От х:

Днес в x:

Доброволците от Младежкия раздадоха курбан в Деня на християнското семейство

Изображение 1 от 6

    Доброволците от Превантивно-информационния център по наркотични вещества и Школата по етнография към Младежкия център в Хасково обединиха усилия е заедно се включиха в добротворна мисия, посветена на днешния празник.

    На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство и християнската младежи.

    Младите доброволци заедно с ръководителите си още преди обед запретнаха ръкави и нахлузиха престилките. Учениците раздадоха постен курбан след литургията в двора на църквата „Свети Димитър“. Отец Серафим благослови начинанието.

    За приготвянето на фасула е помогнал хасковския бизнесмен Николай Траилов.

    Елена Митрева е сред младите доброволци. Тя е ученичка от девети клас от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство. Заедно с приятелите си, въпреки проливния дъжд, от сутринта са ангажирани с подготовката на инициативата в храма. „Организирахме се, за да направим нещо добро и да покажем, че младите хора имат значение и намират начини да помагат на останалите.“

    „Участвайки в подобни инициативи младите не само получават примера, но и те самите стават пример за доброто. Добротата, издигането в култ на семейните ценности, доброволчеството са част от превенцията срещу дрогата, защото по-малка е вероятността човек с изградени ценности да залитне към злините.“, сподели Снежана Симеонова от ПИЦНВ.

    Много от традициите и обичаите, спазвани на този ден, са останали в историята, но Денят на християнското семейство е празник, който трябва да почитаме и уважаваме, е посланието на младежите.

    21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова го посветете на най-близките си хора и се заредете с много, много любов.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      Хасковлийка
      13 0
      12:34, 21 ное 2018
      Бог да ви благослови !
    • 2
      Pe
      petrov
      2 0
      18:57, 21 ное 2018
      Браво - скромна, но достойна инициатива, в духа на българския дух и традиции. Не да ми дават милиони на неправителствени организации за глупости.
    Последни новини