От х:

Днес в x:

Валежи и в понеделник, ще духа северняк

В Западна България валежите ще спират и ще има временни разкъсвания на облачността . Предимно слаби валежи от сняг ще има в източната половина на Дунавската равнина и в Предбалкана.

Това съобщават от НИМХ.

Дъжд ще превалява на много места в Централна Южна и Източна България, но в Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Вятърът постепенно ще се ориентира от север, в Източна България - от североизток и ще е слаб до умерен. Минималните температури ще са от минус 8° на места в крайните западни, до 5° в югоизточните райони на страната. Максималните ще са между 0° и 5°, по морския бряг до 10°.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в масивите от Източна България - от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 10° и 12°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини