От х:

Днес в x:

Горанов ще предложи всички фирми за автобусни превози да се регистрират по ДДС

Министърът на финансите Владислав Горанов ще предложи всички автобусни превозвачи задължително да се регистрират по ДДС. По думите му това ще доведе до изчистване на сивия сектор сред бранша. Това съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта след като ресорният министър Росен Желязков и Горанов разговаряха с представители на автобусния бранш по поставените от тях проблеми.

В средата на януари представители на автобусните фирми обявиха, че на 18 февруари излизат на протест заради множеството нерешени проблеми в бранша.

Един от най-сериозните проблеми пред бранша е нерегламентираният превоз на пътници, който е опасен за живота и здравето на хората, създава нелоялна конкуренция и директно нанася вреди, както на бизнеса, така и на държавата, заявява Росен Желязков след срещата, цитиран от пресцентъра си. За това по време на срещата са обсъждани варианти за съвместни действия между Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Гранична полиция и Националната агенция за приходите.Ще бъде извършен анализ на рисковите пътувания през границата с леки автомобили, за да бъдат установени хората, които често извършват международни пътувания с различни пътници. Трите институции, със съдействието и на други органи, ще изградят система за постоянен мониторинг и контрол за ограничаването на незаконните превози, като лицата извършващи тези превози ще бъдат щателно проверявани и за произхода на доходите им, съобщава ведомството.


Транспортното министерство и автобусните превозвачи се договорили още да създадат подробен план за справяне с належащите проблеми в сектора като работата по него ще започне идната седмица.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини