От х:

Днес в x:

Сутеньори се гърмят на бал в Харманли. 4000 без лекарства. Преглед на печата

Сутеньори се гърмят на бал в Харманли, съобщава в заглавие над главата "Новинар юг". След скандал Румен Руменов цели с изстрел в коляното братовчед си Антон Айката, допълва изданието.

Владо осветява площади без EVN, информира в другото водещо заглавие на първа страница вестникът. Първият в България осветителен уред за обществени пространства с нулев разход на енергия е реализиран от хасковлията Владимир Колев.

Падна първият павилион на битака, четем още на първа страница в броя. Рано сутринта вчера пръв изгоря Тошо Топалов, който на място подписа заповед за съкращение на 4 шивачки от цеха си, добавя изданието.

Пазарът на нови жилища замръзна, акцентира на 4 страница вестникът. Кризата свива продажбите на апартаменти до нулата.

Гришо скочи с още 9 места, четем на спортната страница. Звездата на родния тенис вече е на 372 място в класацията на АТР.

Българското правораздаване не е най-бавното в ЕС, твърди пред вестника шефката на хасковския административен съд Теодора Точкова.
Може да не е най-бавното, но със сигурност е най-абсурдното. Достатъчно е да споменем двете взаимноизключващи се решения за павилионите на димитровградския битак на магистрати от подопечния й съд. По една и съща жалба – две противоположни решения, постановени от една инстанция.
По-лошо от бавното правосъдие е абсурдното правосъдие.

Крадец фантом изчезна с 50 000 лв. на "Слънчева Тракия". С това заглавие открива днешния си брой "Хасковска Марица". По информация на изданието полицията работи по версията за инсценировка или за участие на вътрешен човек в обира.

4000 без лекарства, четем в другия акцент на първа страница. Според новия лекарствен списък фармацевтите ще трябва сами да купуват животоспасяващи медикаменти като инсулин например, и да чакат от здравната каса да им възстанови сумите. Според пресмятанията на хора от бранша това ще коства поне 15-20 хиляди лева на аптека. За месец или два пари ще се намерят, но после, питат фармацевти.
После е ясно. Два изхода – летален или летателен.

Прецакаха БСП за шеф на митницата, четем още на първа страница. Вальо Велков, за когото лобирали червени активисти, може и да не се уреди за началник, с по-големи шансове бил Филип Александров, според изданието.

Династията Михайлови със свой за шеф на РКС, акцентира вестникът на втора страница. Досегашният председател на РКС Хасково Иван Михайлов се оттегля заради напреднала възраст, но пробутал своя човек Живко Йончев за поста си.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини