От х:

Днес в x:

Ерол Алтан: Прибрах и нахраних двама роми, а те ме упоиха и ограбиха

“Реших да направя хаир за Рамазана и прибрах вкъщи двама роми – брат и сестра, а те ме упоиха и ограбиха”. Това заяви пред Haskovo.net Ерол Алтан, който живее на бул. “Васил Левски” 34 в Хасково. Мъжът дойде в редакцията, придружен от жена си Диана Борисова, защото смята, че полицията не прави нищо за разкриване на престъплението, въпреки че вчера лично завел при криминалистите момичето.

“Това се случи на 8 юни, по време на Световното. Жена ми беше в Турция на лечение, а аз вечерта отидох до близката бензиностанция да си купя цигари. Там момичето, което бях виждал да се мотае наоколо, ми се примоли да помогна, не била яла от три дни. До нея имаше момче, което представи за свой брат. Беше Рамазан и реших да направя хаир – заведох ги вкъщи да ги нахраня. Бях си сипал водка, отидох в кухнята да стопля храната, после се върнах при тях. По-нататък нищо не помня”, разказа мъжът.

Събудил се с тежко главоболие. След като се освестил, видял, че липсва огромният телевизор в хола. ”Голям, с 43 инчов екран. После видях, че липсва лаптопа, мобилния ми телефон, стереоуредбата, която също е много голяма. Разбрах, че съм бил обран. Явно докато съм бил в кухнята да топля ястието са ми сипали нещо в чашата”, смята мъжът.

Тръгнал към полицията, но по пътя му прилошало и се върнал. Междувременно установил, че вече е сряда, а случаят с грабежа бил в петък срещу събота. “Спал съм като мъртвец 4 денонощия”, твърди Ерол.

Все пак на следващия ден отишъл до полицията и подал сигнал за кражбата. Оттам му казали, че ще работят по случая, а ако забележи някъде момчето и момичето, да сигнализира.

Така Ерол и Диана започнали да обикалят града в издирване на обирджиите. Вчера видели момичето на автогарата в Хасково и я хванали да я водят в полицията. Придружаващите я няколко роми обаче скочили на бой и служителката в аптеката остреща се обадила на тел. 112. В крайна сметка успели да заведат момичето в МВР. Оказало се, че младата жена е бременна. “Даваше несвързани обяснения, представяше се ту с едно, ту с друго име. Не помнела кога и къде е родена”, разказаха Ерол и Диана.

Полицаите я освободили. Обраните пък са втресени, че полицията не прави нищо по разследването, въпреки че лично са завели там съучастничката. “Момичето не може да изнесе само тези тежки предмети. Изнесли са ги съучастници през прозореца на остъклената тераса, ние сме на първия етаж”, обясни Ерол.

