От х:

Днес в x:

Кметът поведе хорото „Розите на България“ в училището на Конуш

    На своя патронен празник днес училището в хасковското село Конуш стана част от инициативата „Розите на България“, в която стотици български школа по целия свят отбелязват на днешния 11-ти май Деня на светите братя Кирил и Методий с народни хора.

    Училището в хасковското село Конуш днес има патронен празник.

    С добро настроение и пъстрота беше украсен школския двор още рано сутринта. За да поздравят учениците и преподавателите дойдоха и много от родителите. Сред гостите на тържеството бяха и представители на община Хасково и Регионалното управление на образованието.

    Тържествената церемония започна с шествие, начело на което децата носеха портрет на светите братя.

    Днес около 200 млн. души пишат на кирилица, припомниха децата. Възпитаниците на конушенското училище отбелязаха и своите постижения в клас и в извънкласните дейности в първото издание на вестник „Училищен живот“.

    Децата работят по проектите „Твоят час“ и „Пъстро етно“, в които има разнообразни и интересни за тях инициативи.

    За празничното настроение  с песни и танци в концерта в двора на училището се включиха вокалната група „Слънчевите зайчета“, с ръководител Васко Делиев и танцовият клуб „Дъга“, който ръководи Мария Маринова.

    Представи се и групата „Забавен български език“, участваха и децата от Клуб „Творчество и красота“, от клубовете по история, по архитектура и бит, и „Млад журналист“. А от Клуб „Заедно на трапезата“ се погрижиха за празничната почерпка.

    Кулминацията на днешния празничен ден беше българското хоро, което се изви в двора на училището и е част от инициативата „Розите на България“. Трибагреникът начело му развя кметът на Конуш Младен Марков. Така конушенци дадоха своят подкрепа към българското и изпратиха поздрав към сънародниците, в които туптят сърцата за съхраняване на българските традиции и родния фолклор, та макар те да са далеч от родината.

    Hakovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ва
      Валери Филипов
      7 -1
      12:43, 11 май 2018
      Там на последната нимка видях един човек, който много уважавам - Бай Марчо! Да е жив и здрав и още много години Доайен на Българщината в с. Конуш!
    • 2
      Ев
      евроскептик
      7 -5
      14:56, 11 май 2018
      Днес 200 милиона пишат на кирилица --това добре ами учителите напомнят ли на тия деца че това са българия македония и русия или си забравят покрай натрапения ни евроатлантизъм с дивашките евроценности Иначе кметът м Марчев добре се е представил
    • 3
      От Конуш съм. С голяма благодарност към моите учители Дора Панайотова(Начева ) , Делчо Георгиев, Тодор Тодоров, Стайка Евтимова, Мария Христозова. С голямо не уважение към Христина Илиева. Тя ми остави в осми клас по пеене тройка. Всички други оценки ми бяха шестици. След това учих още 9 години без да съм повтарял, и тази тройка си остана единствена. И пеенето не ми потрябва никъде.
    • 4
      Ко
      кокорбашиев
      2 -1
      21:45, 11 май 2018
      Как да не ти трябва пеенето бе ПРИЯТЕЛ ами ако се наложи да пееш ХИМНА на ЕВРОПАТА какво ще правиш ами ти си вече ЕВРОПЕЕЦ с европейски ЦЕННОСТИ Я се вземи в РЪЦЕ иди на части учители по пеене школувай гласа си Престои ни влизане в ШЕНГЕН а там се живее само с песен Не се излагай
    Последни новини