От х:

Днес в x:

Куче нахапа пенсионерка пред блока й

Изображение 1 от 2

    Възрастна жена е пострадала в четвъртък сутрин, след като е нахапана жестоко по ръката от безстопанствено куче пред блок в центъра на града.

    За случката стана ясно от отправената покана на дъщеря й Катя Господинов към кмета на Хасково Добри Беливанов във Фейсбук страницата му да посети майка й, за да се увери сам за състоянието й. В поканата си Господинова задава тревожна въпроси към градоначалника за сроковете, в които ситуацията с бездомните кучета в Хасково най-после ще бъде овладяна." Г-н Беливанов темата за бездомните кучета е много сериозна, на която е необходимо да обърнете изключително внимание. В града има много деца, възрастни и хора с увреждания. Въобще безопасността на всички не е лукс, а необходимост. 
    За стреса, който се наложи да изживее майка ми и всички пострадали във времето кой ще поеме отговорност. Гражданите на Хасково разчитаме на Вас. Елате, срещнете се с майка ми и тя ще Ви разкаже как се чувства.", призовава Господинова. 

    За Haskovo.net тя  разказа, че кучето-нападател е бездомно, но  с години било хранено от фризьорка, която работи до блока на майка й на ул. Патриарх Евтимий № 13.

    65-годишната Виолета Гетовска пострадала пред входа, заварден от кучето. Жената минала спокойно покрай него понеже нищо не подсказвало, че то ще прояви агресия. То обаче я нападнало и силно я захапало за ръката. „Има разкъсвания на кожата с отлепване на самата кожа. Много е уплашена майка ми. Всъщност при такова неочаквано нападение няма как да е по друго.“, описва състоянието на пострадалата дъщеря й.

    От името на кмета Беливанов от пресслужбата на Общината изказаха съжаление за случилото се.

    Веднага след сигнала е изпратена служба КОРЗ, за да провери ситуацията на място. Потърсена е и жената, която храни безпризорните животни. Тя обаче не е открита. Според общинската наредба, в която се забранява храненето на бездомните животни, тя може а получи предупреждение или дори глоба.

    „Очакваме да заработи приюта за кучета край Хасково, само чрез който ситуацията с безстопанствените животни може да бъде решена до някъде“, посочиха още от кметството.                                                                    

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Ку
      Курец
      26 -19
      18:32, 8 юни 2018
      Този дъртия от ГРОБ загроби Хасково!
    • 2
      Па
      Павлов
      26 -5
      18:33, 8 юни 2018
      На това му се казва да говориш много без да кажеш нищо! Кмета да си влезе в ролята!
    • 3
      Ха
      Хасково
      39 -8
      20:16, 8 юни 2018
      Пълен е града с бездомни кучета които се спускат към хората .
    • 4
      00
      001
      31 -12
      22:45, 8 юни 2018
      Ако беше нахапало мой роднина излизам и му разбивам главата с бухалката!!!!!!Само трепане му е майката!!!!
    • 5
      Ре
      Рекс
      37 -9
      23:50, 8 юни 2018
      Къде са кучезащитниците да кажат, че кучето е било кротко, но бабата го нападнала и то при самозащита я ухапало? Как да се реши проблема с кучетата, като имат толкова защитници-кучетари и толкова хора, които не чистят след животните си, разкарват ги по детските площадки и алеи? Кмета е виновен, че не глобява нарушителите и не прилага закона.
    • 6
      Ух
      ухапван
      20 -3
      07:34, 9 юни 2018
      Как може да се изпратиКОРЗ,та това е още един път подигравка с хората ,та това са самопехливани ,които ги храним .Къде е Кмета?Трай народе!
    • 7
      Aj
      Ajax
      32 -3
      09:37, 9 юни 2018
      На Каменна до месарските магазини има 3-4 помияра които се спускат срещу деца!Десет пъти подавахме жалби но никой не прави нищо.Питам аз ако нахапят някое дете кой ще поеме вината?А ако излезна с копача да ги убия ще ми се изсипят десет палячовски организации да ме съдят!Кажете кво правим?Нима бъхливите помияри са по важни от децата ни.
      • Ik
        Iko
        22 -5
        13:02, 9 юни 2018
        Това са новите Евро-Атлантически ценности: кучетата по-важни от децата, транссексуалните по--важни от нормалните, ромите с най-много социални права .
      • Jo
        John
        3 -3
        18:30, 9 юни 2018
        Корз работи до 17:30, след това излизат кучкарите да осерат пейзажа, ползвайте авантата и вие!
      • Ех
        Ехо9
        2 -1
        01:07, 10 юни 2018
        Корз изобщо не работи. Скрили са се в този салон и играят на компютрите и в 11 вече са в почивка. Да бяхте ги скрили и тях в общината поне. Цял касов салон за тях а вечно кисме само един работещ. Сложете някой данъчен там да не ни разкарвате или тези от есграото да не се мъкнем по етажите. Или смъкнете зам. Пумата
      • Бб
        Бб
        0 -2
        00:12, 11 юни 2018
        Бъхлив помияр.. той за тва сте такива,по - зле от кучетата пф
    • 8
      Ня
      Някой
      2 -8
      22:20, 9 юни 2018
      Айде сага. Хасково нет,няма матриал и почнаха да с... Виж коментара
      • Ка
        Катя Господинова
        2 0
        11:04, 11 юни 2018
        На всеки може да се случи - без значение от пола, възрастта, социално положение в обществото.
    • 9
      Ba
      Barakova
      5 0
      07:46, 10 юни 2018
      Хасково остана красив град без млади хора,които не виждат развитие.Само държавни служители и никаква икономика. Останаха възрастните и бездомните кучета, но това трябва да ни бъде равносметката на къде ще вървим.Жалко!
    • 10
      Хр
      Христо Дончев
      0 0
      14:17, 13 юни 2018
      Кучето трябва да бъде пребито и обесено.Писна ми от бълхари и кучкари.
    Последни новини