От х:

Днес в x:

Учениците от Хасково все по-активни на конкурса "Завещано от Апостола"

    Учениците от областния град Хасково стават все по-активни в конкурса "Завещано от Апостола", който се организира от Младежкия център, и това е радостно, коментира ръководителят на школата по етнография към Центъра Нели Арнаудова. На 19-ти февруари, когато почитаме гибелта на Апостола традиционно се връчват и наградите от конкурса. Тази година е 9-тото му издание. В него участваха ученици от 9 хасковски училища и школници от Свиленград и София, разпределени в две възрастови групи на две категории. 28 текста и 36 видео презентации за завещаните уроци от Апостола за всеотдайност, обич към род и родина, е разгледало и оценило журито с председател историкът д-р Красимира Узунова.

    Вяра Граматикова от ОУ „Любен Каравелов“ получи наградата за есе в малката възрастова група 5-7 клас, при тази възраст няма присъдени втора и трета награди.

    От 8 до 12-ти клас на първо място е класирано есето на Николай Ангелов от ПГДС „Цар Иван Асен II“, втори е Никола Николов от ПГТ „Александър Паскалев“ в Хасково, а трети е Станислава Лилянова от ПГССИ „Христо Ботев“-Свиленград.

    Като най-добри презентации в тази група са оценени работите на Серай Тасин и Любомира Иванова от СУ „Васил Левски“. С втора награда е Димитър Девинизов от Математическата гимназия в Хасково, трети е Михаил Христов от ПГДС.

    В категорията за презентация при по-малките Анна-Мария Чавдарова от СУ „Васил Левски“ е първа, Росица Ангелова от ОУ „Любен Каравелов“-втора, третото място си поделят петокласничките София Бозова и Моника Чъракчиева от ОУ „Св. Климент Охридски“ със седмокласника Християн Кръстев от училище „Ш. Петьофи“.

    Хасковските училища „Любен Каравелов“ и „Св. Климент Охридски“ получиха колективни награди за отлично представяне.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини