От х:

Днес в x:

10 °C

Проверяват може ли общината да доплаща на градините при такса левче

Вещо лице ще проверява дали общинският бюджет може да поеме доплащането на детските градини в Хасково при такса от един лев на ден. Счетоводната експертиза бе назначена днес от Административния съд по искане на шефката на Общинския съвет Таня Захариева, която представляваше Съвета в съдебната зала. Според нея пари в общинския бюджет има достатъчно, а при гласуване на финансовата рамка за 2018 година са предвидени средства за компенсиране на увеличените разходи на общината за издръжка на детските градини.

Днес бе първото заседание по обжалването на кмета Добри Беливанов срещу решението на ОбС за облекчението на таксите за детски градини от февруари тази година. Захариева пледира искът на градоначалникът да бъде отхвърлен поради необоснованост и заради пропуснат срок за обжалване.

Представител на общинската администрация в залата бе юристът Димитър Митрев. Той потвърди искането за отмяна на решението на ОбС и представи като доказателство копие от договора за възлагане на обществена поръчка с наследника на фирма Дусман – Фелисити. Администрацията оспорва решението на ОбС с мотива, че няма финансова обосновка, която е задължителна по закон.

Към това становище се присъедини и представителят на Окръжна прокуратура Николай Трендафилов. По думите му икономическите последици от това решение на ОбС е следвало да се обсъдят преди гласуването му.

Съдът изиска от ответника – ОбС-Хасково да представи доказателства, че са спазени изискванията на Закона за нормативните актове.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 септември, дотогава трябва да е готова и съдебно-счетоводната експертиза.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Км
  Кмета има запек
  20 -17
  12:12, 27 юни 2018
  Голям зор, голяма мъка за това левче.От такава изкукула кукувица Беливанов какво да очакваш?
  • Ка
   КАУН
   16 -6
   12:19, 27 юни 2018
   джендърчето се включи.....
 • 2
  УБ
  у бря
  15 -8
  12:31, 27 юни 2018
  ако кмета има запек, герб са диария!
 • 3
  Ха
  ха ха хааааааааааа
  17 -8
  13:22, 27 юни 2018
  Когато ГЕРБ избраха и предложиха този кмет той беше всичко за тях защото те добре знаеха че ако няма човек за когото да се хванат нямаше да спечелят, но дойде време разделно мило либе на тях той не им е необходим и дайте да се заяждаме с него и вървим против защото той ни отряза крилете за злоупотреби.
 • 4
  Ар
  Артикь
  15 -11
  13:45, 27 юни 2018
  Прокурорът е пряко заинтересован защото съпругата му бе зам.кмет и напусна заедно с групата на ДД.
  • Ха
   Хасковлия
   5 -2
   16:53, 27 юни 2018
   Трябваше представителят на общината да направи искане за отвод на прокурора, предвид жена му.
 • 5
  Бр
  Брацигово
  13 -4
  14:26, 27 юни 2018
  Еййй и секретаря на кмета на Брацигово е в залата. Пенкилер е тази жена. От всичко разбира
 • 6
  As
  asko
  9 -1
  15:21, 27 юни 2018
  Разбира се, че на младите с деца трябва да им се помага!!! За да бъдат изрядни, общ. съветници на управляващата партия, трябва да представят икономически анализ: Колко струват детските градини и от къде ще дойде недофинансираното. Другото е евтин популизъм. За гладния и двете филии хляб са лукс
 • 7
  Ин
  Интересно?
  6 -2
  16:16, 27 юни 2018
  Не разбирам какво общо има Брацигово със Секретаря на Община Хасково.Светните ,ако обичате,аз мисля,че тя е от Малево.
 • 8
  12
  123456_1530110241
  2 -6
  17:37, 27 юни 2018
  Ее най-некадърния юрист изпратил кметът... тц тц Виж коментара
  • 12
   123
   4 0
   22:48, 27 юни 2018
   Имаше и по-некадърен, но го няма вече...
 • 9
  12
  123456789_10
  5 -2
  18:34, 27 юни 2018
  Какъв смях, думите “право” и “закон” се превърнаха в един голям лапсус- кмета подготвя най-големият “специалист” в общината за главен, за да може да подписва така и така всичко дадено му за подпис! Секретаря на общината бди за законността на актовете-това ако не е най-Голямата шега в община Хасково, здраве му кажи!

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
17 окт 2019
Последни новини