От х:

Днес в x:

Майки на деца с увреждания подаряват пояси на депутатите за приятно ваканцуване

Майките на деца с увреждания, които протестират пред Народното събрание от началото на юни, подаряват днес пояси и други плажни принадлежности на депутатите, които от утре са в дълга лятна ваканция, съобщава bTV.

Те успяха да наредят част от поясите, топките и играчки за плаж пред служебния вход на парламента, но после кордон от полицаи ги обгради и не ги допускаше до влизащите народни представители.

„На депутатите пожелаваме приятно ваканцуване, а ние оставаме тук на палатков лагер с бали сено, защото нали ние винаги сме в нищото”, обяви Вера Иванова, една от протестиращите майки.

Протестът от самото начало е под надслов „Системата ни убива”. В понеделник в София ще дойдат родители на деца с увреждания от цялата страна и от парламента всички ще отидат на протест пред Министерския съвет в 5 ч., обяви Вера Иванова.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ми
    Мина
    0 0
    19:32, 27 юли 2018
    При положение,че толкова много хора работят на минимална работна заплата и гледат семейства , да се искат безлимитни средства за личен асистент , е твърде непремерено искане.Това настройва другите хора , и те забравят колко трудно е да се гледа дете с увреждане.Но все пак държавата може само да помага,а не да поеме изцяло грижите за тези деца.
  • 2
    Ма
    Майрановски
    1 -1
    18:12, 28 юли 2018
    МИНЧЕ уповавай се на БОГ да не ти се случи да гледаш такова дете или внуче А сега си пий ракията и повече не пиши по този въпрос
  • 3
    Ми
    Мина
    0 0
    22:07, 28 юли 2018
    Точно на бог се уповавам,когато казвам каквото мисля.А казах,че хората забравят колко трудно се гледат такива деца , когато има непремерени искания , а министърът дори сподели,че те граничат с анархизъм.А ти,Майрановски, да си обърнал внимание на прегърбени от цял живот работа хора, които получават по 200 лева и също имат куп увреждания? За тях,обаче има лимит , а те са наши майки и бащи.Другите са наши деца.Еднакво трудно е да ги гледаш болни .
  • 4
    Ма
    Майрановски
    1 0
    22:42, 28 юли 2018
    Чудя се защо им подаряват пояси вероятно с това загатват че ще са на море А не е ли добре да им бяха подарили ПРЕЗЕРВАТИВИ
Последни новини