От х:

Днес в x:

Не допуснаха възрастно семейство от Мандра на сесията на ОбС

    Казаха ни, че трябвало да подадем заявка за присъствие на сесията на Общинския съвет в Хасково и ни изгониха. Това заявиха Надежда Демирева и Никола Александров от хасковското село Мандра. Тази сутрин те направиха опит да влязат в зала „Хасково“, където се провеждаше заседанието на местния парламент, но били спрени на входа от служители на общинска служба КОРЗ и Общинска полиция. Те обаче не успяха да посочат точно човека, който им е забранил да влязат на заседанието, което по закон е публично и открито за граждани.

    Възрастните хора потърсиха съдействие в Haskovo.net и еTV. Пред репортери те обясниха, че искали да присъстват на заседанието на ОбС, за да представят проблема си. По обясненията им ставало дума за незаконен строеж на 3 етажа в село Мандра, който се намирал върху оградата на къщата им. Съпрузите обясниха още, че по казуса е приключило дело и има влязло в сила решение на съда за премахване на постройката от август миналата година. Вече повече от година обаче решението на съда не било изпълнено. Именно за този проблем възрастните искали да потърсят съдействие от местната власт, но не били допуснати.

    По-късно чрез Haskovo.net беше уговорена среща с кмета Добри Беливанов, който изрази готовност да ги приеме и изсуша още днес.

    Двамата възрастни съпрузи не бяха единствените граждани, които останаха извън сградата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      По
      Полицай
      40 -4
      15:06, 30 ное 2018
      Извинете ни . Ние сме просто прости полицаи и правим каквото ни кажат. И най-бичаме да се правим на мъже пред възрастни и жени.
    • 2
      Ми
      Минка
      29 -6
      16:13, 30 ное 2018
      Защо не отидете в махлата там да се правите на мъже?
      • A
        a
        9 0
        17:16, 30 ное 2018
        Минке ти иронията схващаш ли в коментара???
    • 3
      Де
      Дечо Таралежков
      8 0
      18:37, 30 ное 2018
      Съвета ми към тия хорица е да пият една студена вода въввдръзка със проблема им В такава мафиотска държава използуването на с9тудена вода ще бъде основен принцип
    • 4
      Ми
      Милан Качаров
      6 -1
      00:29, 1 дек 2018
      Спокойно на следващата сесия ще Ви пуснат да гледате цирка ако ме няма . ГЕРБ и Кмета ще Ви пуснат само като зрители . На тях им трябват само зрители и то безмълвни.
    Последни новини