От х:

Днес в x:

-4 °C

Доброволците от Младежкия раздадоха курбан в Деня на християнското семейство

Изображение 1 от 6

  Доброволците от Превантивно-информационния център по наркотични вещества и Школата по етнография към Младежкия център в Хасково обединиха усилия е заедно се включиха в добротворна мисия, посветена на днешния празник.

  На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство и християнската младежи.

  Младите доброволци заедно с ръководителите си още преди обед запретнаха ръкави и нахлузиха престилките. Учениците раздадоха постен курбан след литургията в двора на църквата „Свети Димитър“. Отец Серафим благослови начинанието.

  За приготвянето на фасула е помогнал хасковския бизнесмен Николай Траилов.

  Елена Митрева е сред младите доброволци. Тя е ученичка от девети клас от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство. Заедно с приятелите си, въпреки проливния дъжд, от сутринта са ангажирани с подготовката на инициативата в храма. „Организирахме се, за да направим нещо добро и да покажем, че младите хора имат значение и намират начини да помагат на останалите.“

  „Участвайки в подобни инициативи младите не само получават примера, но и те самите стават пример за доброто. Добротата, издигането в култ на семейните ценности, доброволчеството са част от превенцията срещу дрогата, защото по-малка е вероятността човек с изградени ценности да залитне към злините.“, сподели Снежана Симеонова от ПИЦНВ.

  Много от традициите и обичаите, спазвани на този ден, са останали в историята, но Денят на християнското семейство е празник, който трябва да почитаме и уважаваме, е посланието на младежите.

  21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова го посветете на най-близките си хора и се заредете с много, много любов.

   Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ха
   Хасковлийка
   12 0
   12:34, 21 ное 2018
   Бог да ви благослови !
  • 2
   Pe
   petrov
   1 0
   18:57, 21 ное 2018
   Браво - скромна, но достойна инициатива, в духа на българския дух и традиции. Не да ми дават милиони на неправителствени организации за глупости.

  Хороскоп за 19.01.2021

  Последни новини