От х:

Днес в x:

15 °C

Преследват покойница от Хасково за 21 лева дълг към оператор

Изображение 1 от 2
  Колекторска фирма преследва покойница от Хасково за дълг от 21 лева към мобилен оператор.
  Преди дни от фирма "С. Г. Груп", която изкупи вземанията на "Мобилтел", изпратили второ писмо в дома на Ш. Б. Получил го синът й. В него пише, че хасковлийката дължи 21.70 лева към "Мобилтел". В него обаче не пише какво е основанието за дължимата сума и от кога е дължимото плащане.
  Синът обаче е категоричен, че майка му няма борчове и изпратеното писмо е неоснователно.
  Той заяви, че майка му е починала през декември 2015, а около 3 години по-рано била освидетелствана и лежала по психиатрични болници в Хасково и Кърджали.
  "Не знам майка ми да е имала договор с "Мобилтел", а освен това в клиниките доколко знам не им разрешават да ползват мобилни телефони", заяви хасковлията. Той не обърнал внимание на първото писмо от така наречената колекторска фирма, но от второто се разтревожил, защото в него плашат и със съд. След няколко дневно лутане как да постъпи в тази ситуация, синът подаде сигнал в Haskovo.net.
  Потърсихме коментар от "С. Г. Груп", която от 21 декември 2017 г. има сключен договор с "Мобилтел" за прехвърляне на вземанията (договор за цесия). Изненадващо проблемът беше решен за секунди, още по време на телефонното обаждане.
  Представителят на фирмата Пламен Славов обясни, че покойната длъжница е имала договор с "Мобилтел", иначе нямали как да знаят за въпросния дълг. Той допълни, че още след смъртта на титуляра на договора, роднините е трябвало да представят смъртен акт в компанията, за да закрият партидата по договора. Задължението бе заличено още по време на телефонния разговор.
  Потърсихме за коментар и адвокат Тодор Ташев, който води няколко дела срещу фирми за събиране на дългове по сходни казуси. Той обясни, че в хасковския съд има образувани редица такива дела, които обикновено завършват в полза на гражданите, като сред най-честите мотиви е изтекла давност. Именно заради това юристът съветва при получаване на подобно писмо за дълг, гражданите да проверят периода на борча, преди да предприемат плащане. 
  Анета Кутелова

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   !
   !
   67 -4
   11:01, 7 апр 2019

   Винаги съм казвал че Кейбъл, Близу, Мобилтел, А1 (всичко е едно и също) са лайна! Точно за това не искам да имам нищо общо с тях!

  • 2
   Пи
   Питач
   26 -2
   11:59, 7 апр 2019
   Аз ако имам от преди 10 години към Мтел минала ли е давност г-н адвокате?
  • 3
   Кр
   Крадец
   39 -3
   12:19, 7 апр 2019
   Всички оператори са боклуци. Най-голям е теленор.
  • 4
   Аз
   Аз
   30 -2
   13:03, 7 апр 2019
   Имам задължение от 15лв които с годините станаха 50. От 6год ме търсят за 15 лв тея тъпаци. Плашат с чси за 15 лв.
   • Ot
    Otto
    3 -6
    14:30, 8 апр 2019
    ***** майна, ако някой на теб ти дължи 5 лв. няма да забравиш нали? Срамно е да казваш,че не можеш от години да платиш едни 15 или 50 лв. Некадърник ли си? Отивай да работиш, леш!
  • 5
   Ни
   Ние
   40 -1
   14:29, 7 апр 2019
   Баща ми почина преди 15 години и никога приживе не е дължал и една стотинка на никой. Всяка година ЕВН ми изпращат поне по две писма, че някаква партида за електромер на вила, която баща ми продаде 20 години преди да почине, имала няква сметка от 23 лв за плащане. И понеже те не са открили новия собственик вече толкова време пращат писма на баща ми, че дължи вече над 200 лв и го плашат със съд.
   Безумия и парадокси да искаш.
   • Tt
    TT
    12 -1
    21:17, 7 апр 2019
    Иди ди ЕВН с договора за покупко продажба на имота и ще престанат да изпращам писма
   • +-
    +-
    4 -10
    08:50, 8 апр 2019
    Що да ходи в ЕВН, като може тук да плюе? А писмат... Виж коментара
   • Ей
    Ей
    8 -1
    10:48, 8 апр 2019
    Разбира се , че съм ходил в ЕВН, но нямам договор за покупко - продажба отпреди полвин век и без това те не могат нищо да направят.
    А кой плюе, е ясно. Ползотворно е.
  • 6
   Ке
   Кенанския Маймун
   19 -4
   21:59, 7 апр 2019
   Предлагам , всеки който знае имената на Хасковлии работещи в Колекторски фирми да ги публикува в Интернет
   ..... По такъв начин и Колекторите и Техните семейства ще са на една ръка разстояние от Нас :)))
   • Ко
    Колю
    10 -18
    22:28, 7 апр 2019
    И какво, г-н Маймун, ще дойдеш да ме биеш ли? Че а... Виж коментара
   • Ке
    Кенанския Маймун
    16 -6
    00:16, 8 апр 2019
    Първо ,
    За да работиш , където работиш се иска да си много малка душа
    ....
    И Второ ,
    що някой трябва да те бие като може да тормози твойте близки , както ти тормозиш хората ?
  • 7
   Аб
   Абсурди
   8 -1
   07:12, 8 апр 2019
   Аз какво да кажа, когато баща ми 9 години след смъртта си „получи” уведомително писмо от общинското данъчно колко му е данъкът за тази година. А отделно получих и аз за същата партида. Дори и да беше жив, пак не се връзва, защото когато почина, аз прехвърлих партидата на свое име - както е редно. Т.е., или аз или той трябва да получи писмото, не може и на двете имена. А той е починал преди ДЕВЕТ години. Какво ги прайваш тия от данъчното?!
   • +-
    +-
    3 -10
    08:53, 8 апр 2019
    Вместо да се жалишътук, изпрати им едно писмо на д... Виж коментара
  • 8
   На
   Нат
   6 0
   08:33, 8 апр 2019
   Ние се сблъскваме периодично с този проблем.Нашият син е покойник от 10г.5м.през годината задължително получаваме писмо,че дължи на М-тел сума около 20лв.(не я знам точно)Посещавайки офис и представяйки акт за смърт ни отговарят,че нямат правомощия да закриват такива сметки и уж всичко се оправя(незнайно как)до следващо писмо.
  • 9
   Аб
   Абсурди
   2 0
   09:09, 8 апр 2019
   Прав си, така ще направя.
  • 10
   Аз
   Аз
   11 0
   09:57, 8 апр 2019
   Никаква прошка за такива "грешки". Напротив, пишете навсякъде, в сайтове, във форуми, във ФБ, навсякъде. Те трява да бъдат разобличавани. И наказвани ако някой има нерви да търси адвокат, да съди и прочие. Те не разират от нормални отношения. Те няма да се трогнат като отидеш с писмото и покажеш, че твоят близък е починал, за съжаление. Те трябва да бъдат притискани всякак. Защото не само тормозят, но и унижават хората с безцеремонното си поведение на супер-чиновници, защото държавните чиновници не са стока, но тези, от подобни колекторски фирми и прочие съмнителни структури, те са нагли и цинични. Така че, никаква прошка.

  Хороскоп за 18.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
  18 ное 2019

  Случаен виц

  Последни новини