От х:

Днес в x:

28 °C

Арменците в Хасково празнуват Рождество без поп, със светена вода от миналата година

Изображение 1 от 5

  Арменците в Хасково празнуват днес Рождество Христово, но без празнична литургия в храма „Сурп Степанос“ заради липса на свещеник. Затова миряните се задоволиха да си налеят светена вода, осветена миналата година. По традиция на този ден се раздават нарове, този плод е символ на новата година, защото в него има 365 зърна.

  На коледното тържество малко по-късно в читалище „Арарат“ пристигна и дядо Коледа, Гахант баба, който раздаде подаръци на децата.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Аг
   Агоп
   19 -1
   14:00, 6 яну 2019
   Свещеника отиде на гурбет във Франция и за по-добро заплащане.
  • 2
   Л-
   л-т николов от с Г извор
   16 -4
   15:03, 6 яну 2019
   Свещеника отишъл въвФранция за повече пари Не е изненада арменците са трудолюбиви и имат добри занаяти --часовникар златар и т н но със земеделие не се занимават В хасково имаше само един агроном навремето --Варто Печоян Как се е излъгъл тоя човек не знам
  • 3
   Ке
   Кенанския Маймун
   23 -2
   15:27, 6 яну 2019
   Храмовете Господни са на хората , а не на Поповете.
   .... А това че няма свещеник не прави Човека по-малък християнин :))
  • 4
   Гр
   градски
   3 -3
   02:15, 7 яну 2019
   Чисто по арменски.Без разходи за поп и вода на старата цена. А Варто си беше чиновник в ДЗИ не е изневерил на природата си.
  • 5
   Ar
   armenets
   3 0
   10:42, 7 яну 2019
   Вярата се носи в душата! Относно критикуващите, че арменците не се занимават със семеделие, бих желал да обърна внимание, че след трагичните за тях събития в началото на 20 век, когато са дошли в България, най-скъпа е била земята. По онова време голяма част са били земеделци, но нуждата ги принуждава на научат някой занаят за да оцелеят. Това, че ги има, показва че са се справили.

  Хороскоп за 05.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
  05 авг 2020
  Последни новини