От х:

Днес в x:

25 °C

Хасковските фирми с близо 4 млрд. лв. приходи, автосервизите с най-голяма печалба

Фирмите в област Хасково през 2017 г. са реализирали нетни приходи от продажби в размер на 3 830 млн. лв., или с 4.3% повече в сравнение с предходната година, съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Юг на НСИ. Става дума за резултатите на нефинансови предприятия.

Данните се отнасят за всички сектори по Класификация по икономическите дейности с изключение на „Финансови и застрахователни дейности“, „Държавно управление“, „Дейности на организации с нестопанска цел“ и „Дейности на домакинствата“.

Най-голям дял нетни приходи от продажби са реализирани в сектор „Търговия: ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 38.7% от общите приходи за областта.

В сектор „Преработваща промишленост” този дял е 23.1% и в сектор „Култура, спорт и развлечения” - 9.1%.

През 2017 г. нефинансовите предприятия, извършващи стопанска дейност в област Хасково, са произвели продукция на стойност 2 605 млн. лева. Увеличението спрямо 2016 г. е с 6.6%. Водещи в икономиката на областта са предприятията от сектор „Преработваща промишленост”, в които е създадена 32.9% от произведената продукция. Относителният дял на сектор „Култура, спорт и развлечения ” е 13.4% и на сектор „Транспорт, складиране и пощи” - 12.2%.

Заетите лица в нефинансовите предприятия в областта са 49 696. Увеличението спрямо 2016 г. е с 1.1%. В микропредприятията заетите са 43.5% от заетите в областта, в малките предприятия - 26.2 %, в средните предприятия - 23.1%, а в големите предприятия - 7.2%.

По окончателни данни на Националния статистически институт за 2017 г. нефинансовите предприятия, осъществяващи дейност в област Хасково са 11 748, или с 0.6% повече спрямо предходната година. С най-висок относителен дял на предприятията за 2017 г. в област Хасково е сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - 42.8% от общия брой на отчетените предприятия, следван от сектори „Преработваща промишленост” - 11.6% и „Хотелиерство и ресторантьорство” - 7.1% .

Крайният финансов резултат на предприятията в областта за 2017 г. е печалба в размер на 250 млн. лв., което е със 7.2% повече от 2016 година. Предприятията, приключили финансовата година с печалба, са 8 833 ,, със загуба са 1 673 и с нулев финансов резултат са 1 242 .

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Же
  Жельо
  16 -2
  13:52, 23 яну 2019

  Мене пък ма интересува Георги Иванов от къде взема пари и дали не фалираха всичките му фирми.Гледам салона му накичен между Хасково и Димитровград и се чудя какво прави вътре.Аааа, сетих се, не е омалял напълно, той има хотел в центъра.Ама не може да не е изгладнял вече.Толкова време откак не е кмет.

 • 2
  Ва
  Васко
  11 -1
  16:24, 23 яну 2019
  Автосервизите с най-голяма печалба, ама друг път. Нетните приходи от продажба не са печалба!
 • 3
  Ал
  ал сополо
  5 0
  16:37, 23 яну 2019
  2017 отдавна мина -
  дайте нещо по свежо
 • 4
  Ag
  AGM
  7 0
  18:20, 23 яну 2019
  Алоо! Haskovo.net,4 млрд. знаете ли колко пари са.Оправете си сметките
 • 5
  An
  And
  3 0
  10:24, 24 яну 2019
  Идват избори, стъкмистиката взе да се обажда.
 • 6
  De
  Deniss
  4 0
  12:18, 24 яну 2019
  Имате грешка в заглавието (4 млрд.), а в текста пише 3 800 млн. Човек ще си помисли, че БВП за цялата страна, минава през ръката на хасковската мафия😀

Хороскоп за 22.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Във връзка с определена задача или ангажимент ще ви се наложи да се потрудите повече, но ще си заслужава. Интересно предложение, в професионален или в личен план ще разнообрази деня ви, като ви накара да се замислите. Подарете си нещо, заслужавате и повече, но го оставете за края на седмицата.
22 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
22 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Случайността ще ви срещне с ценен за вас човек, от когото може да възприемете перспективни идеи. Вероятно ще се наложи да почерпите по щастлив и неочакван повод. Имате конкретни планове за бъдещата си работа, но не избързвайте. Предстои ви развитие в нова за вас посока.
22 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви търсения са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си, но не забравяйте, че те са градивни и целят само вашето добро представяне.
22 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Проявената ви инициатива в сферата, която ви интересува ще ви донесе предимства и задоволи очакванията ви. Имате потенциал да се справите с всичко, което пожелаете, стига да не се отказвате. Търсете сътрудничеството на хората, които цените. Съвместните ви изяви ще са успешни.
22 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Има в живота ви нещо или някой, чието въздействие е особено позитивно. Тази нова тръпка ще ви донесе вълнуващи изживявания, а с постигнато ще поставите основите на бъдещо начинание. С финансовата и морална подкрепа, която имате ще бъдете мотивирани да се трудите и да успявате.
22 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
За работата ви денят ще бъде успешен. Лесно печелите симпатии, очаровайки другите с естественото си присъствие. Денят е подходящ както за финансови операции, така и за пътувания. Нуждаете се и от повече лично време. Момента е подходящ да си го позволите. Не бъдете прекалено критични към себе си.
22 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
22 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес социалните ви контакти са повече от задоволителни. Чувствате се добре сред хора, а и получавате уверения за симпатиите, които те изпитват към вас. Работата ви като цяло е спокойна, но може да се наложи да проявите повече инициативност по определен въпрос, за да го тласнете във вярната посока. Денят не е подходящ за рисковани операции.
22 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имащи добри намерения, ще потърсите близостта на хората, с които да ги осъществите. С някои от тях ще се наложи да поработите повече, привеждайки в желаната посока личните си взаимоотношения, но в името на бизнеса, ще го направите. Любовта ви кара да се чувствате желани и това ви дава допълнително сили.
22 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Рутинни занимания или стартиране на нова работа са сред възможностите на деня. Цените свободното си време и в тази връзка ще се подготвите за предстоящите почивни дни. Други ще хвърлят усилия в една сделка, но резултатът няма да ги разочарова. Новите придобивки ще направят живота ви по-приятен.
22 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Терзанията ви по отношение на някого могат да продължат, за това потърсете контакт с него и се изяснете. На работното място ще се възползвате от толерантното поведение на колега към вас. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, ако сте искрени и естествени.
22 окт 2019
Последни новини