От х:

Днес в x:

4 °C

Намерените 2000 лева пуснати със закъснение от банкомата

Установена е притежателката на намерените 2000 лева в банкомат в Хасково, съобщиха за Haskovo.net от областната дирекция на МВР.

На парите се бе натъкнал хасковлията Атанас Георгиев на 12 януари 2019 г. Тогава мъжът забелязал, че устройството край магазин Кауфланд пуснало 40 банкноти по 50 лева, придружени с бележка от транзакцията, а наоколо нямало никой. Той прибрал парите и подал сигнал в банката, но му отказали информация за титуляра на сметката. Така ги предал в Районното управление в Хасково.

В тази връзка от полицията изискали по официален ред справка от банката. Станало ясно, че притежателката на парите подала сигнал в клона, че е направила теглене, но банкоматът върнал картата, без да пусне пари.

Според потребители на банкови услуги казусът не е прецедент. Не рядко се случвало да се забави обработката на операцията, но в случая жената вероятно не е изчакала достатъчно време, смятат още клиенти. Според тях титулярката на сметката си е помислила, че транзакцията няма да бъде осъществена, тъй като си получила картата.

В случая трябва да бъде оценен жеста на Атанас Георгиев, който е занесъл парите в полицията. Това биха сторили и голяма част от хасковлии, гласували в анкетата на Haskovo.net с въпрос: "Ако намерите голяма сума, бихте ли я предали в полицията?". Положителен отговор са дали 253-ма от анкетираните, "защото в противен случай някой клетник ще изгори". Те представляват 47.2% от всички 536 участници в допитването. Противници на предаването на намерени пари са 73-ма души (13.6%). Те са отговорили с "Не, защото всеки трябва да внимава". Останалите 39.2% (210 души) са отговорили с: "Ако я предам няма гаранция, че собственикът ще ги получи".

Анета Кутелова

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Аг
  агент 007
  11 -4
  12:52, 29 яну 2019
  Притежателката на забравените банкноти е от кв. Република .
  • До
   Доволен
   10 -1
   14:41, 29 яну 2019
   Извадила е късмет , че е случила на читав човек....
 • 2
  Хм
  хм
  22 -1
  13:17, 29 яну 2019

  Голям лимит има тази притежателка

  • Мх
   мх
   2 -2
   20:36, 29 яну 2019
   Ами,голям!Половин Хасково работят в чужбина.1000 евро не са кой знае какво.
 • 3
  +-
  +-
  25 0
  13:45, 29 яну 2019
  Хасково нет, питайте Полицията, как Атанас Георгиев ще може да получи своите 10% от сумата, която е предал и е открит собственикът й.
 • 4
  Bu
  bulbank
  14 -4
  15:27, 29 яну 2019
  Това е нормално за Булбанк Хасково- винаги вдигащи се такси и некомпетентен, алчен персонал. Не може една и съща услуга в клон на банката в Пловдив да е 15 (петнадесет) пъти по-евтина или през друга банка да е наполовина.
  • Бг
   Бг
   4 -1
   15:52, 29 яну 2019
   Срам
 • 5
  Ел
  Елена
  13 -2
  16:31, 29 яну 2019
  Не мога да разбера някои коментари - от къде била госпожата, голям лимит имала.....тези неща ли са важни или са пролем?!?! Добре, че този, който е намерил парите, не е разсъждавал като вас, респект!!! Ако вие или ваш близък попадне в подобна ситуация, кой ще изберете да ги намери - човек, който си мисли ”..ее, този е някой богат мошеник, ще ги взема..” или човек, който си казва ”...охх, тези пари не са мои, на някой може да са и последните, ще ги върна...”?
  И е крайно време да се проумее, че както беден, не означава - глупав и мързелив, така и богат( или някой с по-висок стандарт), не означава - измамник и крадлив
  • Бъ
   бъзз
   1 -1
   16:52, 29 яну 2019
   Ленче, този, който е намерил парите, трябваше да ги предаде в община Хасково, а не в Полицията.
   Дотук с преклонението пред намерилия, но все пак е положително поведение.
 • 6
  Ан
  Антон
  5 -2
  17:32, 29 яну 2019
  Нормално след като банкомата е върнал банковата карта, човек да си помисли, че няма да даде пари. При мен няколко секунди след като върне картата парите ги дава. Що за глупост е това от тоя банкомат?! М/у другото няколко пъти съм опитвал да тегля от банкоматите в Кауфланд, но ми изписваше "Невъзможна операция", за което няма основание. Затова се отказах и от банкоматите им и от Кауфланд ;-)
 • 7
  Фи
  Фифи
  5 -4
  17:54, 29 яну 2019
  Когато сумата е по голяма,а банкнотите са по 10 и 20 лв.става по бавно.Нормално,машина е!Що за тъпак трябва да си по тоя начин да си зарежеш парите!!!Никой не и е крив.
 • 8
  Щи
  Щиглец
  3 -4
  17:55, 29 яну 2019
  Аз не бих ги върнал.
 • 9
  Ба
  Балъка
  1 -3
  07:24, 30 яну 2019
  Също не бих ги върнал.Да е чакала.Те не са крадени а все едно намерени.

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
25 яну 2020
Последни новини