От х:

Днес в x:

Два пръста сняг в Хасково тази сутрин, през деня студено

Със снежна покривка от едва два-три пръста осъмна тази сутрин Хасково. На места обаче по улиците има заледени участъци. Според прогнозата на сипоптиците през деня ще остане доста студено и дневните температури няма да надхвърлят едно деление над нулата.

Оранжев код за сняг и лошо време е обявен за Сливенска и Бургаска области. Това съобщават от НИМХ.

Днес още преди обяд валежите ще започнат да отслабват и спират, най-късно, вечерта, в Рило-Родопската област и югозападните райони. В сутрешните часове все още умерени снеговалежите ще има в южните и планинските райони, там ще е и ветровито и ще останат условията за виелици. В Източна България ще духа силен, в югоизточните райони и бурен вятър от север-североизток, който след обяд ще отслабва. Застудяването ще продължи и максималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. До сутринта в Рило-Родопския масив и западните и централните райони на Стара планина снеговалежите ще са значителни, все още ще е ветровито със силен, временно бурен вятър от север-североизток и ще има условия за навявания. По-късно през деня валежите ще отслабват и спират, най-късно в масивите в Югозападна България, вятърът ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 метра - около минус 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и ще има валежи от сняг, по Южното Черноморие - преди обяд значителни. Ще е ветровито - през нощта и преди обяд със силен до бурен вятър от север-североизток. След обяд валежите ще спират, вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са между 0° - 2°. Вълнението на морето ще бъде 4 - 5 бала. Температурата на морската вода е около 7°.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    00
    001
    3 -1
    11:20, 4 яну 2019
    Много шум за нищо!!!!За района на Хасково се очакваше 15-20 см. сняг силен вятър виелици, а то два три пръста сняг който с това пролетно слънчице ще си замине до довечера!!!!
Последни новини