От х:

Днес в x:

10 °C

Готовите кладенци влизат като актив във ВиК асоциацията

Въпрос само на няколко дни е готовите 4  кладенци за питейна вода, изградени в Северната индустриална зона на Хасково, да бъдат приети като актив във ВиК асоциацията. Това съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Общо осем са дублиращите кладенци, които трябва да бъдат изградени в областния град за справяне на проблема с питейната вода със завишени нива на уран. Вече две години водата от чешмите в Хасково е забранена за пиене и готвене.

За три от четирите кладенци, по които се работи, се очаква оборудване, работата по единият в Източна зона е стопирана заради понижените температури.

Средствата за новите кладенци -около 1, 9 млн.лв.лева  бяха отпуснати от Министерски съвет през  МРРБ.

Общо за 8-те кладенеца ще бъдат платени около 800 хил. лева. Останалата  сума е за изграждането на двата водопроводни участъка, дублиращи съществуващите. Това се наложи, за да се заменят старите  етернитови съоръжения, освен това  единият от водопроводите е в зона на свлачище и минава  през частни имоти.

По този повод областният управител посочи днес, че важен за завършване проект е водопроводът на ул.“Бачо Киро“, за да се извърши смесването на водата от Източната индустриална зона. Смесването на водата трябва да доведе до нармализиране на нивата на уран.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Мъ
  мъгла са
  19 -3
  16:21, 3 яну 2019
  Ейййй и областния разбира от водоснабдяване.! До къде я докарахме...
  • Jo
   John
   7 -2
   00:08, 4 яну 2019
   още една заплата му плащаме!
 • 2
  Па
  Пацо
  9 -1
  08:19, 4 яну 2019
  Смесваме , бъркаме водите и пак си пиете уран, но разреден. Това ли му викате решаване на проблема?
  • Ст
   Станчо
   2 0
   10:21, 4 яну 2019
   Именно. Ако имаме един плувен басейн пълен с вода годна за пиене и аз се изпикая вътре, количеството урина или там други вещества сигурно пак ще е в норми ама дали биха пили от тази вода? Защо с урана да е po-различно?
 • 3
  Бат пСтанко сигурен съм че Делянката Добрев няма да пие нито от басейна нито от кладенците Нъл тъй Така мислим ние

Хороскоп за 27.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
27 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
27 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
27 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
27 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
27 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
27 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
27 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
27 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
27 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
27 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
27 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
27 яну 2020

Случаен виц

Последни новини