От х:

Днес в x:

21 °C

Кметът със заповед общинският парцел в Куба да стане детска площадка

Кметът на Хасково Добри Беливанов издаде заповед днес с предложение за изменение на предназначението на спорния терен в хасковския квартал Куба. Градоначалникът предлага статутът на имота да се промени от „за жилищни нужди“ в „за озеленяване и детска площадка“, съобщиха от администрацията.

Става въпрос за общинската част край улица "Св. св. Кирил и Методий", където до миналата седмица беше обособен като парк. Оказа се, обаче че част от парцела с обща площ е частна собственост и собственикът й Иван Стаматов възнамерява да строи 3-етажна жилищна сграда, за което има разрешително от 27 септември 2018 година. Това провокира недоволството на живеещите в района, които стартираха и подписка против строителството.

По-малката част обаче остава частна общинска собственост и от страна на кметството е възникнала инициатива за изграждане на парк с детска площадка в имота. Съгласно действащия план за регулация и застрояване, одобрен със заповед през 2001г. предназначението на терена е за жилищно строителство и заедно със съседния е било предвидено свързано застрояване. Заради това кметът Беливанов предлага да се измени предназначението на общинския терен, в който е да се предвиди алея в зелената площ по границата с частния имот.

Главният архитект на общината е изразил становище, че изработването на проект за изменение на плана за регулация е допустимо и законосъобразно.

Срокът за изработване на проекта е 90 дни. След изготвянето на проекта за изменение на плана за регулация и застрояване, той ще бъде разгледан на Експертен съвет по устройство на територията, следва обявление към всички заинтересовани лица, които в случая са преки съседи на имота, те могат да възразят в 14-дневен срок, и кмета на общината издава заповед, в която се одобрява изменение на Плана за регулация и застрояване на този имот. След изтичане на 14-дневния срок за обжалване заповедта влиза в сила. Тогава кмета ще внесе в Общинския съвет предложение за промяната на собствеността на терена от „частна общинска“ в „ публична общинска“.

Haskovo.net


17 коментара

 • 1
  Ra
  Rafa
  74 -16
  17:27, 11-02-2019
  Смешка. Стаматов ще си построи блок, а кмета с нашите пари ще облагороди около него. Също както с нашите пари му асфалтира паркингите. И всичко уж било в интерес на хората. Дрън-дрън.....
  • Ке
   Кенанския Маймун
   11 -2
   23:18, 11-02-2019
   Много точен коментар - взе ми го от устата
 • 2
  Ку
  кубинец
  42 -9
  17:48, 11-02-2019
  И един апартамент за Беливанов в новата кооперация.
 • 3
  Ха
  хахах
  34 -8
  17:48, 11-02-2019
  Ах,че много бързо работи тази община!То не остана и октомври идва,най-накрая,един мандат ми се стори за четири!
 • 4
  Съ
  съграждани
  41 -9
  18:00, 11-02-2019
  Скъпи съграждани ,проверихте ли си данъците?От Хасково по високи в БЪЛГАРИЯ НЯМА.ПО СКЪПА ВОДА НЯМА.Кажете така ли е,може би грешим.Кажете.
  • От
   От Тишината
   16 -2
   20:30, 11-02-2019
   Това не се учудвам. Заплатите растат, но всичко друго се вдига двойно и отново си оставяме на същото ниво. и по мизерно. С тия смешни заплати където получаваме.
   2- смени 550 лева а в друга държава две смени 800 евро
   Според мен искат да изравнят с еврото цените ни и след това да стани същата история с Гърция когато въведем еврото. Това е целта на наще Депутати . в България
 • 5
  Пи
  Питаме
  23 -6
  19:41, 11-02-2019
  Затова е виновен Кмета,но къде са и съветниците,нали защитават нашите интереси,нали получават по 1500 на месец от нашите пари,нямаме нищо против,но за4 години за какво ни защитиха.
  • Къ
   Къп Питане от Тишината
   24 -7
   20:24, 11-02-2019
   По точно са виновни съветниците. Защото Беливанов няма думата изобщо. Мнозинството от съветници определя какво се случва в Хасково и така е навсякъде в България.
 • 6
  Бо
  борката кереза -енженер
  19 -4
  19:56, 11-02-2019
  За съветниците ние сме ратаи да им работим и да им искарваме пари Те това е истината
 • 7
  Пр
  принцесата от Монако
  21 -2
  20:07, 11-02-2019
  Днес към края на работното време кмета издал заповед малкото местенце ,което остава спед построяването на 5 - етажната сграда на неговия благодетел да стане паркче ли,алейка ли - много, много не се разбира!Но в петък може да промени решението си!Или тази заповед да не е от него,а от кмета на Каспичан?Ще чакаме.........
 • 8
  Хи
  Хиената
  22 -6
  21:27, 11-02-2019
  Давай Бойка ! Мачкай тоз прост народ , вече са на колене ! Давай Бойка , скоро ще паднат ! Ти и твоите лакеи сте велики държавници ! Иван Петров , Полихронов , Добрев , Все изстъкнати робовладелци и мръсни ченгета , подкупни ехидни перверзни мазни чички . Давай Бойка , скоро ще си покажеш истинския облик - Пингвина от " Батман ".
  • Хи
   Хиената
   15 -5
   21:30, 11-02-2019
   Забравих да добавя, разгонени чички , лижещи вратовете на млади любовници на Приказките. Незнам какво правите с тях след това в стаята обаче ? Жените ви отдавна си посрещат нуждите с някои ваши приятели.
 • 9
  Г-
  Г-н Михайлов
  15 -4
  22:05, 11-02-2019
  Първо издаваш разрешително за строеж, после решаваш в съседство на имота да застрояваш нещо си там,което обаче може да се обжалва от съседите.... Какъв Градоначалник сте Вие БЕЛЯванов? Парцалена кукла на конци!!! Как може Общината да се съобразява какви претенции имал П...тьо Марийкин с терен Държавна собственост?
 • 10
  Г-
  Г-н Михайлов
  15 -2
  22:12, 11-02-2019
  Че и алея ще им прави на живущите в съседство,нали трябва да им е удобно или току виж един ден парка по Нотариален акт се окаже частен т.е. към кооперацията!!
 • 11
  Ке
  Кенанския Маймун
  18 -3
  23:17, 11-02-2019
  Къде са Суджуците Делян Добрев и Дидко Форукома да вземат отношение по въпроса ?
  ...
  Иначе са много активни ? :))
 • 12
  Ан
  Анора
  0 0
  12:56, 12-02-2019
  Божиловица,негативно мнение?
 • 13
  Ем
  Емето
  0 0
  15:10, 12-02-2019
  Коя е тази Божиловиц навсякъде се споменава


