От х:

Днес в x:

Езиковата изпрати най-силния си випуск, събират средства за болно бебе

    “Днес изпращаме не просто випуск 2018. Днес изпращаме випуск, който е сред най-силните през последните години. И като знания, и като постижения, и като поведение. Те вдигнаха много летвата и ще са необходими значителни усилия, за да се защити това високо ниво. Защото престижът на едно училище се дължи на неговите ученици”.

    Това каза на церемонията по изпращане на зрелостниците директорът на Езиковата гимназия в Хасково Деян Янев. Гости на тържеството бяха кметът Добри Беливанов, зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, бивши възпитаници на гимназията, родители. Градоначалникът също пожела на абитуриентите много успехи в живота и ги призова да се връщат в своето училище.

    По традиция бяха връчени много награди на най-изявените зрелостници. Златаровската награда отиде при Тодор Кирев. Отличия получиха и най-добрите в овладяването на различните езици, изучавани в гимназията. Грамотата за най-добра във владеенето на английски език бе за Антонина Попова, по немски за Димитър Димитров, по испански за Кристиян Кирилов, по руски за Кристияна Димитрова, по френски за Даниел Стоилов.

    Присъдени бяха още много отличия, сред тях и учредени от бивши възпитаници на гимназията. Наградата на Филип Филипов за най-активен учител в извънкласните дейности бе за Валентина Иванова. Носителят на тази награда се определя от учениците, уточни директорът Деян Янев. Грамоти и различни отличия получиха много зрелостници. Всеки от 12-те класове бе избрал своя благотворителна кауза тази година. Инициативата на 12 “В” бе в подкрепа на 9-месечната Мартина Петрова, която страда от левкемия, а за лечението й в чужбина по предварителни данни са необходими между 100 и 150 хиляди евро.До момента има събрани средства само за първоначалната терапия, но не и за цялостното лечение.

    181 са зрелостниците на Езиковата гимназия тази година, средният успех на випуска ще стане ясен до няколко дни.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Гг
      ггг
      28 -42
      12:15, 15 май 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Го
        Гошо
        28 -29
        12:26, 15 май 2018
        Ти си болен бе. Тва, че си мухъл и бачкаш за 300лв и си неграмотен като коч не озтачава, че всички са като теб.
    • 2
      Гг
      ггг
      31 -12
      12:31, 15 май 2018
      Прекрасни деца, но фалшиво образование.
      Грамотен и интелигентен са различни неща.
      А сравнението с коч сигурно идва от овцевъд и безсилие срещу фактите.
    • 3
      Ре
      Реформатор- лаладжия
      19 -16
      12:35, 15 май 2018
      Кръшков ти представяш ли си как се съйбират 150 000 евро и кой ще ги даде ганю и пена със 150 лв гербаджийска пенсия ли или пък тия пръдлювци и пикли от езиковата гимназия
      • Че
        че си лаладжия, лаладжия си
        19 -7
        13:25, 15 май 2018

        Какво ти е виновен Кръшков и защо се заяждаш? Аман от хора дето по цял ден нямат какво да правят!Коментират всичко и навсякъде, а най вероятно дори не ходят на работа и за това имат време да стоят пред компютрите!Разкарай се

    • 4
      Ре
      Реформатор- лаладжия
      11 -7
      13:45, 15 май 2018
      Ами5 ти ходиш ли на работа бе ХАШЛАК и ако ходиш сигурно КИСНЕШ непрекъснато на компютъра
    • 5
      Ро
      Родител
      30 -7
      14:06, 15 май 2018
      Поздравления за всички деца от випуск 2018 г.! Бъдете здрави, дерзайте! На добър час!
      А на Вашите учители, с любов, поклон!
    • 6
      Училище с традиции,училище от което излизат прекрасни,грамотни и начетени деца.След време успешно реализирани било в България или в чужбина.Гордейте се деца,че точно в Хасково,в това училище благодарение на добрите Ви учители Вие получавате първите най-важни уроци,освен знанията които придобивате.Желая на Вас, абитуриенти,много бъдещи успехи,добра реализация,на Вашите учители-едно огромно благодаря,че все още има такива стожери на знанието!Следвайте примера на добрите,бъдете и Вие за пример след години!Попътен вятър!
    • 7
      Добре де какви малоумници четете и коментирате щом като слагате минуси на коментара на родителя, който всъщност пожелава само хубави неща на нашите деца. Да ви изсъхне ръката дано дето хейтите децата и слагате минуси на позитивните коментари.
    • 8
      В.
      В. К.
      5 -8
      18:56, 15 май 2018
      Къде е госпожа Делиева? Която ги посрещна, възпита и образова! Поклон г- жо Делиева!!!!!!!!!!!
    • 9
      Vo
      vovekiSusSssr
      4 -3
      20:27, 15 май 2018
      Сасипахтр я тая държава мама@@@ гербаджейска
    • 10
      Кр
      Кръпка до кръпка
      5 -1
      21:09, 15 май 2018
      Колко да е силен тоя випуск, всяка година занижават стандартите, защото около 70% от завършващите са функционално неграмотни... По статистика на ЕС сме на дъното по образование в целия ЕС и децата не разбират какво точно четат. Да са живи и здрави и успех в реалния живот ...
    • 11
      Ос
      ОСТАВАМ В БЪЛГАРИЯ
      4 -4
      22:56, 15 май 2018
      Училище, което създава и възпитава емигранти.
    Последни новини