От х:

Днес в x:

10 °C

Хасковските фирми с близо 4 млрд. лв. приходи, автосервизите с най-голяма печалба

Фирмите в област Хасково през 2017 г. са реализирали нетни приходи от продажби в размер на 3 830 млн. лв., или с 4.3% повече в сравнение с предходната година, съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Юг на НСИ. Става дума за резултатите на нефинансови предприятия.

Данните се отнасят за всички сектори по Класификация по икономическите дейности с изключение на „Финансови и застрахователни дейности“, „Държавно управление“, „Дейности на организации с нестопанска цел“ и „Дейности на домакинствата“.

Най-голям дял нетни приходи от продажби са реализирани в сектор „Търговия: ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 38.7% от общите приходи за областта.

В сектор „Преработваща промишленост” този дял е 23.1% и в сектор „Култура, спорт и развлечения” - 9.1%.

През 2017 г. нефинансовите предприятия, извършващи стопанска дейност в област Хасково, са произвели продукция на стойност 2 605 млн. лева. Увеличението спрямо 2016 г. е с 6.6%. Водещи в икономиката на областта са предприятията от сектор „Преработваща промишленост”, в които е създадена 32.9% от произведената продукция. Относителният дял на сектор „Култура, спорт и развлечения ” е 13.4% и на сектор „Транспорт, складиране и пощи” - 12.2%.

Заетите лица в нефинансовите предприятия в областта са 49 696. Увеличението спрямо 2016 г. е с 1.1%. В микропредприятията заетите са 43.5% от заетите в областта, в малките предприятия - 26.2 %, в средните предприятия - 23.1%, а в големите предприятия - 7.2%.

По окончателни данни на Националния статистически институт за 2017 г. нефинансовите предприятия, осъществяващи дейност в област Хасково са 11 748, или с 0.6% повече спрямо предходната година. С най-висок относителен дял на предприятията за 2017 г. в област Хасково е сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - 42.8% от общия брой на отчетените предприятия, следван от сектори „Преработваща промишленост” - 11.6% и „Хотелиерство и ресторантьорство” - 7.1% .

Крайният финансов резултат на предприятията в областта за 2017 г. е печалба в размер на 250 млн. лв., което е със 7.2% повече от 2016 година. Предприятията, приключили финансовата година с печалба, са 8 833 ,, със загуба са 1 673 и с нулев финансов резултат са 1 242 .

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Же
  Жельо
  16 -2
  13:52, 23 яну 2019

  Мене пък ма интересува Георги Иванов от къде взема пари и дали не фалираха всичките му фирми.Гледам салона му накичен между Хасково и Димитровград и се чудя какво прави вътре.Аааа, сетих се, не е омалял напълно, той има хотел в центъра.Ама не може да не е изгладнял вече.Толкова време откак не е кмет.

 • 2
  Ва
  Васко
  11 -1
  16:24, 23 яну 2019
  Автосервизите с най-голяма печалба, ама друг път. Нетните приходи от продажба не са печалба!
 • 3
  Ал
  ал сополо
  5 0
  16:37, 23 яну 2019
  2017 отдавна мина -
  дайте нещо по свежо
 • 4
  Ag
  AGM
  7 0
  18:20, 23 яну 2019
  Алоо! Haskovo.net,4 млрд. знаете ли колко пари са.Оправете си сметките
 • 5
  An
  And
  3 0
  10:24, 24 яну 2019
  Идват избори, стъкмистиката взе да се обажда.
 • 6
  De
  Deniss
  4 0
  12:18, 24 яну 2019
  Имате грешка в заглавието (4 млрд.), а в текста пише 3 800 млн. Човек ще си помисли, че БВП за цялата страна, минава през ръката на хасковската мафия😀

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019
Последни новини