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Captcha изображение
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Хороскоп за 25.08.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Настъпателни и импулсивни сте, а това най-вероятно ще ви донесе успех. Възможно е да имате известни колебания при избора на подход по важен за вас проблем. Ако се замислите и не се разсейвате със сигурност ще вземете най-доброто решение. Дайте си достатъчно време и не прибързвайте.
25.08.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Много вероятно е да останете изненадани от събитията, които се случват около вас. Запазете спокойствие и се опитайте да използвате възможностите, които ви се дават, за да установите равновесие. Промяна в плановете ви е възможно да ви постави в много по-добро положение отколкото сте се надявали.
25.08.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
25.08.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
25.08.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
25.08.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Излъчвате увереност и информираност, но ви е необходим и такт, за да имате успех в преговорите. Съдбата ви подава ръка, остава вие да направите това, което се изисква от вас. Не бъдете прекалено самонадеяни. Въздържайте се да давате мнение по въпроси, не касаещи пряката ви работа.
25.08.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Търпението ви е изчерпано и сте решени да сложите край на всички недоразумения около себе си. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да зачитате чуждите интереси наравно със своите. Бъдете готови да правите и компромиси. Може да срещнете трудности, но усилията си заслужават.
25.08.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре ще е днес да обърнете специално внимание на по-младите членове на семейството. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, за която той не е достатъчно подготвен.
25.08.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не сте в стихията си, затова се откажете от грандиозни планове за изпълнение. Пестете силите си за момента, в който вие ще определяте правилата. Можете да свършите доста полезна и неотложна работа днес, която няма да отнеме много от енергията ви.
25.08.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансът днес е на ваша страна, дерзайте. Ще получите изгодна оферта за това мобилизирайте силите си, момента не е за изпускане. С роднините ще стигнете до решение по интересуващ ви въпрос и заедно ще го реализирате. Физически сте добре, работете за подобряване на психическото си здраве.
25.08.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проблемите никога не свършват, но днес няма да ви се наложи да вземате важни решения. Сега се погрижете за собствените си нужди и тези на семейството ви. Заедно почивайте и се радвайте на живота. Спокойствието в дома ви е не по-малко важно от всичко останало. Има на какво да се радвате и от какво да сте доволни.
25.08.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки желанието да си почивате днес, важни дела ще ви изведат от дома. Решенията ще вземате сами, още повече, че събитията ще изискват адекватно присъствие и участие. Освободете се от ненужни и натоварващи мисли, които ви пречат да видите реално нещата, а в същото време ви измъчват. Има от какво да сте доволни.
25.08.2019
Последни новини