От х:

Днес в x:

7 °C

5890 лв. събрани в кампанията на Областния управител „За повече деца в България“

Благотворителният коледен базар и традиционният Коледен бал, на които е домакин областният управител на Хасково Станислав Дечев, събраха тази година сумата от 5890 лева. Тя ще бъде дарена в полза на двойки от Хасковски регион с репродуктивни проблеми. Областният управител посвещава каузата заедно с фондация „Искам бебе“ на сбъдването на мечтата да имат дете на хора от областта за втора поредна година в кампанията „За повече деца в България“ .

Сумата вече е преведена по сметка на Фондация. Кандидатстващите двойки трябва да отговарят на следните критерии, определени от „Искам бебе“:

- Кандидатстващата двойка да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на област Хасково за последните две години, преди датата на кандидатстване по съвместната инициатива на Областна администрация Хасково и Фондация „Искам бебе” – „За повече деца в България“.

- Кандидатите да не са поставени под запрещение, както и не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си.

- Възраст на жената: от 20 г. до 43 г. ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г. с донорски генетичен материал

- Налице е доказана причина за стерилитет - тубарен фактор, намален брой сперматозоиди и др. доказани с медицински документи

- Двойката е кандидатствала и изчерпала 4 ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция (ЦАР);

- Двойката не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР);

Сумата, събрана от миналогодишната инициатива, финансира две ин витро процедури на двойка от Димитровград и Любимец. Добрата новина е, че семейството от Любимец изпрати 2018 година с близначета. „Изпратихме 2018 година с добра новина, очаквам добрите новини да са повече и през 2019 година. Надявам се, тя да е година на доброто“, каза по време на първата си медийна изява за тази година областният управител Станислав Дечев. Той посочи, че в началото на февруари ще бъде обявен и срока за кандидатстване на новите двойките за финансиране на ин витро процедурите.

Станислав Дечев посочи още, че през настоящата година водената от него администрация ще продължи да поддържа различни благотворителни кампании. Освен това продължава и работата с младите хора от областта в Съвета за иновации.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Ма
  Мария Божикова
  19 -5
  13:33, 3 яну 2019
  Дечев организирал кампанията това добре но -------дечев ти колко дари бих го питал и отговор не чакам ясно защо модератора не ми излизай с номера за валидация
 • 2
  По
  поп Нико
  6 -3
  13:35, 3 яну 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Ра
  Рада Димитрова
  4 -15
  14:36, 3 яну 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Ма
  Мария Божикова
  16 -2
  15:14, 3 яну 2019
  Радче пиле шарено за какъв нов живат говориш за този на батя бойка ли и на тези от държавната администрация около него ти изглежда си от тях паразитите не се самоунищожават тях ги унищожават
 • 5
  Ма
  мастикаджия
  13 0
  16:57, 3 яну 2019
  Абе кой е тоя на снимката?Виждал съм го някъде.Умно гледа. Сигур е вишист!
 • 6
  Ис
  Истината.. къде е
  10 0
  17:00, 3 яну 2019
  Ъха ама не...На две магарета не може сламата да раздели!Виж женичките са друга Работа

Хороскоп за 22.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
22 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
22 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
22 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
22 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
22 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
22 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
22 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
22 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
22 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
22 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
22 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
22 яну 2020
Последни новини