От х:

Днес в x:

5890 лв. събрани в кампанията на Областния управител „За повече деца в България“

Благотворителният коледен базар и традиционният Коледен бал, на които е домакин областният управител на Хасково Станислав Дечев, събраха тази година сумата от 5890 лева. Тя ще бъде дарена в полза на двойки от Хасковски регион с репродуктивни проблеми. Областният управител посвещава каузата заедно с фондация „Искам бебе“ на сбъдването на мечтата да имат дете на хора от областта за втора поредна година в кампанията „За повече деца в България“ .

Сумата вече е преведена по сметка на Фондация. Кандидатстващите двойки трябва да отговарят на следните критерии, определени от „Искам бебе“:

- Кандидатстващата двойка да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на област Хасково за последните две години, преди датата на кандидатстване по съвместната инициатива на Областна администрация Хасково и Фондация „Искам бебе” – „За повече деца в България“.

- Кандидатите да не са поставени под запрещение, както и не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си.

- Възраст на жената: от 20 г. до 43 г. ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г. с донорски генетичен материал

- Налице е доказана причина за стерилитет - тубарен фактор, намален брой сперматозоиди и др. доказани с медицински документи

- Двойката е кандидатствала и изчерпала 4 ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция (ЦАР);

- Двойката не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР);

Сумата, събрана от миналогодишната инициатива, финансира две ин витро процедури на двойка от Димитровград и Любимец. Добрата новина е, че семейството от Любимец изпрати 2018 година с близначета. „Изпратихме 2018 година с добра новина, очаквам добрите новини да са повече и през 2019 година. Надявам се, тя да е година на доброто“, каза по време на първата си медийна изява за тази година областният управител Станислав Дечев. Той посочи, че в началото на февруари ще бъде обявен и срока за кандидатстване на новите двойките за финансиране на ин витро процедурите.

Станислав Дечев посочи още, че през настоящата година водената от него администрация ще продължи да поддържа различни благотворителни кампании. Освен това продължава и работата с младите хора от областта в Съвета за иновации.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ма
  Мария Божикова
  19 -5
  13:33, 3 яну 2019
  Дечев организирал кампанията това добре но -------дечев ти колко дари бих го питал и отговор не чакам ясно защо модератора не ми излизай с номера за валидация
 • 2
  По
  поп Нико
  6 -3
  13:35, 3 яну 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Ра
  Рада Димитрова
  4 -15
  14:36, 3 яну 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Ма
  Мария Божикова
  16 -2
  15:14, 3 яну 2019
  Радче пиле шарено за какъв нов живат говориш за този на батя бойка ли и на тези от държавната администрация около него ти изглежда си от тях паразитите не се самоунищожават тях ги унищожават
 • 5
  Ма
  мастикаджия
  13 0
  16:57, 3 яну 2019
  Абе кой е тоя на снимката?Виждал съм го някъде.Умно гледа. Сигур е вишист!
 • 6
  Ис
  Истината.. къде е
  10 0
  17:00, 3 яну 2019
  Ъха ама не...На две магарета не може сламата да раздели!Виж женичките са друга Работа

Хороскоп за 15.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
15.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
15.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
15.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
15.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
15.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
15.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
15.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
15.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
15.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
15.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
15.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
15.09.2019
Последни новини