От х:

Днес в x:

320 щангисти в Хасково спорят за шампионските титли

Изображение 1 от 4

    Най-престижното за годината състезание по вдигане на тежести се провежда в Хасково от днес. 320 щангисти от 31 клуба в страната са в спор за титлите в Държавния личен шампионат за всички категории в петте възрастови групи. Така на практика градът е домакин до петък на 10 шампионата.

    На подиума в първия състезателен ден излязоха претендентите при кадетите до 15- годишна възраст.

    В четвъртък и сряда е надпреварата при жените и мъжете. Сред фаворитите са медалистите от европейското, което се проведе в Букорещ през април- вицешампионът за мъже в кат. 62 кг -русенецът Стилян Гроздев, пловдивчанинът Георги Шиков, който се върна от Румъния със сребро в кат. до 105 кг. и Даниела Пандова от Сливен, която е бронзова медалистка в категория до 48 килограма .

    Хасковската школа ще разчита на добро представяне на националките си Мая Иванова, който вдига при жените и на Мария-Магдалена Кирева, която се състезава при кадетките.

    Състезанието, което е под шапката на Българската федерация по вдигане на тежести се обезпечава от 15 международни съдии и още толкова от 1-ва национална категория, под председателството на доц. Димитър Димитров.

     Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини