От х:

Днес в x:

35 °C

Съмняват се 4-месечното от Симеоновград да има морбили, чакат потвърждение

Изображение 1 от 2

  4-месечното бебе със съмнение за морбили е от симеоновградския квартал Лагера. Първоначално то е било прието в неделя в Детско отделение на хасковската болница с пневмония, заедно с 22-годишната си майка. Вчера обаче получило обрив и е преместено в Инфекциозното отделение, с цел да бъде изолирано.

  Диагнозата му е остра вирусна инфекция с неспецифичен обрив, със съмнение за морбили. Началничката на отделението д-р Красимира Кинова се съмнява, че детето боледува от така наречената дребна шарка. "Случаят не е категоричен за морбили, тъй като има само единични стигми, които могат да говорят за морбили. Но според мен, детето клинически не може да бъде прието като морбили", заяви медикът.

  Д-р Кинова поясни, че нямаше да третират случая като морбили, ако имаха категорични данни за имунизация на малцинствената майка, която има още 3 деца. Затова специалистите приели, че няма имунитет и е възможно детето да бъде заразено, което има единични клинични белези - висока температура, хрема, лека кашлица, но обривът не е типичен за морбили.

  Днес детето е по-добре, заяви още д-р Кинова.

  Дали диагнозата морбили ще бъде потвърдена или не, ще стане ясна след като излязат резултатите, изпратени в Националната референтна лаборатория в София. Очаква се те да бъдат готови най-късно до понеделник.

  В страната са установени общо 32 случая на морбили.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Оф
   оф
   4 -1
   14:13, 21 фев 2019
   още в заглавието грешка, днес не Ви е ден
   неграмотността напира
  Последни новини