От х:

Днес в x:

Хасковлийка: Дете падна от счупена люлка на детска площадка

    За лошото състояние на детската площадка край улица „Кюстенджа“, до футболните игрища на „Авеню“, сигнализира читателка на Haskovo.net. Тя описа рискована ситуация, в която за малко да пострада дете, люлеещо се на люлка тип „везна“, заедно с още едно дете миналата вечер. Те се качили на люлката, която миналата година била счупена и заварена по-късно.

    „Вместо да се ремонтира по най-евтиния начин, не ли е по-удачно да се подмени с нова счупената част?", пита възмутената гражданка.

    Тя поясни, че освен това преди време сменили само най-увредените дъски на пързалката, а друга част от дъските били вързани с тел.

    Хасковлийката допълни, че миналата година половината настилка на площадката била сменена. Тази година би било добре, ако сменят и другата половина, тъй като всеки ден някой се спъва в старата стърчаща гумена настилка, обясни тя. Според нея това не е единствената детска площадка в града, която иска внимание и ремонт.

    От община Хасково обещаха да проверят случая.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      17 -15
      12:50, 5 сеп 2018
      как да познаеш селяните в Хасково ? Ако беше гражданка като мен , гуспужата щеше да знае че
      от поне 55 години в Град Хасково в детската градина до нас люлките и катерачките и т.н се чупят всяка година
      и всяка година се заваряват :)))
      ....
      Айде сега и претенции - чунким са виждали люлки на село :))
    • 2
      Вс
      Всевишния Кенанец
      22 -3
      13:54, 5 сеп 2018
      В Хасково няма една детска площадка която да не е опасна! Производителите не разбраха ли че съоръженията им трябва да бъдат насочени към деца между 2-5 години, а не 6-12...защото тези деца вече не ходят по площадки, те си играят с таблети телефони! А самите им съоръжения представляват купчина огънато желязо, малко пластмаса, която бързо старее и люлки без облегалки! Върнете се назад в миналото и вижте какви бяха пързалките, със стълбички, с парапети, вижте люлките, едновременно 2 деца можеха да се люлеят! Но в България водещото мото е " НАЙ-НИСКА ЦЕНА" ... затова всичко е некачествено
    • 3
      Въ
      Възмотена
      5 0
      18:41, 5 сеп 2018
      Това е една от най-посещаваните площадки в града,а в ужасно състояние.Добре е да се ремонтира.А пързалката е вързана с тел ,болтовете по нея стърчат отвсякъде....Пълно безобразие.
    Последни новини