От х:

Днес в x:

Минерални бани ще прави мултимедийно шоу на крепостта "Топликос"

Община Минерални бани спечели проект за изработване и интегриране на мултимедийно шоу в археологически обект. Той е по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция, съобщиха от общинската администрация.

Проектът ще се осъществява с валийството в Къркларели, като водещият партньор по проекта е община Минерални бани, информира зам.-кметът Нуртин Сабри.

Общата стойност на проекта е около 170 000 евро. Дейността по проекта цели пропагандиране, маркетинг и реклама на археологическата забележителност – крепостта „Топликос” чрез мултимедийно аудиовизуално шоу. То трябва да бъде с възпитателна цел и трайно въздействие, както и да проследява историческото развитие на района, представяйки развитието на крепостта през епохите, поясни още Нуртин Сабри.

Според концепцията на проекта чрез мултимедия в комбинация от звук, светлина, анимация и пушечно шоу ще бъде направена историческа ретроспекция на региона през различните периоди и дейността на човека, свързана с минералните извори. Проектът предвижда още да покаже богатството на природата в Източните Родопи като туристическа дестинация, траките и рудодобива, Рим и построяването на крепостта, както и лечението на римските войски.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бах маа му
    2 0
    23:32, 16 мар 2019
    Дрън, Дрън чок гюзел пушек олду Търново пача ефект сеир
Последни новини