От х:

Днес в x:

Миризлива клоака до училище "Климент" тормози хасковлии

Изображение 1 от 4

    Незаконно сметище, което непрекъснато расте и се е превърнало в миризлива клоака, тормози хасковлии. За това се оплакаха живеещите на улиците “Братя Миладинови” и “Атанас Узунов”. Пустеещият парцел се намира на ъгъла на двете улици. Точно до него е едната сграда на училище “Св. Климент”, което допълнително притеснява съседите заради опасността от зарази.

    “Непрекъснато влизат наркомани, цигани, превърнали са го на клозет. Миризмата е нетърпима”, разказаха хората.

    Според съседите там е имало стара къща, която била съборена преди години. Парцелът бил собственост на Ана Мария, която живеела в столицата. Имало обаче и съсобственик, и двамата спорели по въпроса за ново строителство в имота. Така или иначе, мястото пустее от години, не е оградено и се е превърнало в свърталище на клошари, бездомни кучета, наркомани и вонята се разнася надалеч, жалват се хората.

    От община Хасково заявиха, че веднага ще изпратят хора на “Екопрогрес” да проверят мястото. “Ако обаче е частна собственост, както твърдят хората, общината може само да издаде предписание на собственика да го почисти”, уточниха от администрацията. По-късно от общината добавиха, че собствениците са били предупреждавани многократно да изчистят имота си, но без резултат. От "Екопрогрес" пък още днес щели да разчистят и оградят парцела.

    Потърсена за коментар, директорката на училище "Св. Климент Охридски" Гинка Райчева заяви, че когато са съборили къщата на това място преди години, се отворил вход към двора на училището и тя се принудила да издигне там ограда. Така ограничила достъпа на децата до клоаката. "Повече от това не мога да направя", допълни Райчева.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ми
      митю клявката
      11 -4
      11:58, 31 авг 2018
      Гадна миризма!Мирише на разложени от корупция герберасти!!ПФУ!
    • 2
      00
      001
      11 -1
      12:41, 31 авг 2018
      Основното значение на думата клоака е задник!!!!!В преносно значение е много мръсно и гнусно място!!!!!Но защо не го наречете просто сметище или бунище а се правите на интересни!!!!!!
    • 3
      Уч
      ученик
      3 -1
      14:12, 31 авг 2018
      съсобственикът на Ана Мария е Сашо Керимов голевият строителен магнат и креатура на бившия кмет Георги Иванов. Той вече е предал богу дух и като строител и като любител на ретроавтомобили. Така че парцелът ще стои като бунище.
      • 00
        001
        3 -1
        14:20, 31 авг 2018
        Кой за каквото си мисли!!!!!Хората ти говорят за жена на име Ана Мария която живее в София а ти се сещаш за заведението за бързо хранене Ана Мария!!!!!!!Ти освен за храна за друго мислиш ли???
    • 4
      Съ
      Съсед
      1 -2
      16:34, 31 авг 2018
      Следващото сметище е на 100м по продължение на ул. Братя Миладинови пред новата необитаема сграда. Ежедневно там се събират младежи и изхвърлят различни опаковки, кенове, бутилки и всякакви отпадъци.
    Последни новини