От полицията в Хасково коментираха, че случаят съвсем не е приключен и работата по него продължава. “Има много странни обяснения, дадени от човека, подал жалбата. На първо място няма как човек да е бил упоен в продължение на няколко дни. Това звучи много недостоверно. Освен това сигналът е подаден 5 дни след инцидента, което също е съмнително. Изобщо има много странни неща в този случай”, коментира шефът на областната дирекция Ангел Цанков. Той обаче уверява, че работата по разплитането му продължава. “Преди всичко трябва да открием откраднатите вещи. Няма как да вменим на някого престъпление, преди да намерим откраднатото. Ще проверим заложни къщи, дали не е продадено някъде”, посочи Цанков.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    92 -4
    12:05, 1 авг 2018
    Що ги храниш бе?Пребий ги!
  • 2
    Жа
    жалко
    92 -4
    12:09, 1 авг 2018
    Затова с много редки изключения важи правилото - ******* на снимка да видиш, шамар му забий! За тях няма Аллах, няма Бог, на комуто им е угодно за момента, на него се молят. Хаир хвърлен в морето.
  • 3
    Пе
    Петко
    96 -5
    12:34, 1 авг 2018
    Това е циганката проститутка на автогарата.Тя е комбина с другите ц***** от района и заедно крадат пътниците от Турция и селата.Охранителите на автогарата изобщо не ги закачат и дори са приятели.Потърпевши са пътуващите,полицията също не реагира адекватно на сигналите за кражби и обири.Циганите са безнаказани,а полицаите сами си чакат заплатите.Протестират,че нещо вършат,но то се вижда —-само големи шкембета и празни приказки.Чалъмите им са големи,и заплатите им са много.А циганите са изтървани отдавна в България.
  • 4
    Ке
    КЕЛЕПИРДЖИЕВ
    45 -3
    14:39, 1 авг 2018
    Абе по времето на СОЦА на автогарата имаше непрекъснато дежурен милиционер Сега по улиците никъде не се вижда ПЕШИ ПОЛИЦАЙ всички са по колите Алоооооооооооооооо Цанков покани бивши началници и директори Пачеманов Р Атанасов И в Бончев и други стари кадри работили успешно в системата разпитайте ги почерпете ОПИТ от тях Не си въобразявайте че можете вся и всьо Обстановката показва че не сте наясно по много въпроси Не си въобразявайте че откриване Америка тя отдавна е открита
    • S ченге
      4 -2
      13:26, 2 авг 2018
      Ти пък за какъв Румен Атанасов палеиш глупако,Р.Атанасов беше директор десет дена,та той ще дава акъл.Да си гледа общината че падне ли власта и той пада...
  • 5
    Ас
    Асковски бек
    42 -6
    14:59, 1 авг 2018
    Не закачайте Цанков - най-умният , най-красивият, най-работливият и най-кадърният полицай,във неговият род.
    Този няма ли да го сменят вече герберастите? Нали е от квотата на ДПС ?
    Ама то вече на всички ни стана ясно, с кого управлява ГЕРБ.
  • 6
    Ха
    Хасковлия
    50 -4
    15:25, 1 авг 2018
    Много им е сбъркана работата в полицията.То се вижда от наглите цигански прости престъпници.Изнасилват,крадат и убиват по селата бедните ни родители.Страх и респект нямат от Полицията изобщо,даже скачат и бият полицаи.А града е пълен с ц***** калайджии ходят навсякаде пият и говорят високо на общественни места,без грам признаци на култура.На всичко отгоре мъкнат мръсни и боси деца с тях и те също са като прошляци.Преди не се виждаха такива мръсни и невъзпитани хора на тумби да скитат из града.От къде тези ц***** на социални помощи скитат цял ден и не се трудят.Имат пари за алкохол и цигари,а не за децата си.Да вземат да обвържат социалните помощи на циганите с полагане на обществено полезен труд.Да чистят тревите по пътищата да метат улиците,да копат по градини и паркове и по селата,и тогава помощи.Инсче лентяи сме си отгледали и те така си отглеждат с помощи и без труд децата.Държавата е пълна с ц***** лентяи на помощи и измами с ТЕЛК.А за децата на работещите и образовани хора има дребни суми.Сбъркана политика в сбъркан Европейски съюз.Така не може да продължава тази страна.
    • Jh
      JHB
      3 -4
      16:56, 2 авг 2018
      Преди да говориш за сбъркания Европейски съюз иди да видиш там какви социални помощи получават нормалните хора. Тия дребните социални суми са само в България, понеже политиците ни все още са със социалистически и бай ГанЬовски манталитет. Искат си спокойствието на социализма, а заплатите на капитализма. Обикновените хора, кучета ги яли...
  • 7
    "Няма как да вменим престъпление,ако не намерим откраднатото?" По вашата логика,ако успееш да продадеш в друг град ,подариш или укриеш крадената стока,така че никой да не може да я намери -не си престъпник и няма престъпление...Ама ни пази и родната полиция,те законите не знаят,пък не им се и занимава.
  • 8
    Жо
    Жоро
    20 -2
    17:37, 1 авг 2018
    Шефът на Областната дирекция на МВР коментира някакъв въшкарски случай.
    То това е най-интересното от всичко написано.
  • 9
    Ос
    Осман Пехливанов
    34 -4
    18:59, 1 авг 2018
    Било Рамазан и решил да направя хаир тцтцтц – "Заведох ги вкъщи да ги нахраня. Бях си сипал ВОДКА"
    На Рамазан с ВОДКА -колкото и курви да вкараш вкъщи, хаир няма да направиш! Това че жена ти я няма вкъщи не се брои ;) зависи - абе не се брои за пред женатаи ама иначе за хаир.....
    Хайде на Курбан Байряма - пак си сипи и харем си завърти. Все пак не ние, а господ ни съди - може и хаир да е......
    • Ем
      Емин Ахмед
      7 -11
      19:10, 1 авг 2018
      Осман Ага-като ще се подиграваш с човека поне със... Виж коментара
  • 10
    Ос
    Осман Пехливанов
    24 -8
    21:05, 1 авг 2018
    Името ми е Осман - ДА, сега се казвам КАЛИН - ***** съм и какво от това? Проблем ли Е? Знаеш ли нещо за ПОМАЦИТЕ? Знаеш ли, че сме най-работливите, знаеш ли че сме много, знаеш ли че сме Българи - макар и не Християни! Не се подигравам с човека, който си е сипал водка на Байряма.
    Просто на Байрям - ВОДКА и курва не се връзва....
    А за хаира - един е Господ Бог ! Не алкохола е неговия пророк!
  • 11
    То
    Тодор
    22 -2
    21:51, 1 авг 2018
    С години съм си мислил,че на сапун е добро решение.Но съм грешал ,от тая сган сапун не става само тор или Кривополския метод як бой и дълбоко зариване.
  • 12
    Па
    палавник
    16 -2
    00:13, 2 авг 2018
    Що не им купи по една баничка,а ги закара вкъщи?Манджа ли беше направил,докато я нямаше жена ти?Той човечеца си поканил булка за вечерта,пък тя го упоила и ся си измискя,че и момче е имало,за да не се осъмни жена му.Как пък разпозна нея,пък момчето не?Щото не съществува .
  • 13
    Ха
    Хасковлия
    10 0
    09:34, 2 авг 2018
    Че е циганка курва няма две мнения.Че работи безпроблемно на автогарата също,че е наркоманка и чака дете също.Но и хората са станали тъпунгери търпящи до дъно всякакви хора и ситуации без да им прави впечатление нищо грозно и долно.Всеки търпи у си казва ,,Мен какво ме засяга,,С тази циганка на ден отиват по няколко мъже от Турция,и ако ги видите с жените си ще си кажете,че са най-праведните мюсулмани.Така,че тя си има работа защото има клиентела.А и ще роди едно дете и ще го захвърли ба държавата.Трябват строги морални мерки за обществото,защото и децата ни растат тук.
  • 14
    Ed
    Edin
    5 0
    14:51, 2 авг 2018
    Момчето да не е било ДЕВРАН СЪЛЗАТА тои се върти на автогарата с тази схема
  • 15
    Ха
    хасковлия
    8 0
    23:52, 2 авг 2018
    Аз съм сасед на семеиството и мога да ве увера че това не е кражба Този Ерол по цяла нощ пие с братята роми кани ги у дома си и после били го обрали Женаму през седмица вика полиция за домашно насилие целия квартал са вдигнали раце от това семеиство ако можи така да се каже А сега и полицията им виновна

Видеа по темата

Още новини

Последни новини