От х:

Днес в x:

Хасковските фирми с близо 4 млрд. лв. приходи, автосервизите с най-голяма печалба

Фирмите в област Хасково през 2017 г. са реализирали нетни приходи от продажби в размер на 3 830 млн. лв., или с 4.3% повече в сравнение с предходната година, съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Юг на НСИ. Става дума за резултатите на нефинансови предприятия.

Данните се отнасят за всички сектори по Класификация по икономическите дейности с изключение на „Финансови и застрахователни дейности“, „Държавно управление“, „Дейности на организации с нестопанска цел“ и „Дейности на домакинствата“.

Най-голям дял нетни приходи от продажби са реализирани в сектор „Търговия: ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 38.7% от общите приходи за областта.

В сектор „Преработваща промишленост” този дял е 23.1% и в сектор „Култура, спорт и развлечения” - 9.1%.

През 2017 г. нефинансовите предприятия, извършващи стопанска дейност в област Хасково, са произвели продукция на стойност 2 605 млн. лева. Увеличението спрямо 2016 г. е с 6.6%. Водещи в икономиката на областта са предприятията от сектор „Преработваща промишленост”, в които е създадена 32.9% от произведената продукция. Относителният дял на сектор „Култура, спорт и развлечения ” е 13.4% и на сектор „Транспорт, складиране и пощи” - 12.2%.

Заетите лица в нефинансовите предприятия в областта са 49 696. Увеличението спрямо 2016 г. е с 1.1%. В микропредприятията заетите са 43.5% от заетите в областта, в малките предприятия - 26.2 %, в средните предприятия - 23.1%, а в големите предприятия - 7.2%.

По окончателни данни на Националния статистически институт за 2017 г. нефинансовите предприятия, осъществяващи дейност в област Хасково са 11 748, или с 0.6% повече спрямо предходната година. С най-висок относителен дял на предприятията за 2017 г. в област Хасково е сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - 42.8% от общия брой на отчетените предприятия, следван от сектори „Преработваща промишленост” - 11.6% и „Хотелиерство и ресторантьорство” - 7.1% .

Крайният финансов резултат на предприятията в областта за 2017 г. е печалба в размер на 250 млн. лв., което е със 7.2% повече от 2016 година. Предприятията, приключили финансовата година с печалба, са 8 833 ,, със загуба са 1 673 и с нулев финансов резултат са 1 242 .

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Же
  Жельо
  16 -2
  13:52, 23 яну 2019

  Мене пък ма интересува Георги Иванов от къде взема пари и дали не фалираха всичките му фирми.Гледам салона му накичен между Хасково и Димитровград и се чудя какво прави вътре.Аааа, сетих се, не е омалял напълно, той има хотел в центъра.Ама не може да не е изгладнял вече.Толкова време откак не е кмет.

 • 2
  Ва
  Васко
  11 -1
  16:24, 23 яну 2019
  Автосервизите с най-голяма печалба, ама друг път. Нетните приходи от продажба не са печалба!
 • 3
  Ал
  ал сополо
  5 0
  16:37, 23 яну 2019
  2017 отдавна мина -
  дайте нещо по свежо
 • 4
  Ag
  AGM
  7 0
  18:20, 23 яну 2019
  Алоо! Haskovo.net,4 млрд. знаете ли колко пари са.Оправете си сметките
 • 5
  An
  And
  3 0
  10:24, 24 яну 2019
  Идват избори, стъкмистиката взе да се обажда.
 • 6
  De
  Deniss
  4 0
  12:18, 24 яну 2019
  Имате грешка в заглавието (4 млрд.), а в текста пише 3 800 млн. Човек ще си помисли, че БВП за цялата страна, минава през ръката на хасковската мафия😀

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
13 авг 2020
Последни новини