От х:

Днес в x:

Херпетолог: 3-метровият питон е домашен, не е убит от кола

    Мъртвата 3.20-метрова змия, която шокира преминаващите по международния път Е-80 край Хасково, е от вида тигров питон с окраска мрамор. Тя е била отглеждана в домашни условия. „Мисля, че е женски и е на възраст между 4 и 5 години“, заяви херпетологът в терариума в Минерални бани Георги Русев, единственият лицензиран на Балканския полуостров.

    Още снощи змията е прибрана именно там и ще бъде замразена, след което вероятно ще бъде унищожена. Според Русев влечугото не е умъртвено от прегазване с автомобил, тъй като нямало следи от смачкване. Той не знаеше от какво точно е настъпила смъртта й и как е попаднала там. По думите му не е изключено да е изхвърлена на пътя от контрабандисти, решили да се отърват от нея.

    „Питонът не може да вирее дълго сред дивата природа в България, не може и да се развъжда, заради неподходящия климат. Този вид змии не понасят прекалените жеги заради прегряване“, обясни Русев.

    По думите му змията е била добре обгрижвана и хранена. Според него не е и отровена.

    Питонът не е опасен за хората, каквото мнение беше насадено след откриването му. „В света няма отровни питони“, заяви Русев. Цената на малките змии започва от 100-тина лева, а по-редките видове са по-ценни и са малко по-скъпи.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Му
      Мусака
      13 -21
      14:10, 7 юни 2018
      Извинете падна ми питона от гащите утре ще мина да... Виж коментара
    • 2
      Бр
      Брантия
      11 -5
      14:59, 7 юни 2018
      Точно на пътя ли ще я изхвърлят контрабандистите, за дс има сензация..
    • 3
      Гл
      Глас
      7 -1
      17:26, 7 юни 2018
      Питона е виждан на гробищата в селото!
    • 4
      Vv
      vvv
      1 -1
      08:44, 8 юни 2018
      А дали пак не е някой избягал от Терариума в Мин.бани и сега да си трайкат. Преди време бяха изпуснали един друг питон и го търсиха из цялата околия....Дабре че е не е някоя кобра или мамба.....там и хващане няма......
    Последни новини