От х:

Днес в x:

80 деца и родители се забавляваха в спортен празник

    80 деца и родители се забавляваха в спортен празник в зала "Спартак в Хасково. Инициативата е по проект „Равни в старта“, финансиран от „Център за образователна интеграция на деца и ученици от малцинствата“.

    В забавленията участваха деца от 8 детски градини от Хасково - №1 „Ян Бибиян“, №3 „Зорница“, №11 „Елхица“, №15 „Слънце“, №17 „Иглика“, №18 „8-ми март“, №19 „Щурче“ и №22 „Звънче“. Те изпълняваха щафетни игри с различни елементи - бягане около конуси, носене на топки, провиране през обръч, скачаха и с чували. В състезанията се включиха и родителите.

    Влагайки много хъс и емоция, децата дадоха всичко от себе си, за да представят достойно отбора си. В края на състезанието всяко дете получи медал, а за всеки тим имаше купа, осигурени от община Хасково. Наградите връчи зам.-кметът Велин балкански. 

    Проектът има за цел да допринесе за запазването и развитието на културната идентичност на етническите малцинства и за утвърждаване на културното многообразие като фактор за развитие на позитивна образователна среда.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини