От х:

Днес в x:

Конфискуваха 60 000 литра водка с фалшив бандерол

Високоградусов алкохол за над 320 000 лв. иззеха при съвместна операция служители от сектор БОП (Борба с организираната престъпност) и Окръжна прокуратура, съобщиха от областната дирекция на ВМР Хасково. Полицейските служители са образували досъдебно производство за организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на алкохола с фалшиви бандероли на известна българска търговска марка в страната, а част от него предназначен и за нелегален износ в чужбина.

В хода на делото, наблюдавано от Върховна касационна прокуратура, са извършени над 20 изземвания на бутилиран и наливен алкохол от търговската мрежа и складове в страната, стопанисвани от организираната група. Антимафиотите са иззели от търговски вериги и складове в градовете София, Пловдив, Елхово, Бургас, Свиленград - 350 литра наливно количество- ракия, мастика, водка, 8920 бутилки без акцизен бандерол и 47 000 бутилки с неистински или фалшив бандерол.



При последната операция, проведена на територията на София и Търговище, са иззети още 11 500 бутилки със съмнение за фалшив бандерол. В хода на досъдебното производство, образувано през 2007 г., на трима от участниците от организираната престъпна група на възраст 25 г., 30 г. и 35 г. е повдигнато обвинение по чл.244 и 321 от НК за разпространение на неистински ценни книжа. От наблюдаващия прокурор са им взети различни мерки за неотклонение и са им наложени принудителни административни санкции.

На фирмите и лицата, засечени по случая и разпространяващи и ползващи неистинските ценни книжа, са назначени данъчни ревизии. С последната реализация на хасковските антимафиоти общо иззетото количество алкохол е над 60 000 литра за около 320 000 лв, върху която сума не е начислен акциз и ДДС, ощетяващи републиканския бюджет за над 250 000 лв.

Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура-Хасково. Предстои назначаване експертизи за доказване на цялостната престъпна дейност на организираната група.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини