От х:

Днес в x:

11 °C

Проверяват може ли общината да доплаща на градините при такса левче

Вещо лице ще проверява дали общинският бюджет може да поеме доплащането на детските градини в Хасково при такса от един лев на ден. Счетоводната експертиза бе назначена днес от Административния съд по искане на шефката на Общинския съвет Таня Захариева, която представляваше Съвета в съдебната зала. Според нея пари в общинския бюджет има достатъчно, а при гласуване на финансовата рамка за 2018 година са предвидени средства за компенсиране на увеличените разходи на общината за издръжка на детските градини.

Днес бе първото заседание по обжалването на кмета Добри Беливанов срещу решението на ОбС за облекчението на таксите за детски градини от февруари тази година. Захариева пледира искът на градоначалникът да бъде отхвърлен поради необоснованост и заради пропуснат срок за обжалване.

Представител на общинската администрация в залата бе юристът Димитър Митрев. Той потвърди искането за отмяна на решението на ОбС и представи като доказателство копие от договора за възлагане на обществена поръчка с наследника на фирма Дусман – Фелисити. Администрацията оспорва решението на ОбС с мотива, че няма финансова обосновка, която е задължителна по закон.

Към това становище се присъедини и представителят на Окръжна прокуратура Николай Трендафилов. По думите му икономическите последици от това решение на ОбС е следвало да се обсъдят преди гласуването му.

Съдът изиска от ответника – ОбС-Хасково да представи доказателства, че са спазени изискванията на Закона за нормативните актове.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 септември, дотогава трябва да е готова и съдебно-счетоводната експертиза.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Км
  Кмета има запек
  20 -17
  12:12, 27 юни 2018
  Голям зор, голяма мъка за това левче.От такава изкукула кукувица Беливанов какво да очакваш?
  • Ка
   КАУН
   16 -6
   12:19, 27 юни 2018
   джендърчето се включи.....
 • 2
  УБ
  у бря
  15 -8
  12:31, 27 юни 2018
  ако кмета има запек, герб са диария!
 • 3
  Ха
  ха ха хааааааааааа
  17 -8
  13:22, 27 юни 2018
  Когато ГЕРБ избраха и предложиха този кмет той беше всичко за тях защото те добре знаеха че ако няма човек за когото да се хванат нямаше да спечелят, но дойде време разделно мило либе на тях той не им е необходим и дайте да се заяждаме с него и вървим против защото той ни отряза крилете за злоупотреби.
 • 4
  Ар
  Артикь
  16 -11
  13:45, 27 юни 2018
  Прокурорът е пряко заинтересован защото съпругата му бе зам.кмет и напусна заедно с групата на ДД.
  • Ха
   Хасковлия
   6 -2
   16:53, 27 юни 2018
   Трябваше представителят на общината да направи искане за отвод на прокурора, предвид жена му.
 • 5
  Бр
  Брацигово
  13 -4
  14:26, 27 юни 2018
  Еййй и секретаря на кмета на Брацигово е в залата. Пенкилер е тази жена. От всичко разбира
 • 6
  As
  asko
  9 -1
  15:21, 27 юни 2018
  Разбира се, че на младите с деца трябва да им се помага!!! За да бъдат изрядни, общ. съветници на управляващата партия, трябва да представят икономически анализ: Колко струват детските градини и от къде ще дойде недофинансираното. Другото е евтин популизъм. За гладния и двете филии хляб са лукс
 • 7
  Ин
  Интересно?
  6 -2
  16:16, 27 юни 2018
  Не разбирам какво общо има Брацигово със Секретаря на Община Хасково.Светните ,ако обичате,аз мисля,че тя е от Малево.
 • 8
  12
  123456_1530110241
  2 -6
  17:37, 27 юни 2018
  Ее най-некадърния юрист изпратил кметът... тц тц Виж коментара
  • 12
   123
   5 0
   22:48, 27 юни 2018
   Имаше и по-некадърен, но го няма вече...
 • 9
  12
  123456789_10
  5 -2
  18:34, 27 юни 2018
  Какъв смях, думите “право” и “закон” се превърнаха в един голям лапсус- кмета подготвя най-големият “специалист” в общината за главен, за да може да подписва така и така всичко дадено му за подпис! Секретаря на общината бди за законността на актовете-това ако не е най-Голямата шега в община Хасково, здраве му кажи!

Хороскоп за 31.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
31 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
31 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
31 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
31 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
31 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
31 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
31 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
31 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
31 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
31 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
31 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
31 мар 2020
Последни новини