От х:

Днес в x:

10 °C

Триметровите Пижо и Пенда вече са в центъра на Хасково

  Пижо и Пенда вече заеха местата си на площад „Общински“ в центъра на града. Триметровите мартеници и през тази година привличат погледите на минувачите, но най-много им се дивят децата. Костюмите на гигантските фигури са ръчна изработка на учениците от Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково.

  И през тази пролет около тях ще е най-атрактивното място за селфи.

  Не колкото гигантите, но пък по свой вкус и въображение, децата от града ще могат да изработят мартеници за себе си и близките си тази събота. И тази година те могат да се включат в инициативата на Регионалния исторически музей на 23 февруари и да се научат как да заплитат белите и червените конци, какви са символите, които се вплитата в мартеничките.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ма
   мастикаджия
   12 -1
   14:30, 21 фев 2019
   Не разбрахте ,баба Марта не е Пижо нито Пенда!Тъпаци с тъпаци.Турете между тях и Дженда.....
  • 2
   Бо
   Бонд
   5 -2
   14:31, 21 фев 2019
   прекрасна инициатива. Трябва да има повече празнични моменти в тоя живот. Нека да преекспонираме всички празници и да ги превръщаме в текстилна вакханалия. Такова е търсенето на мартеници, че се организира дори и внос. Тая традиция ако можем да я развием и да я `продадем` на европейци и американци, ще им го върнем за свети валенти и ще реализираме добра печалба.
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   7 -1
   19:01, 21 фев 2019
   Сложете БЕЛЯванов и оная дето я докараха скоро от Силистра ли от къде беше, да видиш как за 24ч ще побелеят и почервенеят,ама гьонсурати не смеят носа си от Общината да покажат-хрантутници!
  • 4
   Г-
   Г-н Михайлов
   4 0
   20:43, 21 фев 2019
   И ще спечелиш!!!! От трите- най-дългото!
  • 5
   Еж
   ежко
   3 -1
   20:47, 21 фев 2019
   И кака Снежка-Гарабет стърчи наблизо или е в общинския салон и всеки желаещ може да си направи селфи с почетната ни съгражданка .

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
  22 яну 2020
  Последни новини