператор.
  Преди дни от фирма "С. Г. Груп", която изкупи вземанията на "Мобилтел", изпратили второ писмо в дома на Ш. Б. Получил го синът й. В него пише, че хасковлийката дължи 21.70 лева към "Мобилтел". В него обаче не пише какво е основанието за дължимата сума и от кога е дължимото плащане.
  Синът обаче е категоричен, че майка му няма борчове и изпратеното писмо е неоснователно.
  Той заяви, че майка му е починала през декември 2015, а около 3 години по-рано била освидетелствана и лежала по психиатрични болници в Хасково и Кърджали.
  "Не знам майка ми да е имала договор с "Мобилтел", а освен това в клиниките доколко знам не им разрешават да ползват мобилни телефони", заяви хасковлията. Той не обърнал внимание на първото писмо от така наречената колекторска фирма, но от второто се разтревожил, защото в него плашат и със съд. След няколко дневно лутане как да постъпи в тази ситуация, синът подаде сигнал в Haskovo.net.
  Потърсихме коментар от "С. Г. Груп", която от 21 декември 2017 г. има сключен договор с "Мобилтел" за прехвърляне на вземанията (договор за цесия). Изненадващо проблемът беше решен за секунди, още по време на телефонното обаждане.
  Представителят на фирмата Пламен Славов обясни, че покойната длъжница е имала договор с "Мобилтел", иначе нямали как да знаят за въпросния дълг. Той допълни, че още след смъртта на титуляра на договора, роднините е трябвало да представят смъртен акт в компанията, за да закрият партидата по договора. Задължението бе заличено още по време на телефонния разговор.
  Потърсихме за коментар и адвокат Тодор Ташев, който води няколко дела срещу фирми за събиране на дългове по сходни казуси. Той обясни, че в хасковския съд има образувани редица такива дела, които обикновено завършват в полза на гражданите, като сред най-честите мотиви е изтекла давност. Именно заради това юристът съветва при получаване на подобно писмо за дълг, гражданите да проверят периода на борча, преди да предприемат плащане. 
  Анета Кутелова

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   !
   !
   68 -4
   11:01, 7 апр 2019

   Винаги съм казвал че Кейбъл, Близу, Мобилтел, А1 (всичко е едно и също) са лайна! Точно за това не искам да имам нищо общо с тях!

  • 2
   Пи
   Питач
   26 -2
   11:59, 7 апр 2019
   Аз ако имам от преди 10 години към Мтел минала ли е давност г-н адвокате?
  • 3
   Кр
   Крадец
   39 -3
   12:19, 7 апр 2019
   Всички оператори са боклуци. Най-голям е теленор.
  • 4
   Аз
   Аз
   30 -2
   13:03, 7 апр 2019
   Имам задължение от 15лв които с годините станаха 50. От 6год ме търсят за 15 лв тея тъпаци. Плашат с чси за 15 лв.
   • Ot
    Otto
    3 -6
    14:30, 8 апр 2019
    ***** майна, ако някой на теб ти дължи 5 лв. няма да забравиш нали? Срамно е да казваш,че не можеш от години да платиш едни 15 или 50 лв. Некадърник ли си? Отивай да работиш, леш!
  • 5
   Ни
   Ние
   40 -1
   14:29, 7 апр 2019
   Баща ми почина преди 15 години и никога приживе не е дължал и една стотинка на никой. Всяка година ЕВН ми изпращат поне по две писма, че някаква партида за електромер на вила, която баща ми продаде 20 години преди да почине, имала няква сметка от 23 лв за плащане. И понеже те не са открили новия собственик вече толкова време пращат писма на баща ми, че дължи вече над 200 лв и го плашат със съд.
   Безумия и парадокси да искаш.
   • Tt
    TT
    12 -1
    21:17, 7 апр 2019
    Иди ди ЕВН с договора за покупко продажба на имота и ще престанат да изпращам писма
   • +-
    +-
    4 -10
    08:50, 8 апр 2019
    Що да ходи в ЕВН, като може тук да плюе? А писмат... Виж коментара
   • Ей
    Ей
    8 -1
    10:48, 8 апр 2019
    Разбира се , че съм ходил в ЕВН, но нямам договор за покупко - продажба отпреди полвин век и без това те не могат нищо да направят.
    А кой плюе, е ясно. Ползотворно е.
  • 6
   Ке
   Кенанския Маймун
   19 -4
   21:59, 7 апр 2019
   Предлагам , всеки който знае имената на Хасковлии работещи в Колекторски фирми да ги публикува в Интернет
   ..... По такъв начин и Колекторите и Техните семейства ще са на една ръка разстояние от Нас :)))
   • Ко
    Колю
    10 -18
    22:28, 7 апр 2019
    И какво, г-н Маймун, ще дойдеш да ме биеш ли? Че а... Виж коментара
   • Ке
    Кенанския Маймун
    16 -6
    00:16, 8 апр 2019
    Първо ,
    За да работиш , където работиш се иска да си много малка душа
    ....
    И Второ ,
    що някой трябва да те бие като може да тормози твойте близки , както ти тормозиш хората ?
  • 7
   Аб
   Абсурди
   8 -1
   07:12, 8 апр 2019
   Аз какво да кажа, когато баща ми 9 години след смъртта си „получи” уведомително писмо от общинското данъчно колко му е данъкът за тази година. А отделно получих и аз за същата партида. Дори и да беше жив, пак не се връзва, защото когато почина, аз прехвърлих партидата на свое име - както е редно. Т.е., или аз или той трябва да получи писмото, не може и на двете имена. А той е починал преди ДЕВЕТ години. Какво ги прайваш тия от данъчното?!
   • +-
    +-
    3 -10
    08:53, 8 апр 2019
    Вместо да се жалишътук, изпрати им едно писмо на д... Виж коментара
  • 8
   На
   Нат
   6 0
   08:33, 8 апр 2019
   Ние се сблъскваме периодично с този проблем.Нашият син е покойник от 10г.5м.през годината задължително получаваме писмо,че дължи на М-тел сума около 20лв.(не я знам точно)Посещавайки офис и представяйки акт за смърт ни отговарят,че нямат правомощия да закриват такива сметки и уж всичко се оправя(незнайно как)до следващо писмо.
  • 9
   Аб
   Абсурди
   2 0
   09:09, 8 апр 2019
   Прав си, така ще направя.
  • 10
   Аз
   Аз
   11 0
   09:57, 8 апр 2019
   Никаква прошка за такива "грешки". Напротив, пишете навсякъде, в сайтове, във форуми, във ФБ, навсякъде. Те трява да бъдат разобличавани. И наказвани ако някой има нерви да търси адвокат, да съди и прочие. Те не разират от нормални отношения. Те няма да се трогнат като отидеш с писмото и покажеш, че твоят близък е починал, за съжаление. Те трябва да бъдат притискани всякак. Защото не само тормозят, но и унижават хората с безцеремонното си поведение на супер-чиновници, защото държавните чиновници не са стока, но тези, от подобни колекторски фирми и прочие съмнителни структури, те са нагли и цинични. Така че, никаква прошка.

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини