От х:

Днес в x:

4 °C

Хасковските фирми с близо 4 млрд. лв. приходи, автосервизите с най-голяма печалба

Фирмите в област Хасково през 2017 г. са реализирали нетни приходи от продажби в размер на 3 830 млн. лв., или с 4.3% повече в сравнение с предходната година, съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Юг на НСИ. Става дума за резултатите на нефинансови предприятия.

Данните се отнасят за всички сектори по Класификация по икономическите дейности с изключение на „Финансови и застрахователни дейности“, „Държавно управление“, „Дейности на организации с нестопанска цел“ и „Дейности на домакинствата“.

Най-голям дял нетни приходи от продажби са реализирани в сектор „Търговия: ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 38.7% от общите приходи за областта.

В сектор „Преработваща промишленост” този дял е 23.1% и в сектор „Култура, спорт и развлечения” - 9.1%.

През 2017 г. нефинансовите предприятия, извършващи стопанска дейност в област Хасково, са произвели продукция на стойност 2 605 млн. лева. Увеличението спрямо 2016 г. е с 6.6%. Водещи в икономиката на областта са предприятията от сектор „Преработваща промишленост”, в които е създадена 32.9% от произведената продукция. Относителният дял на сектор „Култура, спорт и развлечения ” е 13.4% и на сектор „Транспорт, складиране и пощи” - 12.2%.

Заетите лица в нефинансовите предприятия в областта са 49 696. Увеличението спрямо 2016 г. е с 1.1%. В микропредприятията заетите са 43.5% от заетите в областта, в малките предприятия - 26.2 %, в средните предприятия - 23.1%, а в големите предприятия - 7.2%.

По окончателни данни на Националния статистически институт за 2017 г. нефинансовите предприятия, осъществяващи дейност в област Хасково са 11 748, или с 0.6% повече спрямо предходната година. С най-висок относителен дял на предприятията за 2017 г. в област Хасково е сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - 42.8% от общия брой на отчетените предприятия, следван от сектори „Преработваща промишленост” - 11.6% и „Хотелиерство и ресторантьорство” - 7.1% .

Крайният финансов резултат на предприятията в областта за 2017 г. е печалба в размер на 250 млн. лв., което е със 7.2% повече от 2016 година. Предприятията, приключили финансовата година с печалба, са 8 833 ,, със загуба са 1 673 и с нулев финансов резултат са 1 242 .

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Же
  Жельо
  16 -2
  13:52, 23 яну 2019

  Мене пък ма интересува Георги Иванов от къде взема пари и дали не фалираха всичките му фирми.Гледам салона му накичен между Хасково и Димитровград и се чудя какво прави вътре.Аааа, сетих се, не е омалял напълно, той има хотел в центъра.Ама не може да не е изгладнял вече.Толкова време откак не е кмет.

 • 2
  Ва
  Васко
  11 -1
  16:24, 23 яну 2019
  Автосервизите с най-голяма печалба, ама друг път. Нетните приходи от продажба не са печалба!
 • 3
  Ал
  ал сополо
  5 0
  16:37, 23 яну 2019
  2017 отдавна мина -
  дайте нещо по свежо
 • 4
  Ag
  AGM
  7 0
  18:20, 23 яну 2019
  Алоо! Haskovo.net,4 млрд. знаете ли колко пари са.Оправете си сметките
 • 5
  An
  And
  3 0
  10:24, 24 яну 2019
  Идват избори, стъкмистиката взе да се обажда.
 • 6
  De
  Deniss
  4 0
  12:18, 24 яну 2019
  Имате грешка в заглавието (4 млрд.), а в текста пише 3 800 млн. Човек ще си помисли, че БВП за цялата страна, минава през ръката на хасковската мафия😀

Хороскоп за 18.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ви предлага различни възможности. Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат, тъй като днес шансовете ви за успех са особено големи. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Ще останете очаровани от поканата, която ви отправя близък човек.
18 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не пречете на близките си да се погрижат за вас. Денят не носи проблеми и предразполага към отдих. Днес по-малко съветвайте и станете по-добри. Понякога и без да искате натоварвате околните с претенции и неоснователни забележки. Освободете се от натоварващи мисли.
18 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Повярвайте си и ще успеете. Денят ви предлага разнообразни срещи и ако вложите цялото си очарование имате шанса да ги направите много ползотворни. Не прекалявайте с ласкателствата и вложете повече старание в работата си.
18 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Доброто ви настроение ще проличи от сутринта, може би защото предстоят два почивни дни. По-сериозната причина за него е подобряващите се отношения с човека, който ви е на сърцето. Повечето от вас ще посрещнат предизвикателствата на работното място със знанията и добрата си подготовка.
18 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сработват се добри енергии, които ще ускорят реализирането на финансова сделка. Има предпоставки и за други придобивки от битов и личен характер. Няма да ви липсва добро настроение, а работата ще ви носи доволство. При добро желание можете да постигате разбирателство с хора, които ви правят раздразнителни.
18 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Настроението ви е приповдигнато, независимо че се занимавате с обичайните дейности. Интимните приключения ви карат да забравите дребните неприятности. Усетът ви към перспективни проекти може да се обади и да ви тласне в грандиозно начинание.
18 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С каквото и да се захванете, вършите го с лекота при това по-добре от планираното. В личен план очаквате нещо да промени плановете ви. Ако се включите навреме, най-вероятно ще успеете да постигнете своето. Не се отказвайте пред каквито и да било трудности. Със съдействието на ваш близък ще преодолеете проблем в личен план.
18 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят се очертава като доста натоварен и изпълнен с перипетии в професионален план. Възможни са недоразумения в отношенията ви с колегите и трайни конфликти. От вас зависи да ги избегнете и дори да си спечелите преимущество от напрегнатите ситуации. Ще ви се отдаде възможност да разрешите наболял семеен проблем и това най-вероятно ще стане съвсем неочаквано и за самите вас.
18 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Напрежението на работното място или в другите ви занимания ще ви направи по-съсредоточени, но не и гневни. Ще се стремите да отхвърлите повече задачи, което в края на деня ще ви се отрази на настроението, в смисъл, че ще останете доволни от свършеното. Ще спазите срокове и договорки, и ще постигнете целите си.
18 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Влагате желание в работата си и това си личи по резултатите. Доволни сте от постигнатото, но това не ви прави по-малко внимателни и към околните. Ще подобрите отношението си към човек, с когото сте имали разногласия и заедно ще пристъпите към изпълнението на обща задача, която ще ви сближи.
18 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Вашето добро отношение към работата ви, хората и света ще бъде добре прието и ще се толерира от съдбата. Резултатите от проекта, върху който се трудите, ще подхранят претенциите ви да сте измежду най-добрите в областта на професионалните ви занимания. Вълнуващ флирт ще ви накара да се почувствате палави и игриви.
18 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
18 яну 2020
Последни новини