От х:

Днес в x:

34 °C

Триметровите Пижо и Пенда вече са в центъра на Хасково

  Пижо и Пенда вече заеха местата си на площад „Общински“ в центъра на града. Триметровите мартеници и през тази година привличат погледите на минувачите, но най-много им се дивят децата. Костюмите на гигантските фигури са ръчна изработка на учениците от Професионалната гимназия по лека промишленост в Хасково.

  И през тази пролет около тях ще е най-атрактивното място за селфи.

  Не колкото гигантите, но пък по свой вкус и въображение, децата от града ще могат да изработят мартеници за себе си и близките си тази събота. И тази година те могат да се включат в инициативата на Регионалния исторически музей на 23 февруари и да се научат как да заплитат белите и червените конци, какви са символите, които се вплитата в мартеничките.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ма
   мастикаджия
   12 -1
   14:30, 21 фев 2019
   Не разбрахте ,баба Марта не е Пижо нито Пенда!Тъпаци с тъпаци.Турете между тях и Дженда.....
  • 2
   Бо
   Бонд
   5 -2
   14:31, 21 фев 2019
   прекрасна инициатива. Трябва да има повече празнични моменти в тоя живот. Нека да преекспонираме всички празници и да ги превръщаме в текстилна вакханалия. Такова е търсенето на мартеници, че се организира дори и внос. Тая традиция ако можем да я развием и да я `продадем` на европейци и американци, ще им го върнем за свети валенти и ще реализираме добра печалба.
  • 3
   Г-
   Г-н Михайлов
   7 -1
   19:01, 21 фев 2019
   Сложете БЕЛЯванов и оная дето я докараха скоро от Силистра ли от къде беше, да видиш как за 24ч ще побелеят и почервенеят,ама гьонсурати не смеят носа си от Общината да покажат-хрантутници!
  • 4
   Г-
   Г-н Михайлов
   4 0
   20:43, 21 фев 2019
   И ще спечелиш!!!! От трите- най-дългото!
  • 5
   Еж
   ежко
   3 -1
   20:47, 21 фев 2019
   И кака Снежка-Гарабет стърчи наблизо или е в общинския салон и всеки желаещ може да си направи селфи с почетната ни съгражданка .
  Последни новини