От х:

Днес в x:

20 °C

Представиха перспективите за социално предприемачество в Хасково

  Кръгла маса на тема „Социално предприемачество – проблеми, предизвикателства и перспективи” се проведе днес в Хасково. Срещата бе организирана от Община Хасково по проект „Повишаване на социално-предприемаческия дух, чрез създаване на иновативни структури за подкрепа на Трансграничния регион“ (“SOCIAL FORCES”), финансиран по програма за трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014 – 2020.

  Днес проектът бе представен по време на кръглата маса пред местната власт, бизнеса, гражданите и други заинтересовани страни, които имаха възможност да се запознаят с възможностите и условията за развитие на социалното предприемачество в България и трансграничния регион.

  Гост лектори бяха д-р Стефан Райчев от ПУ „Паисий Хилендарски“, който презентира възможностите за равноправен достъп до пазара на труда и Сиана Кисьова, която представи проблемите, предизвикателствата и добрите практики от своя опит като социален предприемач.

  Целта на проекта е да повиши информираността и възможностите за въвеждане и развитие на социалното предприемачество пред по-широка аудитория като се представят успешни модели за развитие на социални предприятия и се насърчи сътрудничеството между институциите, бизнеса и неправителствения сектор, за да допринесе за увеличаване на нивата на заетост в трансграничния регион.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Това са само дрънканици без никаква полза Тоест едни хора да си оправдаят службите и хубавите заплатки
  • 2
   Jo
   John
   4 -1
   18:50, 22 фев 2019
   Оха, национал-социализъм, Меркел хареса това!
  • 3
   Ня
   Някой
   4 0
   15:32, 23 фев 2019
   Поне знаят как се държи микрофон правилно.

  Още новини

  Последни новини