От х:

Днес в x:

Банов: Изнудван съм от схемаджии от малка организирана престъпна група

Министърът на културата говори след скандала със записите, разпространени от БСП

Тези хора са схемаджии и изнудвачи! Една малка организирана престъпна група… Един работи вътре в администрацията, други – отвън. И така се печелят проекти”. Това каза министърът на културата Боил Банов в коментар на скандала със записите, разпространени в сряда от депутата от БСП Елена Йончева. Чрез тях левицата обвини Банов в корупция. Социалистите твърдят, че той е ощетил държавата с около 700 000 лева, спестявайки неустойката, която фирмата изпълнител на проекта за Ларгото трябвало да плати на държавата за забавяне.

Банов каза, че въпросните хора, които събирали записи, за да рекетират с тях, се казват Ангел Ангелов и Иво Костов. Ангелов преди бил директор на Дирекция „Европейски програми и проекти”в Министерството на културата, а Костов е посредник, консултиращ изпълнителите на проекти. Въпросните хора в момента действали в Министерството на образованието, каза Банов. Неговият предшественик на поста Вежди Рашидов имал съмнения за това, че „чрез изтичане на информация и подставени лица, партньорът на Ангел Ангелов печелел проекти”. Такива опасения обаче трудно се доказвали.

При мен действат през трети лица. Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията”, обясни Банов.

Той бе категоричен, че разпространеният от БСП запис е „подправен, нагласен и тенденциозен”.

Това е страшна, непроверена помия: хванаха едни изнудвачи, взеха от тях една помия и ми я блъснаха на мен. Инфантилна стратегия… Интересно ми е дали Йончева се познава с тези изнудвачи. Но много лошо удари в мен, защото аз не съм точно политик, експанзивен съм и не съм се научил да гълтам такива неща”, коментира още министърът. И допълни, че цялата информация, която има по казуса, ще предаде на прокуратурата.

Жална ни майка на всички, ако социалистите така ще печелят избори и ще управляват държава. Да посягаш на министъра на културата по този грозен начин, означава да посягаш на цялата култура”, каза още Банов.

Той категорично заяви, че проектът за Ларгото е „добре изпълнен и законосъобразен”, въпреки че се случил доста трудно.

Министърът каза още, че оставката му може да се счита за депозирана. Получих подкрепа от премиера Бойко Борисов, който го посъветвал „да не се предава”.

Само питам на мен къде ще ми учи детето, докато тече проверката на прокуратурата”, не скри емоциите си Банов.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    6 -4
    15:57, 31 яну 2019
    Няма крушка без опашка А тоя хитрец се опитва да докаже обратното Крал си аркадаш но не си честени с достоинство пък и Боко ти дал ЖОКЕР да не се предаваш
  • 2
    Ис
    Истина
    6 -1
    20:24, 31 яну 2019
    Корупция..
  • 3
    Ос
    Остап Бендер
    4 -2
    20:38, 31 яну 2019
    Ама моят приятел и ученик Веждито и4 той го защити Абе от една коза ярета са пък и в едно гърне пърдят - гърнето герб
  • 4
    Еж
    ежко
    3 -6
    00:02, 1 фев 2019
    Пръдльовци изчакайте компетентните органи да се изкажат по казуса!!! Русата пишман офшорна журналистка се чуди как да разлае кучетата за да се изкара невинна от към прането на нашите пари!
  • 5
    Zo
    Zoro
    3 -1
    01:10, 1 фев 2019
    “Една малка престъпна група” 😲 Е не е по размера на ГЕРБ - мега голяма престъпна група 👿
  • 6
    Ne
    NERO
    1 0
    08:21, 1 фев 2019
    Ало,Алооооо :)
  • 7
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    1 -2
    11:47, 1 фев 2019
    ЕЖКО пишман журналистката разлайваше кучетата по Сирия и други места с бойни действия Ти къде разлайваше ---в квартална кръчма в къщи под юргана или в апартамен прли някоя кака

Още новини

Последни новини