От х:

Днес в x:

Представиха перспективите за социално предприемачество в Хасково

    Кръгла маса на тема „Социално предприемачество – проблеми, предизвикателства и перспективи” се проведе днес в Хасково. Срещата бе организирана от Община Хасково по проект „Повишаване на социално-предприемаческия дух, чрез създаване на иновативни структури за подкрепа на Трансграничния регион“ (“SOCIAL FORCES”), финансиран по програма за трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014 – 2020.

    Днес проектът бе представен по време на кръглата маса пред местната власт, бизнеса, гражданите и други заинтересовани страни, които имаха възможност да се запознаят с възможностите и условията за развитие на социалното предприемачество в България и трансграничния регион.

    Гост лектори бяха д-р Стефан Райчев от ПУ „Паисий Хилендарски“, който презентира възможностите за равноправен достъп до пазара на труда и Сиана Кисьова, която представи проблемите, предизвикателствата и добрите практики от своя опит като социален предприемач.

    Целта на проекта е да повиши информираността и възможностите за въвеждане и развитие на социалното предприемачество пред по-широка аудитория като се представят успешни модели за развитие на социални предприятия и се насърчи сътрудничеството между институциите, бизнеса и неправителствения сектор, за да допринесе за увеличаване на нивата на заетост в трансграничния регион.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Това са само дрънканици без никаква полза Тоест едни хора да си оправдаят службите и хубавите заплатки
    • 2
      Jo
      John
      4 -1
      18:50, 22 фев 2019
      Оха, национал-социализъм, Меркел хареса това!
    • 3
      Ня
      Някой
      4 0
      15:32, 23 фев 2019
      Поне знаят как се държи микрофон правилно.
    Последни новини