От х:

Днес в x:

Елитната Математическа гимназия в Смолян изпрати випуск 2018, сред тях десетки отличници

Изображение 1 от 3

    От завършилите 96 ученици от випуск 2018 на Природо-математическата гимнация „Васил Левски“ в Смолян, диплома с отличен успех получиха 29. Дипломите за завършено средно образование бяха връчени тържествено преди дни в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов“.

    Зрелостниците достойно защитиха името на Райковската гимназия, като доказало се във времето елитно учебно заведение. Първенец на випуска е Мартина Билянска от XII а клас, постигнала успех 6. 00 през петте години на обучение. Ученичката е предложена за национална диплома.  Абитуриентите на ППМГ могат да се похвалят и с общо 82 отлични оценки на държавните зрелостни изпити за двeте матури, като девет от тях са пълни шестици.

    Дванадесетокласниците Мартина Билянска и Васил Анастасов имат по две пълни шестици.
    По традиция дипломите връчи патронът на тържеството Венцислав Касaмски, възпитаник на ППМГ – Отличник на Випуск 2003. Той е ръководител IT одел на голяма международна компания в България. В своето слово той призова младите хора да следват мечтите си и да вярват в собствените си сили, защото успехът спохожда смелите.

    Директорът на гимназията Мария Илиева пожела добър път и успешна реализация на зрелостниците в елитната смолянска гимназия и връчи на Касамски, и на първенеца на випуска специални паметни плакети.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини