От х:

Днес в x:

Хасково чества Деня на храбростта и 140-тата годишнина на Българската армия

    Денят на храбростта и Българската армия бе тържествено честван в Хасково. В ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин на площад „Свобода” участваха военнослужещи, кметът на общината Добри Беливанов, народният представител Евгения Ангелова, областният управител, граждани.

    В словото си командирът на хасковското поделение подп. Николай Александров припомни, че тази година се навършват 140 години от създаването на Българската армия. И подчерта, че във военната ни история срамни моменти няма.

    В словото си кметът Добри Беливанов също припомни, че нито едно българско бойно знаме не е попадало в плен благодарение на героизма на българските воини, а флагът на Хасково през последните години е бил развят над няколко мироопазващи мисии с участието на военнослужещи от хасковския гарнизон, и е върнат в града  с достойнство и чест.

    В празничното си слово областният управител Станислав Дечев изтъкна значимостта на Гергьовден за всяко българско семейство. „За нас Сливница и Драгоман; Чаталджа и Одрин; Драва и Мур не са географски понятия. За нас това са имената на бойната слава на героичната българска армия. Затова честваме Гергьовден като светъл празник“ каза Дечев.

    След официалната част на откритата сцена празничен концерт изнесоха танцьорите от ансамбъл ”Златна Тракия” вокална група „Лотос бял“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ба
      бате Ж
      20 -11
      15:27, 6 май 2018
      Мене ме беше срам да гледам и слушам ДЯДО и ДЕЧЕВ в тоя паметен ден.
      Резил за славните ни предци воини!!!
    • 2
      Мъ
      Мън мън
      21 -7
      15:58, 6 май 2018
      И кмета и областния са жалки
    • 3
      Вс
      Всеушния кенанец
      19 -7
      17:07, 6 май 2018
      Що така бе Бате Ж ама тва са хора на джендър партията Герб бе човек Ам тва е велика партия бе партия на боко цецо цецка цвета катето външната и още куп ЮНАЦИ
      • Гл
        Глупости
        0 0
        10:08, 8 май 2018
        Питай Вагинин от БСП коя партия е по-джендър. Даже няма кво да пигаш Вагинин, направо Хамстера, дето избяга в Брюксел питай, или ония травестит дето им е председател, дето се резбира по мъжки с другите.....
    • 4
      1_
      1_1525627823
      15 -7
      20:30, 6 май 2018
      Браво на ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ най сетне да го видя с нов костюм.Вече мислех че няма пари за нов и щях да организирам благотворително мероприятие"Да купим костюм на представителя на държавата
    • 5
      Kk
      Kkk
      0 0
      22:05, 7 май 2018
      Олеее много жени има в тая армия.
    Последни новини