От х:

Днес в x:

Проверяват може ли общината да доплаща на градините при такса левче

Вещо лице ще проверява дали общинският бюджет може да поеме доплащането на детските градини в Хасково при такса от един лев на ден. Счетоводната експертиза бе назначена днес от Административния съд по искане на шефката на Общинския съвет Таня Захариева, която представляваше Съвета в съдебната зала. Според нея пари в общинския бюджет има достатъчно, а при гласуване на финансовата рамка за 2018 година са предвидени средства за компенсиране на увеличените разходи на общината за издръжка на детските градини.

Днес бе първото заседание по обжалването на кмета Добри Беливанов срещу решението на ОбС за облекчението на таксите за детски градини от февруари тази година. Захариева пледира искът на градоначалникът да бъде отхвърлен поради необоснованост и заради пропуснат срок за обжалване.

Представител на общинската администрация в залата бе юристът Димитър Митрев. Той потвърди искането за отмяна на решението на ОбС и представи като доказателство копие от договора за възлагане на обществена поръчка с наследника на фирма Дусман – Фелисити. Администрацията оспорва решението на ОбС с мотива, че няма финансова обосновка, която е задължителна по закон.

Към това становище се присъедини и представителят на Окръжна прокуратура Николай Трендафилов. По думите му икономическите последици от това решение на ОбС е следвало да се обсъдят преди гласуването му.

Съдът изиска от ответника – ОбС-Хасково да представи доказателства, че са спазени изискванията на Закона за нормативните актове.

Следващото заседание по делото е насрочено за 26 септември, дотогава трябва да е готова и съдебно-счетоводната експертиза.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Км
  Кмета има запек
  20 -17
  12:12, 27 юни 2018
  Голям зор, голяма мъка за това левче.От такава изкукула кукувица Беливанов какво да очакваш?
  • Ка
   КАУН
   16 -6
   12:19, 27 юни 2018
   джендърчето се включи.....
 • 2
  УБ
  у бря
  15 -8
  12:31, 27 юни 2018
  ако кмета има запек, герб са диария!
 • 3
  Ха
  ха ха хааааааааааа
  17 -8
  13:22, 27 юни 2018
  Когато ГЕРБ избраха и предложиха този кмет той беше всичко за тях защото те добре знаеха че ако няма човек за когото да се хванат нямаше да спечелят, но дойде време разделно мило либе на тях той не им е необходим и дайте да се заяждаме с него и вървим против защото той ни отряза крилете за злоупотреби.
 • 4
  Ар
  Артикь
  16 -11
  13:45, 27 юни 2018
  Прокурорът е пряко заинтересован защото съпругата му бе зам.кмет и напусна заедно с групата на ДД.
  • Ха
   Хасковлия
   6 -2
   16:53, 27 юни 2018
   Трябваше представителят на общината да направи искане за отвод на прокурора, предвид жена му.
 • 5
  Бр
  Брацигово
  13 -4
  14:26, 27 юни 2018
  Еййй и секретаря на кмета на Брацигово е в залата. Пенкилер е тази жена. От всичко разбира
 • 6
  As
  asko
  9 -1
  15:21, 27 юни 2018
  Разбира се, че на младите с деца трябва да им се помага!!! За да бъдат изрядни, общ. съветници на управляващата партия, трябва да представят икономически анализ: Колко струват детските градини и от къде ще дойде недофинансираното. Другото е евтин популизъм. За гладния и двете филии хляб са лукс
 • 7
  Ин
  Интересно?
  6 -2
  16:16, 27 юни 2018
  Не разбирам какво общо има Брацигово със Секретаря на Община Хасково.Светните ,ако обичате,аз мисля,че тя е от Малево.
 • 8
  12
  123456_1530110241
  2 -6
  17:37, 27 юни 2018
  Ее най-некадърния юрист изпратил кметът... тц тц Виж коментара
  • 12
   123
   5 0
   22:48, 27 юни 2018
   Имаше и по-некадърен, но го няма вече...
 • 9
  12
  123456789_10
  5 -2
  18:34, 27 юни 2018
  Какъв смях, думите “право” и “закон” се превърнаха в един голям лапсус- кмета подготвя най-големият “специалист” в общината за главен, за да може да подписва така и така всичко дадено му за подпис! Секретаря на общината бди за законността на актовете-това ако не е най-Голямата шега в община Хасково, здраве му кажи!

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Потопени в работа и неотложни задачи, ще забравите за личните си нужди. Честни в отношенията, ще намирате подходящият тон и ще се възползвате от възможностите, които ви се дадат. Дистанцирайте се от нечие недобро намерено поведение и покажете силата на характера си. Вечерта ви ще е спокойна, сред близки хора.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С каквото и да се заемете днес, бъдете сигурни че усилията ви няма да са напразни. Знаете какво искате и постепенно вървите към осъществяването му. Предвидете обаче различни възможности за действие, тъй като не е изключено да ви изненадат. Ако напоследък пренебрегвате чувствата на човека до вас, опитайте се да поправите тази грешка.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Засилва се тенденцията към финансова стабилизация, особено при онези от вас, които са изцяло ангажирани в професионалната сфера. Възможно е натоварването ви да бъде повече от обичайното, но резултатите ще са добри. Почтеността и коректността ви ще увеличат авторитета ви. Не бъдете нетърпеливи.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще ви се наложи да се заемете с различни въпроси, голяма част от които съвсем не сте планирали. Въпреки това се постарайте да не оставяте нищо, което можете да свършите днес за следващите дни. Това би означавало да изостанете с работата си, което не е желателно. Обърнете повече внимание на семейството си.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Подходящ ден за делови контакти. Не пропускайте нито един детайл и търсете възможности във всяко нещо. По този начин имате шанса да откриете доста перспективи за развитие. Отделете достатъчно внимание на вашия сърдечен партньор.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте общителни и това е единствено във ваша полза. Ако работата ви е свързана с много контакти, бъдете сигурни, че този ден ще бъде успешен за вас. Успявате да се справите с какви ли не заплетени ситуации, главно благодарение на умението си да убеждавате. Но не бъдете крайни в оценките си защото не сте застраховани от и от грешки.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес околните прекалено много ви занимават с личните си проблеми, към които вие не можете да бъдете безучастни. Не пренебрегвайте предложението на колега, което може да открие за вас бленувани перспективи. Обмислете добре действията си в личен план. Пазете се от прибързани постъпки, носещи трайни негативи.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запретнете ръкави и работете, проектите ви в голяма степен ще зависят от постигнатото днес. Работата ви с администрацията може да ви изтощи, но ще го преживеете. Разумът и интуицията ви са силни, вслушвайте се по-често в тях и ще оставате доволни. Децата ще ви зарадват с успешното си справяне с житейски проблем.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Искрата надежда, която до скоро съществуваше по отношение на бъдещ проект, сега започва силно да се разгаря. С други думи ще получите необходимите ви средства за да го започнете. Запазете ентусиазма си и дайте път на желанието си да покажете умения, рутина и професионализъм.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отлични резултати за тези от вас, които се трудят в деловата област. Прогнозите ви се потвърждават, а това неминуемо повишава авторитета ви. Интимният ви партньор ви удовлетворява напълно и провокира творческите ви способности. При вас те са в изобилие и това ви задължава да намерите подходяща сцена за изява.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещите ви ще са ползотворни не само с доброто впечатление, което оставяте за себе си, но и с информацията, която ще узнаете. Заради нея са възможни промени в плановете ви, но всичко е подчинено на интересите и бизнеса ви. Съдействие от хора, за които все по - малко мислите и това ще ви впечатли.
13 авг 2020
Последни новини