От х:

Днес в x:

В Япония трол уби блогър, който го разобличи онлайн

Популярният японски блогър Кенитиро Окамото –  Hagex е убит в град Фукуока след негова лекция на конференция за интернет тролинга.

Убийството е станало в неделя, 24 юни, в тоалетната до конферентната зала, където 41-годишният Кенитиро Окамото отишъл след лекцията.  

Убиецът е атакувал блогъра с нож и е избягал с велосипед. В понеделник се е предал в полицията, съобщава вестник „Асахи Симбун“.  

Убиецът се казва Хидемицу Мацумото, 42-годишен, безработен. Той не е познавал лично Hagex, но истински го мразел онлайн.

Hagex стана популярен в Япония със своя блог, в който посочва конкретни примери на тролинг и вербална агресия в нета. Често в публикациите си цитираше и заплахите, които сам получава.

Разобличи в тролинг и собствения си убиец Мацумото, който често сменял псевдонимите си, за да заблуждава, че не един, а много хора нападат онлайн Hagex.

До убийството Кенитиро Окамото – Hagex беше известен единствено с псевдонима си. Дори и на самата конференция в неделя се е представил само като Hagex. Страхувал се, както става ясно – съвсем основателно, за своя живот.

Блогът не бил основното му препитание, работил е като високопоставен експерт по киберсигурност.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини