От х:

Днес в x:

Как да имате щастлив брак след появата на бебето?

Никой не ти казва, че може да не ти е много весело, след като родиш. Ненаспалото се, несресано и некъпано създание, в което може да се превърнеш, не е така отдадено на половинката си, както е било досега. Какво да правим?

Бебе вкъщи?

Идиличната картина на гукащо бебе и щастливо семейство е това, което всеки си представя, когато реши да има дете. Но в 21-ви век детето е един от най-сериозните стресове, през които може да преминете с половинката си. От една страна майката се сдобива с човешко същество, на което се очаква да обръща цялото внимание на света, от друга страна това води да загърбването на мъжа.

Следродилна депресия на мъжа

Мъжът е повече от неподготвен за това, което го очаква. Много е възможно дори да вижда в детето „Пришълецът“. За беда, след като се сдобие с бебе, майката е склонна да завземе цялата територия, избутвайки мъжа. Така не се прави! Когато мъжът се прибере от работа, той има същите очаквания, както преди бебето – да яде, спокойствие, да го прегърнете и т.н. Но често забравяме това, което ни е събрало.

А мъжът, излизайки от вкъщи, се натъква на сресани, спретнати, хубави жени, които той вижда…и е възможно да хареса. Но на негово място и ние няма да искаме да се прибираме при уморено, мрънкащо създание, което само чака да се приберем, за да ни стовари ревящо бебе.

Семейна идилия

Идиличната семейна картина е да правите нещата, които правите заедно, като просто вкарате бебето в тази схема. Да е част от пейзажа, не да е вкарано в другата стая. То пак може да плаче, но пък може да си го прехвърляте. Важното е да има подялба на задължения и уют и да сте наясно, че времето ви „заедно“ трябва и може да включва бебето. Ако у дома те чака усмивка, която в последствие се умножи по 2, вече имаш идея, смисъл и причина да се прибираш усмихнат.

Човекът, с който си

Когато остарееш, започнеш да правиш трудно ежедневните неща, няма да ти помага синът ти или дъщеря ти, а човекът който е до теб – твоята подкрепа и опора. В момента вие градите бъдеще и взаимоотношенията са важни, уважавайте човека до вас, нещата които прави. Отделете време, за да направите нещо заедно, нещо любимо. Идете на кино, оставете го на приятелка, нищо страшно няма да се случи. Дори и половин час може да отделите, за да сте само двамата, стига да имате желание.

Ако бебето спи при вас, то трябва да е от страната на майката. Отношенията се пазят от двамата възрастни, не от децата – те са егоисти по подразбиране.

Ако мъжът „поглежда“ извън семейното гнездо, то се случва след второто дете, защото знае какво го очаква.

Ако усетите, че нещо във връзката ви не е наред, може да потърсите професионална помощ и някой да ви помогне да сглобите вашия пъзел. Важно е да действате логично, а не емоционално.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини