От х:

Днес в x:

19 °C

Майка: Отказаха да прегледат детето ми. Шефът на МБАЛ: Спешното се превръща в поликлиника

  В Спешното отделение на болницата отказаха да прегледат 7-годишното ми дете, което беше ударено в главата в училище и започна да повръща. Това разказа пред репортери притеснената майка Татяна Вълкова.

  В понеделник Денис бил спънат в училище от друго дете, паднал и си ударил главата. Същия ден Татяна завела детето в болницата, където го прегледали. Казали й, че няма основания за тревога. Лекарите препоръчали да му прави компреси на удареното място на челото, но да го наблюдава, защото е възможно да се появи повръщане. Което наистина започнало тази сутрин.

  „Повърнах 3 пъти днес“, разказа Денис. И допълни, че от понеделник има главоболие. Притеснена от влошеното състояние на детето и предвид факта, че страда от епилепсия, след работа майката завела сина си в Спешното, защото личната му лекарка Нели Димова била първа смяна и работела до обяд. „Може да получи пристъп или гърч“, тревожеше се Татяна. Искала в Спешното да му направят рентгенова снимка или да мине скенер, за да се уточни състоянието му. Посрещнала ги д-р Анюта Лозева, която обаче ги отпратила да отидат при джипито си, тъй като преценила, че не е спешен случай. След уточнението, че работното време на личната лекарка е приключило, д-р Лозева казала да отиде в частен кабинет. „Беше много вулгарна, изгони ни“, възмущаваше се Татяна. За това свидетелства и мъж, чакащ заедно с близки в коридора на Спешното отделение. „Чух и видях как ги изгониха“, каза Неджайти Шабан.

  Д-р Анюта Люзева категорично отказа да коментира случая.

  Разбрал за ситуацията, на място пристигна и шефът на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов. Той обясни, че детето не е спешен случай и поясни, че още при прегледа му в понеделник медиците са предложили да бъде оставено за наблюдение в болницата. Майката обаче отказала и си го прибрала вкъщи. „Днес отново идва и има претенции не да прегледат детето й, а да му бъде направена снимка. Не иска преглед, а има претенции какво трябва да се направи“, коментира д-р Гелов. Той се възмути, че Спешното се е превърнало в „поликлиника на неосигурените“ и много хора злоупотребяват с това. „Джипито врътва ключа на кабинета и си отива вкъщи, а Спешното се превръща в поликлиника“, възмути се той. Освен това допълни, че днес медиците в отделението са били доста натоварени, в шоковата зала имало и смъртен случай, а лекарите се борели за живота на човека, но неуспешно. Въпреки създалата се ситуация, д-р Гелов разпореди детето да бъде прегледано.

  Болницата се пука по шевовете, обясни д-р Гелов. Почти всички легла в отделенията са заети, като най-тежко е положението с белодробните заболявания и детско отделение.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (86)

  • 1
   00
   001
   96 -30
   16:32, 10 яну 2019
   Тази не може да бъде никаква лекарка!!!!Що за отношение няма такава държава!!!
   • Им
    има,има
    27 -4
    21:55, 10 яну 2019
    Германия.Кьолн
   • До
    Дора
    30 -26
    23:30, 10 яну 2019
    Точно пък д-р Лозева вашите думи не важат!!!!! Това е лекар с главно Л.
  • 2
   Mi
   Mitreva
   69 -10
   16:41, 10 яну 2019
   Ние с моето дете бяхме там една единствена медицинска сестра се държа добре всички други бяха настроени боино и подигравателно Дори Доктор Паунов :) Всички го познават колко мило се държи когато го попиташ нещо за собственото си дете Що за хора са сложени там Толкова ли нямате сърца поне едно отношение да покажете !
  • 3
   Оо
   ооооооооо
   90 -29
   16:43, 10 яну 2019
   Има такава държава.... по цял свят за преглед чакаш със седмици и никой не ти обръща внимание. Само в България искаме на момента да ни се окаже адекватна помощ и да се реши проблема. В Спешното се ходи след 19:00 часа, защото дотогава работят джипитата. Ако ЛЛ на детето е бил първа смяна ( този ЛЛ мисля е в по- дълъг болничен и има заместник) винаги може да го прегледа друг лекар, който е на смяна...
   • Би
    Биби
    28 -58
    18:17, 10 яну 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    До биби
    11 -3
    14:38, 11 яну 2019
    Излизал съм, и медицински услуги съм ползвал, само преди дни нашумя случай с починало в Германия дете, заради безхаберието на лекарите. Ти май си тоя или тая, дето не си излизал / а от Хасково и дето не виждаш по - далече от носа си и мислиш, че всички са ти длъжни и трябва на секундата да ти се окаже помощ. Още повече, че майката веднъж е отказала лекарска помощ и после се връща не да моли за помощ, а да дава акъл на лекарите, какво да направят с детето й...
  • 4
   Пр
   Правилно
   109 -11
   16:44, 10 яну 2019
   Какво е това работно време на джипитата . Трябва да работят цял ден с обедна почивка . По 5 часа са в кабинетите пък имат по хиляди записани пациенти 😡
  • 5
   00
   002
   62 -18
   16:54, 10 яну 2019
   Тази и за кокоши доктор не става. Преди осем години се беше напънала депутатка да става, а после обърна шайбата и стана изменник. Изобщо незадоволена.
  • 6
   Ва
   Ваня
   95 -15
   17:12, 10 яну 2019
   Тази същата Лозева,отказа да прегледа и мойто дете в спешното,защото ЛЛ на детето била в Пловдив.Синът ми беше тогава на 1.6 год.Беше неделя следобед и следващия ден понеделник също беше почивен ден.Да съм отивала на частно,къде да отида в неделя следобед.. Тогава ще ми платите 20 лв за прегледа ...Олее ..ттъй се ядосах,нали сте държавна болница и всички деца до 18г.са осигурени от държавата...Детето ми беше с тем.близо 39 ° която не спадаше от нищо...Ходих в здравната каса ,исках да пусна жалба срещу тази Лозева(за мен тя не е никаква докторка) ,от там ми казаха,че няма значение къде е ЛЛ на детето,те нямат право да искат платен преглед затова и са длъжни да го прегледат.Но жалба при тях неможело,трябвало в болницата да си подам жалбата...И там ходих,написах си жалбата,след време ми отговори Гелов (в писмен вид) врели некипели, че Лозева не помнела такъв случай.Също ,че и болницата не била 100% държавна,а имало и нещо друго,не помня точно,но писмото още го пазя май... Гелов е същия боклук,като Лозева.Само пари са им главата ...
  • 7
   Ап
   Апшхщфф
   80 -15
   17:14, 10 яну 2019
   И аз съм потресена от отношението на лекарите в спешно отделение !! Арогантни , нагли никаква човечност!!!
   Да минаваш покрай човека който едвам се държи на краката си да виждаш , че не е добре и да го подминеш спокойно ?!
  • 8
   Ни
   Никодимчо
   67 -52
   17:18, 10 яну 2019
   Детето не е спешен случай и правилно са го пренасочили. Що за наглост и простотия от бг-мамата - отказва хоспитализация, три дена го държи вкъщи, мързи я да иде до личния лекар, а сега се прави на много загрижена и обидена... На всичкото и отгоре му е самоназначила изследвания, снимка искала!!!
   • Ва
    Ваня
    80 -29
    17:28, 10 яну 2019
    Като не е спешен случай защо са искали да го приемат за наблюдение....за пътеката ли??? И разбира се ,че е загрижена,правилно е постъпила жената да викне Haskovo.net,да ги видят повече хора тези нагледци Лозева и Гелов.
   • Ка
    катя
    34 -13
    18:24, 10 яну 2019
    ДЕТЕТО НЕ Е БИЛО СПЕШЕН СЛУЧАЙ

    И "ПРАВИЛНО" СА ГО ПРЕНАСОЧИЛИ


    Какъв израз само! Принтирайте този коментар и го качете на рамка в стената ви някъде! Това беше просто нещо друго.

    Дошли сте на този свят и се изразвате по такъв начин. Много добре.
  • 9
   Въ
   Възмутен
   75 -18
   17:26, 10 яну 2019
   Това е нормално явление за медиците в хасковската болница д-р Гелов другия път ако има бит лекар не се чудете а просто си задайте въпроса защо ? Ако ви стига акъл де защото от лакомия може да сте го забравили. За съжаление не мога да нарека тези индивиди в спешното хора а още по-малко доктори !
  • 10
   За
   Запознат
   114 -18
   17:34, 10 яну 2019
   Гелов е корумпиран и това го знае целия град. Сложиха го шеф на МБАЛ за да прикрива чудовищната корупция в болницата. Всички в МБАЛ с малки изключения искат пари. Искали са да приемат детето в болница за да вземат пари по клинична пътека. Всеки, който е за операция му се искат пари под различен предлог. Лекарите вече не са лекари, а търговци. Обърнете внимание на автопарка им само нови и луксозни автомобили и джипове. С цени от 40 до 60 хиляди лева. Как с една лекарска заплата могат да си позволят такива автомобили?! Естествено, че вземат подкупи. Защо НАП не ги разследва от къде са им парите?! Вижте колко им е официалната заплата, а как разполагат.
   Хора пазете си здравето, че попадните ли им в лапите прошка няма!
   • На
    НАП
    25 -37
    21:23, 10 яну 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 11
   Д-
   д-р Коуйн
   60 -1
   17:35, 10 яну 2019
   То зимата всички роми са в болницятя
  • 12
   Гр
   гражданин
   91 -1
   17:41, 10 яну 2019
   A защо за циганите спешното е поликлиника?
   • Бб
    Бб
    19 -24
    17:51, 10 яну 2019
    Щото и за българите е така за съжаление... Виж коментара
   • Ма
    МАНГО
    52 -1
    18:47, 10 яну 2019
    Защото братята бият - примитивите разбират само от кютек.
   • Ас
    асковлия
    22 -8
    07:23, 11 яну 2019
    Защото си плащат на ръка а консумативите са от болницата и далаверата е двойна.
  • 13
   Бб
   Бб
   57 -35
   17:49, 10 яну 2019
   Не правите разлика между спешност и неотложност...На НИКОГО не е отказана спешна помощ БЕЗПЛАТНО! Не ви харесват лекарите а пък в събота и неделя сте наредени като на черен петък пред американски мол ! А на тази мама угода няма все с претенции! Прост народ -слаба държава! Тъпаци с големи претенции. ..
   • Би
    Биби
    66 -27
    18:11, 10 яну 2019
    Преди един месец ми се наложи да потърся спешна помощ около 19.30 ч . След като почакахме известно време в ужасно студения коридор , ( бяха ни казали да чакаме ) видяхме че дежурния лекар излиза навън да пуши . Съпругът ми излезе да му прекъсне пушенето , а доктора отговори че работното му време започва в 20.00ч - да почакаме ! Малко ги бият даже !
   • Ел
    Ели
    28 -13
    18:43, 10 яну 2019
    Толкова си прав...
   • Гр
    Гражданин
    9 -11
    09:43, 11 яну 2019
    Само за бой приказвате !!!
    Дано да не ти се налага де, ама тогава ще гледаш с очички като Бамби !!!
  • 14
   Т
   Т
   41 -44
   18:05, 10 яну 2019
   Никой не ви е длъжен за нищо...този кабинет има правила и те са ясни и точни! Не може целия свят да тича там за една температурКа
  • 15
   Ня
   Някой
   53 -15
   18:15, 10 яну 2019
   Тази" докторка" Лозева разбира от медицина колкото аз разбирам от космонавтика. Лично съм патил от нея в подобен случай : Ето в подробности - - Преди около 2 години заведоха детето си на преглед в дежурния кабинет вляво от Спешното отделение. Беше почивен ден, събота или неделя не съм сигурен и за мое нещастие дежурна беше същата Лозева. Детето ми имаше пъпки почти по-цялото тяло и аз бях сигурен на 100% че е Варицела /Шарка/, а тя великата лекарка след като го прегледа от горе от горе - каза че детето имало алергия и от там са пъпките. Пълен смях, обадих се на д-р Деливълчев и отидох в неговия дом да го прегледа и се установи че е шарка. Също така след 1 ден /понеделник / същото го потвърди и личния ни лекар. Ха сега кажете колко разбира тази докторка от медицина?
  • 16
   Ат
   Атанасов
   64 -4
   18:21, 10 яну 2019
   Защо не гонят ромите като дойдат с цялата фамилия
   • Бб
    Бб
    14 -49
    18:38, 10 яну 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ва
    Ваня
    46 -5
    19:10, 10 яну 2019
    Не гонят мангустите защотото ще има тупа лупа...
  • 17
   Зд
   Здрави
   38 -6
   19:10, 10 яну 2019
   Забелязала съм през годините,че колкото им е по-натоварено в спешното,толкова по зле се държат с чакащите пациенти.Отделно има педиатричен кабинет,който е за деца до 18г. Дежурен кабинет за всички останали и спешно отделение за тежки случаи,след като не е животозастрашаващо се ползват услугите на дежурен а не на спешен кабинет.Ако там преценят,че състоянието ви е тежко ще се озовете и в спешното,което не ви пожелавам.За парите които искат е така,нямате ли личен лекар от Хасково,че и договор сключен със спешното те карат да си платиш,от 0 да 100 годишни-всички.Но като си на зор и си им в ръчичките се принуждаваш.В съседен Димитровград дори имаха табела че при тях не се плаща нищо.Ставаше въпрос за инджекция тетанус и я направиха безплатно,превръзка на раната и огромна усмивка за довиждане.
   • Бб
    Бб
    22 -20
    20:26, 10 яну 2019
    То за това целия Димитровград тича в Хасково по събота и неделя, щото са много точни... айде стига вече че се наслушах на тъпотии. .
  • 18
   Ми
   Милен
   45 -12
   19:20, 10 яну 2019
   Добре че е това спешно отделение ,че личните ни лекари работят по 5-6 часа на ден и се прибират... Добре че са тези лекари да ни спасяват задниците като ходим посред нощите.
   • До
    до милен
    8 -2
    14:07, 11 яну 2019
    Е да де Милен,добре,че са те,като отидеш и да те върнат,и се молиш дано да оцелея то не е ясно дали ще получиш адекватно лечение,зависи и ОТ ТОВА В КАКВО НАСТРОЕНИЕ Е ДЕЖУРНИЯ ''ЛЕКАР''.Такаааа,че.........
    Има и страхотни лекари в Хасково,но от некадърниците не могат да си вършат работата! Молете се да случите на лекар!
  • 19
   Пи
   Пич
   24 -36
   19:27, 10 яну 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 20
   Ам
   Ами
   31 -19
   19:30, 10 яну 2019
   ходете в Д-град,в Пд,в Сф.Защо правите калабалък в Асковската б-ца?Не сте доволни от лекарите,които не са лекари,защото нищо не разбирали.Ама тогава защо искате да се преглеждате въобще при тях?Няма никаква логика.Бягайте другаде...
   • Въ
    Възмутен
    28 -8
    19:55, 10 яну 2019
    Ами ние и това правим ходим в други градове или си плащаме....
  • 21
   Пр
   Прочел
   13 0
   20:06, 10 яну 2019
   Така е в Германия: https://www.24chasa.bg/novini/article/7236618
   • До
    до прочел
    8 -2
    14:43, 11 яну 2019
    и не само в Германия, а почти навсякъде... Ама само ние искаме 24 часа, 7 дена в седмицата лекарите да са на разположение и да ни спасяват.
  • 22
   Пе
   Пеева
   20 -30
   20:09, 10 яну 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ха
    Хасковлия
    21 -8
    20:26, 10 яну 2019
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 23
   Ха
   Хасковлия
   27 -11
   20:29, 10 яну 2019
   Много малко от там практикуващите могат да се нарекат ДОКТОРИ една жалка общност са гладни за пари и нищо повече.
  • 24
   Dk
   Dkk
   38 -14
   21:03, 10 яну 2019
   След като са отказали хоспитализация, защо след това имат претенции?
   А като сте толкова много недоволните, защо продължавате да ходите в спешното? Лекувайте се сами вкъщи.
   И още нещо - радвайте се, че въобще има някакви лекари, защото с тази политика на държавата скоро ще се молите на някой да ви вземе парите, за да ви прегледа.
   • Въ
    Възмутен
    20 -13
    21:51, 10 яну 2019
    Това в спешното са жалко подобие на хора а не Доктори.....
  • 25
   Jo
   Joker
   35 -15
   22:17, 10 яну 2019
   Кво значи БЕЗПЛАТНО,всчки от директора да чистачката получават заплата!!!!!Никой не е на сила назначен,на който не му харесва шута,да отива на къра за 500лв!!!Пък ако е голяма работа да си отваря кабинет и да работи по 3 часа на ден!Щом е останал там ще преглежда всички,без да философства кое е спешно и кое не е!!!!!
  • 26
   Жо
   жокер
   28 -13
   23:16, 10 яну 2019
   много българи смятат че светът се върти около тях, че някой им е длъжен нещо безплатно и че са ощетени, с това съзнание ги чака вечна мъка, разочарования и лоша карма.
  • 27
   Ст
   Студент лекарски асистент
   23 -18
   23:16, 10 яну 2019
   Напълно подкрепям лекарите от отделението.Спешното отделение е за смешни случаи, а не за визитационни прегледи.Майката твърди,че на детето му е прилушало.Защо тогава не е извикала екип на ЦСМП?Детето трябва да го види личния лекар!
  • 28
   Ми
   Мими
   14 -10
   23:20, 10 яну 2019
   Да не даде господ до ги тарсите тези лекари през нощите я стиго глупости бе хора коя майка ще седи и чака 3 дни да ви питам аз почнало да повръща на 3 ден ми маже да е някакъв вирус обикновенна повръщането след такива травми се появявя до няколко часа налагало се е да ходя няколко пъти никои нищо не е отказвал и никакви пари не искал и нашето педи не е в града 😒😒
  • 29
   Чи
   Читателка
   21 -2
   00:03, 11 яну 2019
   И какво сега, личния лекар е до обяд, Спешното започва в осем вечерта, а между обяд и осем към кого да се обръщаме??? А пък да не казваме колко хора, които уж не бяха спешен случай и си починаха!!! Не винаги само пациентите са прави, но в случая ако е отказала госпожата хоспитализация, трябва да имате писмен отказ, къде е, покажете го?
   • До
    до читателка
    12 -4
    14:47, 11 яну 2019
    Ами ЛЛ си имат и визитация по домовете и телефони, на които можеш да ги намериш и да попиташ какво да правиш. А в повечето случаи можеш и да изчакаш пред кабинета на джипитото ти и другият лекар, който е втора смяна да ти окаже лекарска помощ. Все пак живеем в Хасково, и почти всички се познаваме, стига сте драматизирали. В чужбина как оцеляват хора, а ние искаме постоянно някой да ни е на разположение, ако нещо ни се случи...
  • 30
   Ат
   Атанасова
   25 -14
   00:54, 11 яну 2019
   Доста пъти съм водила детето ми при Лозева. Никога съм нямала проблеми, напротив, доволна съм. А, че личният лекар не отговаря, не е проблем на лекарите в спешното. Не може в 18.00ч.личният лекар на детето да не вдига телефона! Който е с температура тича в спешното, добре, че са тези хора, иначе не знам. Та толкова не плюйте лекарите в спешното!
  • 31
   Ма
   малцинство
   19 -4
   06:57, 11 яну 2019
   Това ако бяха наши цветни съграждани, 1. Нямаше да откажат прегледа. 2. Ако все пак откажат щеше да е пълно с роднини около 30 човека и щеше да има линч. 3. Веднага щеше да има репортери с гръмки заглавия "Расова дискриминация".
  • 32
   Ни
   Никодимчо
   18 -6
   07:20, 11 яну 2019
   До Катя, Ваня... и др. тетки... -
   Тогава не мрънкайте, когато чакате в спешното! Чакате точно заради такива случаи - неспешни. Заради тях са претоварени и уморени медиците. И пак заради такива неспешни, някой наистина спешен губи живота си.
   • Ра
    РАБОТЕЩ ТАМ
    8 -15
    10:52, 11 яну 2019
    Тогава да си назначат лекари за не спешни случаи!... Виж коментара
   • Ни
    Никодимчо
    19 -8
    11:07, 11 яну 2019
    до РАБОТЕЩ ТАМ
    Ти правиш ли разлика между спешен и неспешен случай!? Когато получиш инфаркт, инсулт или се натрошиш в катастрофа, предполагам ще си много доволен да изчакаш прегледи на хора с температурка, повръщане, пъпка на носа... И стига с тая клетва - бас хващам, че и две думи не знаеш от нея! Както знаете работното време на магазините, така ще си научите работното време на личните лекари, а те винаги имат и заместници в другата смяна!
   • Ол
    Олег
    13 -10
    11:30, 11 яну 2019
    Никодимчо, днес стават 40 дни от смъртта на баща ми - от инсулт! Само, че нямаше 2 дни никой, който да регистрира наличието на този инсулт и да го закара в болницата МБАЛ-Хасково! Под нямаше никой не означава, че не са идвали GP и Спешна помощ и не са правили "прегледи"! Само, че правенето на "преглед" и лечение са различни неща.
    Така, че не вини жената, че е завела детето си може би на единствения остров в Хасковска област, където се провежда някакво лечение!
    Та НЕспешните случаи в Хасково - към къщи, а спешните - към съответните гробища по общини!
    Вземете се събудете и си признайте, че в Хасковско хората мрат!
  • 33
   Ас
   асковлия
   23 -7
   07:36, 11 яну 2019
   Рибата се вмирисва от главата шефа Кючуков е здраво корумпиран и се е заобиколил с хора не ставащи за нищо камо ли за спешното трудно говорят български как ли са си взели изпитите. Кючуков трябва да се изгони и назначи знаещ и можещ човек. И нещата ще тръгнат но до като е там ще теглим целия град .
  • 34
   За
   запознат
   16 -14
   08:59, 11 яну 2019
   Защо бе господа лекари,не ви пука за пациентите! Как може да се прецени от един поглед,че на това слънце му няма нищо!След травма симпотомите се усложняват това е глава още повече детската,която е крехка.Какво ви пречи да направите рентген или с две думи един нормален преглед!Извинявайте д-р Гелов казвате,че майката казвала какво да направите вие лекарите не давате възможност на хората да си изкажат съмненията!Знаете ли,че понякога родителя усеща повече нещата от вас Лекарите,че нещо не е наред!Ако бяхте хора каквито забравяте,че сте и не сте застраховани от нищо нещата щяха да са по-различни! Ако пита мен майката отидете в друг град отдел педиатрия там дават на децата необходимито внимание и преглед!
  • 35
   По
   потърпевш
   20 -9
   10:29, 11 яну 2019
   Докато ножа и хляба са в ръцете им,ще е така.Ако има разделение на частно и държавно,да видиш колко мили и любезни ще са.Сега точат държавата,точат пациента и каквото им падне и се правят на велики"доктори".Няма незаменими,повярвайте ми.От бедняци се превърнаха в богаташи.Вижте им профилите във ФБ,от чужбина не се завръщат.Колите,къщите,децата им къде учат,как се обличат.....и още куп неща,които доказват как бездарниците станаха велики.Не казвам,че няма свястни лекари.Но,болшинството гледат на пациента като на банкнота.В големия град/София,Пловдив/лекарите са специалисти и повече човечни.Те нямат голото самочувствие на хасковските псевдолекари.
   Искам да се разделят държавното и частното здравеопазване.Тогава ще се отсеят добрите от лошите,тогава ще има адекватно отношение към пациента.Тогава пациента ще реши сам-дали на частно да се лекува или в държавно здравно заведение.Това е истината!За зъболекарите,ветеринарните лекари го направиха това разделение.А з хуманните лекари-не.Защо???
  • 36
   Ке
   Кенанския Маймун
   4 -11
   10:35, 11 яну 2019
   Гяурите , като сте големи мъже , що не си го изкар... Виж коментара
   • Къ
    къньо
    2 0
    15:17, 13 яну 2019
    манго, затваряй си устата
  • 37
   Dk
   Dkk
   13 -8
   11:06, 11 яну 2019
   Драги коментиращи,

   И сега си има частно здравеопазване - болници, кабинети.....
   Като сте толкова недоволни от държавното, що не ходите там? Ами стоите тук и само плюете. Какво значи пациента искал еди какви си изследвания?!? Нима има нужната компетенция?
   • Ол
    Олег
    9 -6
    12:29, 11 яну 2019
    Ами може би :
    1. Нямат пари
    2. Осигуряват се за здраве - за да получават нещо срещу осигуровките си
    3. Има почти нулев контрол над частното лечение - не се пишат амбулаторни листи, не се води надлежно документация. Докато НЗОК, РЗОК глобява за липсата на задължителните реквизити - анамнеза, обективно състояние, терапия и т.н. Освен това каква е гаранцията,, че ще по-добо от другото?
   • Ма
    Марияна
    10 -2
    08:04, 12 яну 2019
    Щото,драги ми Смехурко,
    Съм задължена да си плащам здравните осигуровки!Аз си плащам,а ти си вършиш работата!С температурКА,пъпка на носа,на **** ти си ДЛЪЖЕН да си свършиш работата,както аз съм ДЛЪЖНА да си платя задълженията.И на мен не ми е приятно,но се налага!Няма да коментирам поведението на Кючуков и тези в скута му...СМЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ
   • По
    потърпевш
    3 -1
    11:59, 14 яну 2019
    Къде е това частно,като същия този уж лекар,получава заплата от твоите и моите данъци,отделно си е направил и кабинет и точи пари от теб,мен,държавата.Нека остане на държавна работа. Да избере само заплата.Но келепир няма.Как ще си препращат пациенти?!?!?Докато е така,ще сме банкноти в очите и ръцете им.Ще си предават важности и ще неглижират проблемите ни.Но,това зависи от нас.Ако излезем като МАЙКИТЕ или ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ и да видим дали няма се промени отношението им към нас.
  • 38
   Ол
   Олег
   12 -6
   11:08, 11 яну 2019
   В Хасково и ДИмитровград няма здравеопазване! Особено Спешна помощ и джипитата!
   Гробищата на Димитровград са препълнени с млади пенсионери, чиито дни са били съкратени от липсата на лечение!
  • 39
   Въ
   Възмутен
   13 -5
   11:49, 11 яну 2019
   Той ние и така правим прост пример АГО Хасково кой раждат в него? И за това се ходи само на частно !!
  • 40
   Бе
   БЕЗ ДУМИ
   26 -7
   12:03, 11 яну 2019
   Как никой не каза една добра дума за нито един лекар....Спешното били некомпетентни,Джипитата си седели в къщи и си гледали кефа...Бъдете благодарни,че все още има кой да стои тук и да лекува.Идете във която и да е Европейска държава и ще видите очите на Джипи-то си след 10 дни,а на специалиста след 3 месеца!
  • 41
   Ол
   Олег
   13 -6
   12:16, 11 яну 2019
   За всеки ЗАПИСАН (не прегледан) пациент ОПЛ получава:
   за възраст от 0 до 18 години по 1.45 лв
   за възраст от 18 до 65 години по 1.11 лв
   За възраст над 65 год. по 1.52 лв

   За профилактичен прглед 7-18 и над 18 год. по 9 лв.
   за профилактика на дете от 0-1 год. по 11.50 лв
   за профилактика на дете от 1-2 год. по 10.50 лв
   за профилактика на дете от 2-7 год. по 10.00 лв

   За диспансерен преглед с едно МКБ по 9.50, с 2 МКБ по 12.40 и с повече от 2 по 13.50 лв.
   Отделно има потребителска такса по 2.90 и аз да съм благодарен!
   • Хх
    ХХХ
    15 -3
    14:15, 11 яну 2019
    Тогава сам може да сметнеш колко взима примерно за 1500 пациента, като не забравиш да извадиш - заплата /с осигуровки/ на сестра, санитар и лични, наем, режийни /ток, вода.../, консумативи, софтуер, десетина такси и таксички. И това без да се брои първоначалното обзавеждане и оборудване, което е мин. 10 - 15 хил. лв. На профилактика ходят 20-30%, диспансерните са още толкова. С потребителската такса само хартията не може да се изплати, да не говорим, че от нея са освободени 80%. Айде смятай! Простият българин иска мутрата да му е богата, а лекарят беден! И после реве, що няма здравеопазване, ама не реве като му искат по белия свята стотици хиляди евра, а събира кротко есемеси...
  • 42
   Дж
   Джегит
   11 -7
   13:47, 11 яну 2019
   Тоя ****** Гелов е за терпане ей...Само за пари говори
  • 43
   Ян
   Яна
   14 -4
   13:57, 11 яну 2019
   Пише, че детето е с епилепсия, нормално е майката да се притесни и да го заведе в спешна помощ.
  • 44
   Ка
   каза
   13 -11
   14:19, 11 яну 2019
   Всичко е нормално за нормалните,нормално е притеснението на майката,нормално е да отиде за преглед!Ненормална е реакцията на лекарите и хората които ги защитават по-горе!
  • 45
   Ол
   Олег
   8 -12
   14:27, 11 яну 2019
   Ами ако има като някои по 5000 пациента? А ако е с... Виж коментара
   • Са
    Сашето
    14 -5
    21:40, 11 яну 2019
    Що не станеш лекар, като толкова ти харесват парите им, а? 2000лв. са нищо за високоспециализирана и експертна дейност. Ти на 30 човека на ден "здрасти" не можеш да кажеш, броиш стотинките на доктора си. Лекувай се при дюнерджии и шивачи тогава, и те взимат толкова. А футболистчетата са с по 15 бона заплата - може да те консултират и оперират, щом парите са ти критерия за квалификация.
    ПП - Сестри са длъжни да имат.
   • Ол
    Олег
    0 0
    11:35, 15 яну 2019
    Сестри не са длъжни да имат ако нямат над определена бройка пациенти, която беше около 2000 души. Иначе как ли ще обясниш наличието на GP-та, които работят сами!
  • 46
   X
   X
   11 -3
   15:42, 11 яну 2019
   В това спешно има един Кючюков .......смях и срам !
  • 47
   Др
   Дрън дрън
   19 -5
   19:22, 11 яну 2019
   Който не е доволен от здравеопазването в Хасково има правото да се преглежда и лекува във всяка друга точка на страната! Пациентът не е лецето, което да реши какво трябва или не трябва да се прави.. той не е човекът с компетенция по медицина за да налага мнение! В крайна сметка всеки лекар било то ЛЛ или специалист в дадена област си носи отговорността, а що се отнася до заплащането...всеки според избора на професията.. никой не ни кани на сила... но кихнем ли и тичаме пред вратите им! Ценете хората които ни помагат защото скоро няма да има кой да ни прегледа! Плюете тук а после се подмазвате и търсите специалисти
   • An
    Ana
    6 -7
    00:02, 12 яну 2019
    Да,защото носят отговорност ,затова толкова хора си заминаха от некадърни доктори,,а осъден лекар няма.Голяма отговорност,няма що...
  • 48
   Ха
   Хасковлия
   9 -2
   01:38, 12 яну 2019
   Тази татяна вълкова миналата година пак не търсешели медиите относно някакви помощи от социалните за самотна майка, но не е самотна има мъж който работи...
  • 49
   Зо
   Зора
   8 -3
   13:42, 12 яну 2019
   Аз пък се питам, защо ни се тези Лични лекари, та когато ти трябват, не можеш да ги намериш ? Не бил / или била в града/ в този момент/, за да се отзове на повикването ти, праща те в Спешното и ти затваря телефона. От там пък те питат къде ти е джипито, или вдигат рамене. Един омагьосан кръг. Малко останаха съвестните Лични лекари. И, струва ми се, че всяко джипи трябва да си има заместник, за да се предотвратят недоволствата от пациентите и нападките към лекарското съсловие. Но в бъдеще вероятно и този проблем ще се реши - "Да бъдем или да не бъдем ! ", и тази схема на безхаберие, един път завинаги, да се прекрати.
  • 50
   Аз
   Аз
   7 -6
   20:54, 12 яну 2019
   С двете ръце съм за д-р. Лозева!
   Всеки втори чака да дойде събота и неделя,да бяга в спешното ,за да се прегледа без да иска да чака. Всеки втори с претенции към тях,всякаш им са длъжни с нещо!
  • 51
   Ке
   Кечо
   2 -3
   12:00, 13 яну 2019
   Спешното е за спешни случаи- примерно отрязана глава. Няма начин някой да дойде и да ми командори да му правя скенер и прочие щуротии. И кво като му направя скенер? То номера е КОЙ разчита скенера. Едно е да ти го разчете доцент в София, друго е да ти го разчита ходжата в Одринския вилает. Да си вземе от джипито едно направление за невролог и да отива в София. Ако невролога прецени ще и назначи И скенер.
  • 52
   Ол
   Олег
   2 -2
   10:32, 14 яну 2019
   Не искам да стана лекар, защото не искам! Проста работа! Ще си броя каквото си искам, защото престави си до преди 2 години, че с това съм си вадил хляба! Да им отчитам парите през касата! И ако не съм им броял стотинкмите нямаше да има какво да ядат!
  • 53
   Та
   Татяна Вълкова
   3 -2
   21:08, 14 яну 2019
   Благодаря на тези които ме подкрепят и които ме обвиняват но вие нямате никаква представа през какво съм преминала детето ми на 6 месеца , след една имунизация ми се почерни живота .Детето ми получи милингоков милингит ,бяхме в болницата ,детето ми беше с опасност за живота ,питате ли ме как тези 10 дни съм издържала да гледаш безжизненото детско телце което само лежи и спи .Когато ни изписаха от болницата ,аз се страхувах да заспя ,да не стане нещо ,докато спя ,знаете ли какво е да се страхувате за детето си ,за всяка секунда .Може да ме обвинявате ,но само аз си знам какво ми е на душата .

