От х:

Днес в x:

20 °C

Недобре програмирани касови апарати са блокирали сървърите на НАП

Изображение 1 от 2

  С по 240 000 заявки са били натоварени сървърите на НАП от касовите апарати на определен производител за даден период от време във вторник, което е довело до временен срив на системата за отчитане в реално време.

  Става дума за онези сървъри, които трябва да приемат информацията според последните промени в Наредбата за фискалните устройства, а именно да сканират системата на пет минути и да подават информация към данъчните за всяка продажба.

  Това обясняват от НАП по повод подаден сигнал от местен търговец, че не е успял да издаде касов бон, а на фискалното му устройство се е изписало „Грешка“.

  От Агенцията уточняват, че сървърите са били неработоспособни в периода от 13.30 до 15.40 часа на 5 март, но и след това проблемните касови апарати, които са на един конкретен производител, продължили да изписват съобщения за грешка.

  Подобен проблем – с връзката, преди не е имало начин да се разбере, докато сега това става ясно на търговеца на шестата минута. Днес в централата на НАП предстои среща с представители и програмисти от всички фирми, производители на касови апарати, за да се потърси решение подобен проблем повече да не се случва. От офиса в Хасково апелират при евентуални затруднения търговците да търсят съдействие от НАП.

  „Имаме желание да съдействаме и готовност да бъдем партньори на задължените лица в процеса по адаптирането им към новите изисквания, така че промените в Наредбата да заработят успешно след 30 септември“, коментират от НАП.

  От там напомнят, че срокът за търговците, които освен касов апарат използват и софтуер за управление на продажбите, да отговорят на новите изисквания в Наредба Н-18 бе удължен до 30 септември.

  Близо 60 000 са касовите апарати в страната, функциониращи по новите изисквания към момента.

  От НАП предупреждават, че вече се засичат практики свързаният с НАП софтуер да се заобикаля с паралелно инсталиране на програми на таблети и телефони, с които да се прави двойно счетоводство. От Агенцията обръщат внимание, че при констатиране на такова нарушение последиците ще са за търговеца, а не за софтуерната компания, която му е предложила вариант за прескачане на правилата.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   S7
   S74LK3R
   27 -2
   14:34, 7 мар 2019
   Къде тръгвате да правите нещо, което не е за вас. До скоро всички там работиха с дискети от 90-те, а днеска програмираме... Алчноста ви край няма.
  • 2
   Ке
   Кенанския Маймун
   14 0
   18:22, 7 мар 2019
   Цял живот съвестни и кво ?
   ....
   Мангоджеритата , Бейовете и Мутрите живеят по-добре от нас :))
  • 3
   To
   Tonich
   3 0
   08:56, 8 мар 2019
   Отмъщението на дребните рибки...

  Хороскоп за 26.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
  26 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
  26 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
  26 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
  26 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
  26 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
  26 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
  26 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
  26 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
  26 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
  26 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
  26 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
  26 май 2020

  Случаен виц

  Последни новини