От х:

Днес в x:

В Хасковско продължават дейностите, започнати в „Твоят час“

Изображение 1 от 3

    Международния ден на учителя заедно с с преподаватели, директори и ученици от цялата област, отбеляза Харманли и областният управител на Хасково Станислав Дечев.

    Домакин на честването бе НЧ“Дружба 1870“, а поводът е заключителният информационен ден „С песни и танци приятели да бъдем”, организиран от РУО- Хасково. Той е част от проект „Твоят час“ .

    Повече от 200 деца и учители от 10 всички общински центрове в региона се включиха във форума.

    „Скъпи учители, бъдете все така мъдри, възпитавайте и обучавайте децата ни с любов, търпение и отговорност“, с тези думи се обърна към празнуващите днес педагози Станислав Дечев. Областният управител подчерта успешното управление и реализация на проекта „Твоят час“ в Хасковска област и ползите от заниманията за децата в училище.

    След официалната част, в празничния концерт се включиха: Детски духов оркестър „Славейковци“ при ОУ„Пенчо Славейков”- Димитровград, с ръководител Коста Арнаудов. Най-доброто от своя репертоар показаха и Мажоретен състав „Славейковци“ с ръководител Тихомир Митев и Детски гвардейски отряд „Славейковци“ с ръководител Живко Митев.

    Вдъхновяващи за публиката бяха изпълненията на групите за български народни хора при СУ„Христо Ботев” – Ивайловград с ръководител Светлана Стоева, на клуб „Магията на танца” с ръководител Аничка Павлова от НУ „Захари Стоянов” – Любимец, на групата за народни танци от ОУ „Иван Вазов” – Свиленгад с ръководител Ирина Симеонова, на учениците от танцов клуб „В ритъма на танца” при СУ „Свети Климент Охридски” – Симеоновград с ръководител Мая Гочева, на децата от ОУ„Хр.Ботев” – с. Долно Ботево, община Стамболово, на малките танцьори от клуб за народни танци от НУ“Св.Св. Кирил и Методий” – Тополовград, на клуб „Зумба” при ОУ „Иван Вазов” – Харманли, на учениците от с. Конуш, община Хасково. Финалът на концерта поставиха клуб за народни танци „Пъстра китка” при Професионална гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов” – гр. Харманли с ръководител Виолета Желева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини