От х:

Днес в x:

Откриха нова детска площадка и сензорна стая в дом „Марина“

    Нова детска площадка за деца с увреждания и сензорна стая бяха открити днес в Дневния център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ в Хасково.
    Новата детска площадка в двора на социалното заведение е на стойност 56 999 лева, за която средствата са осигурени от община Хасково. Подменена е старата настилка с нова, монтирана е ударопоглъщаща настилка в зоните на съоръженията за игра. Има нови 11 съоръжения за игра и занимания на открито, подходящи за деца и младежи с увреждания. Монтирано е съоръжение за люлеене на деца, които могат да се качат заедно с инвалидна количка, обясни управителят на фирмата-изпълнител. От общинско предприятие „Екопрогрес“ са направили ново озеленяване в зоната с безопасни растения.

    Днес в Дневния център „Марина“ беше открита и сензорна стая за съвременна терапия на децата и младежите с увреждания. Общата стойност на придобивката е 12 000 лева. Средствата са предоставени от Росица Ленкова, майката на Николета Корондилева. Това са част от парите, останали по сметката, събирани за лечението й от дарители и благотворителни кампании.

    Лентата за новите придобивки преряза кметът Добри Беливанов. Той благодари на строителите и колегите си от общината, които за кратко време са успели да приключат с дейностите по изграждане в социалното заведение, от които ще могат да се възползват около 60 ползватели. Градоначалникът изказа и благодарност към майката на Ники – Росица, която е станала съпричастна и е предоставила средства за сензорната стая.

    „Нашият стремеж е все повече да подобряваме условията, за да може възпитаниците на центъра да се чувстват като у дома си“, каза още Беливанов. Той допълни, че намеренията им за в бъдеще са да асфалтират двора, който подобаващо да се вписва към новата детска площадка. На изпроводяк градоначалникът подари на обитателите в дома музикална уредба и играчки.

    Управителката на дом „Марина“ Таня Ганев заяви, че новите придобивки ще бъдат изключително полезни за децата, които ще могат да развиват своите двигателни и сетивни умения.

    Сред гостите в дом „Марина“ бяха представители от общината, регионалната служба „Социално подпомагане“, социални институции, родители, приятели. Отец Никола отслужи водосвет.

    За тържеството беше подготвена програма с музика и танци.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      гражданка
      6 -4
      12:50, 14 сеп 2018
      Стига сте лъгали, средствата за площадката са от бюджета на Дневния център, Община Хасково не са дали нито лев! Иначе е чудесна придобивка за децата! Честито!
    • 2
      To
      Tozi
      3 -3
      13:15, 14 сеп 2018
      До кога ще чакаме детската площадка до бл.32 в Орфей? От ранна пролет се започна строителство, донесоха са плочки, бурдюри и до сега си стои разкопано и не му се вижда края на строежа. Всеки ден има по 4-5 човека с бира в ръка, които си правят лаф-мохабет и от време на време се преместват под по-дебела сянка и чакат да стане 5 часа и да си ходят. Ако изпълнителя не е способен да се справи цяло лято да се търси друг, омръзна ни да ходим в кал , докъто я направят площадката децата ни ще станат студенти.
    Последни новини