От х:

Днес в x:

Готовите кладенци влизат като актив във ВиК асоциацията

Въпрос само на няколко дни е готовите 4  кладенци за питейна вода, изградени в Северната индустриална зона на Хасково, да бъдат приети като актив във ВиК асоциацията. Това съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Общо осем са дублиращите кладенци, които трябва да бъдат изградени в областния град за справяне на проблема с питейната вода със завишени нива на уран. Вече две години водата от чешмите в Хасково е забранена за пиене и готвене.

За три от четирите кладенци, по които се работи, се очаква оборудване, работата по единият в Източна зона е стопирана заради понижените температури.

Средствата за новите кладенци -около 1, 9 млн.лв.лева  бяха отпуснати от Министерски съвет през  МРРБ.

Общо за 8-те кладенеца ще бъдат платени около 800 хил. лева. Останалата  сума е за изграждането на двата водопроводни участъка, дублиращи съществуващите. Това се наложи, за да се заменят старите  етернитови съоръжения, освен това  единият от водопроводите е в зона на свлачище и минава  през частни имоти.

По този повод областният управител посочи днес, че важен за завършване проект е водопроводът на ул.“Бачо Киро“, за да се извърши смесването на водата от Източната индустриална зона. Смесването на водата трябва да доведе до нармализиране на нивата на уран.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Мъ
    мъгла са
    19 -3
    16:21, 3 яну 2019
    Ейййй и областния разбира от водоснабдяване.! До къде я докарахме...
    • Jo
      John
      7 -2
      00:08, 4 яну 2019
      още една заплата му плащаме!
  • 2
    Па
    Пацо
    9 -1
    08:19, 4 яну 2019
    Смесваме , бъркаме водите и пак си пиете уран, но разреден. Това ли му викате решаване на проблема?
    • Ст
      Станчо
      2 0
      10:21, 4 яну 2019
      Именно. Ако имаме един плувен басейн пълен с вода годна за пиене и аз се изпикая вътре, количеството урина или там други вещества сигурно пак ще е в норми ама дали биха пили от тази вода? Защо с урана да е po-различно?
  • 3
    Бат пСтанко сигурен съм че Делянката Добрев няма да пие нито от басейна нито от кладенците Нъл тъй Така мислим ние
Последни новини