От х:

Днес в x:

10 °C

Изграждането на кладенците в Хасково със забавяне, но без нарушения

Изображение 1 от 2

  Има констатирано забавяне по изграждането на дублиращите кладенци за питейна вода в Хасково, за които правителството отпусна близо 2 млн.лв. За това обаче няма да има санкции. Това посочи при посещението си в Хасково министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя уточни, че в процеса на проверката, която воденото от нея ведомство извърши не са намерени нарушения.

  Проверката започна по разпореждане на премиера Борисов през януари.

  Строежът на алтернативни кладенци се наложи заради кризата с урана във водата на Хасково.

  След като приключат процедурите по вземане на проби от тези кладенци, ще стартира и пускането им в действие, посочи министър Аврамова.

  МРРБ министърът пристигна в Хасково за среща с кметовете, представители на общините и институциите за дискусия по темата“Европа-наш дом. На нея бяха обсъдени въпроси, свързани финансирането по Програмата „Региони в растеж“. 

  Всяка една инвестиция, която се прави е много важна, но добрата инфраструктура води след себе си и икономически растеж на регионите, подчерта на срещата министър Аврамова и даде като пример Пловдив и развитието на индустриалната зона там след изграждането на АМ Марица.

  В момента в Хасковско се изпълняват проекти по рехабилитацията на второкласна и третокласната пътна мрежа. В областта се ремонтират 23 отсечки с обща дължина 360 километра.

  Красимира Славова

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   35 -6
   17:23, 4 апр 2019
   Залагам 5 лева ,
   че Бай Баньо от Банкя
   ще ви изкъпе преди изборите като Селянин шопар преди Коледно погребение :))
   • Ge
    Gergi
    21 -6
    22:27, 4 апр 2019
    Хубаво гръмнахте ГЕРБ ама не уцелихте. Ората не са като вас, е затова Беливанов ви се опъна. Не ви трае игрите. Нали уж имало нарушения, не знам какво трябва да се направи бюрократично за да станат тия кладенци ама като знам колко папки хартийки ми издавате за къща с две стаи..осем месеца оправям документи. Не се учудвам грам за това забавяне. Огледайте се и вижте, че хората не ви искат, задушихте бизнеса нахакахте бюрократични процедури за всичко чак на общината щом пречат...смятайте за редовия гражданин.
   • Ra
    Rafa
    11 -16
    22:36, 4 апр 2019
    Герги ти нормален ли си? Ако наистина оправяше къщ... Виж коментара
   • По
    Победител
    8 -1
    04:50, 5 апр 2019
    Е пак е по добре от крушовската кобила.тя ще ви замръзи във фризера.справка куба живее в 50-те на миналият век.
  • 2
   На
   Наблюдател
   33 -3
   17:43, 4 апр 2019
   Ако растежът на икономиката в областта ще е същия като качеството на магистралата от Крепост до Оризово , дето сто пъти я поправят и пак пропада , то тогава този растеж ще е със знак "минус".
  • 3
   Ха
   Хасково
   31 -4
   18:50, 4 апр 2019
   Погледнете уважаеми съграждани има ли истински бизнес и кои са обществеността на Хасково, държавната, местната администрация и псевдо-бизнесмени назначени от ПАРТИЯТА НА БОРИСОВ!
   По хасковски казано АШКОЛСУН, АФЕРИМ ви на кадрите на партията на Борисов!!!
  • 4
   Ма
   мастикаджия
   30 -6
   18:55, 4 апр 2019
   Стига сте ни навирали в очите това нещо Станиславчо.Ако ГЕРБ иска Беливанов пак да е кмет ,да издигне кандидатурата на това човече.Честито Дедо,втори мандат.
  • 5
   Вл
   владиката НИКОЛА
   34 -8
   19:25, 4 апр 2019
   евгения ангелова цигарената принцеса на тати ,умното надменно станчо търговеца на ромски гласове ,мАСОНА добревв-кадровика,Танчето Захариева миндила обвързана с Стаматчев /общинските съветници от герб построиха с свои пари като дарители ЦЪРКВАТА в Орфей, всеки дари заплатите си от по 5000-7000 лева месечно. кРАДЕЦ ДО КРАДЕЦ,тарикат до тарикат,баклук до баклука.
  • 6
   00
   002
   22 -3
   19:48, 4 апр 2019
   Ми тия са комунисти- атеисти, как да чакаш от тях благоугодно дело.
  • 7
   Бу
   буден гражданин
   12 0
   23:16, 4 апр 2019
   Каква рехабилитация на пътища-незнам кой трябва да следи дейността на фирмите ангажирани с тази дейност,но,моля съответните органи о време да вземат мерки.Преди месец маркираха с жълтичко местата за преасфалтирани по участъка Болярово-Мин.Бани.За има няма 10 дни започна къртене,кърпене на тези места.Оставиха си ръцете пишман майсторите.Отбиват номер,пътя е все така неоправен,на места дори тези жълтинки не ги отразяват,не къртиха,не асфалтираха всичко ,което беше за ремонт.Отделно,че асфалта така го положиха,че като караш те тресе,все едно че ровеве прескачаш. Докога питам ще търпим,ще плащаме подобни дейности,отбиване на номер.Това не е качествен ремонт!!!Моля,елате и преценете сами!Ако и другите места където има ремонти са асфалтирани така,аман от строители и контрольори.По този път Болярово-Мин.Бани дейността се "извършва "от фирма АБ-по-скоро имитират дейност.
  • 8
   Ше
   Шекспир
   11 -2
   07:50, 5 апр 2019
   Тоя брадясалия дет си е турил кърпичка в джобчето на сакото и се е разпасал кат пиян кум на сватба кой е?
  • 9
   Бо
   Бостанджия
   13 -2
   07:53, 5 апр 2019
   Тати отново ще даде 300 хиляди и Евгения ще си е депутат, а вие ще духата супата мръсни комунисти.
  • 10
   Iv
   Ivan
   8 -1
   08:27, 5 апр 2019
   Антончо ,кога ще се научиш да не ходиш с хавлиени чорапи по такива събирания !!!!Още живееш в соца ...И искам да излезнеш публично и да кажеш колко имтота си присвоил ти и твоята лява ръка ???
  • 11
   Jo
   John
   2 0
   09:25, 5 апр 2019
   приказки под шипковият храст!
  • 12
   Жа
   Жаден
   0 0
   22:12, 29 ное 2019
   И каква, все пак, беше причината за 2-годишното забавяне?
   Един сондаж в личен двор се прави минимум за 4-5 дни.Това не е сондаж в личен двор, но чак пък 730 дни !?

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  27 яну 2020
  Последни новини