  Хороскоп за 29.05.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постарайте се да наваксате пропуските в работата си и ще получите увереност за бъдещето си. Интимните връзки ще се задълбочават и скоро ще получите интересно предложение. Интересът към вас нараства и гледайте да не го проиграете хазартно. Други ще имат прозрения, които ще ги подтикнат да потърсят човека, с когото са се разделили.
  29 май 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Зле понасяте ограниченията във всичките им проявления. Широко скроената ви природа се бунтува и това ви създава проблеми. Заявете претенциите си аргументирано и чак тогава ги отстоявайте. Но бъдете умерени и способни да правите компромиси. Намерете сили да се преборите със собствената си тревога, не я превръщайте в публично достояние.
  29 май 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще продължат да се занимават със служебни въпроси, работата изисква да не я отлагате. Наред с това ще помислите за организацията и дисциплинираността на сътрудниците си/ако имате такива/. Не пренебрегвайте здравето си, има какво да направите, за да се поддържате в добра форма.
  29 май 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Обърнете внимание на служебен въпрос, който крие зад себе си нечие двусмислено поведение. Предизвикайте откровен разговор и изяснете позициите си. Вие сигурно имате свои планове за вечерта, но е твърде възможно да ги промените, предвид новите обстоятелства. Не се натъжавайте, може би е за добро.
  29 май 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Промени и осъществяване на желания, такива са перспективите пред част от вас. Има кой да се погрижи за душевният ви уют, а и не само за него. С нов тласък на енергия и вяра ще се устремите към нови предизвикателства. Това ще ви направи по-щедри към консервативно настроените около вас.
  29 май 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви спокоен и приятен ден, изпълнен с добро настроение и ведри хора. В подобна атмосфера едва ли ще ви е трудно да си отпочинете и да се заредите с нови сили. Направете нещо лично за себе си, това ще ви подейства доста освежително.
  29 май 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Подготовката за предстоящо събитие ви създава повече стрес, но сте на път да приключите с него. Неизвестните ще отпаднат и ще направят деня ви по-спокоен. Имате шанс да получите и повече от нещата, които искате, стига да сте направили необходимото за това. Не прибързвайте с изводите, за да не въздействате негативно на резултатите.
  29 май 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не си създавайте излишни проблеми, поддавайки се на емоциите и желанието си да напътствате всеки за всичко. Повишената ви чувствителност се отразява на работата, взаимоотношенията и живота ви. Гледайте по-ведро на случващото се, осигурете си спокойствие и занимания, които ви носят удоволствие.
  29 май 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Обнадеждаващи новини по делови въпроси ще зарадват мнозина от вас. Още по-приятни ще са те имайки предвид източника им. Ще имате възможност и да разрешите недоразумение с любимия човек. Хармонията в личният ви живот ще бъде възстановена.
  29 май 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Решавайки последователно въпросите от ежедневието, ще спестите главоболия и противоречия с партньори и близки хора. Станете по-търпеливи в общуването си и по-малко да се стремете към показност в опита, информираността и значимостта си. В служебните си дела ще постигнете съгласие по спорен въпрос, отново, ако намерите верния тон.
  29 май 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии постъпки ще ви подтикнат към действия, осигуряващи защита на интересите ви. С професионални задачи ще запълните по-голямата част от деня си. При добра организация времето ви ще стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  29 май 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Настроение ще ви носят както резултатите от делови преговори, така и добрите взаимоотношения с партньорите ви. Мислете за себе си, по-малко се преуморявайте и не прибързвайте в действията си. Онези, които търсят внимание ще се насладят на взаимност с човека до тях. Нуждаехте се от това
  29 май 2020
  Последни новини