От х:

Днес в x:

Хореографът от Хасково Милена Налбантова със „Златна муза“ за модерно изкуство

    Направеният с много хъс и идея за новаторство първи по рода си у нас балетен спектакъл във вода „Пръски любов“ донесе на хореографката от Хасково Милена Налбантова голямо признание от гилдията.

    Ръководителката на балетна формация „Рона“ и международен танцов съдия получи снощи наградата „Златна муза“ в областта на модерното изкуство на Асоциацията на хореографите в България на церемония в зала 1 на НДК.

    Отличията се раздават за втора година на Международния ден на танца, който се отбелязва на 29-ти април.

    Номинираните са в 11 танцови категории, а призьорите са обявени след тайното гласуване по интернет на 140 членове на АХБ от цялата страна. Имената на победителите станаха ясни на самата церемония и тази година. Наградите им-статуетки са дело на шуменския скулптор Валери Желязков, и са с височина около 30 см, изработени от полиран бронз.

    След наградите в две поредни години-2016 и 2017  за най-добър хореограф на Международния фестивал „Вълшебен свят“, „Златна муза“ е поредното признание за работата на хасковлийката. Милена Налбантова е и единственият български хореограф с покана от „Бродуей денс център“ да представи творчеството си в Ню Йорк.  

    За първи път „Пръски любов“ беше представен пред публика през септември, миналата година, в сухите фонтани пред Читалище „Заря“ в рамките на празниците за Деня на Хасково.

    За голямото отличие Милена Налбантова благодари на колегите си късно след церемонията снощи във Фейсбук. „Благодаря за пеперудите в стомаха и за признанието“, написа тя. Но не забрави да сподели радостта си и да благодари и на своите възпитаници от формацията, която ръководи. Много от балерините на „Рона“, които са от 4 годишни в залата и се обучават под ръководството ѝ днес са стипендиантки на най-добрите танцови училище и школи в Европа и САЩ.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ма
      Марк
      6 -8
      13:19, 30 апр 2018
      Поздравления за Божилова.
      Достойно признание, следващия спектакъл да е в другия шадраван с водопада, точно до паметника на завистта, защото тя е голямо нещо.
    • 2
      Бр
      БРАВО!
      14 -3
      13:37, 30 апр 2018
      Милена е един достоен работохолик, който получава поредно признание за труда си. Браво Миленка, доказа, че си професионалист.
    • 3
      **
      **
      9 -3
      14:25, 30 апр 2018
      Миленче, честито за наградата и бъди здрава, за да постигнеш всички мечтани отличия!
    • 4
      Ма
      Марк
      6 -4
      14:29, 30 апр 2018
      Как пък един дето писа за Божилова не си написа името?
    • 5
      Ис
      Искрен
      8 -3
      15:42, 30 апр 2018
      Ти пък щото си "Марк" :) Злобата почивен ден няма! Криете се като мишки по форумите! Що не й го кажеш в очите? Комплексар! Браво за постиженията! Докато Марк си клати краката по форумите, хората работят. Поздравления!
    • 6
      Ма
      Марков
      8 -3
      16:04, 30 апр 2018
      Поздравления , продължавай със същия ХЪС да печелиш всички предизвикателства .
    • 7
      Ив
      Иванова
      7 -2
      20:49, 1 май 2018
      Какъв ви е проблема, Марк? Още от първия коментар със злоба! Какъв ви е проблема, че жената си държи на името и го уважава, а вие толкова държите да натяквате, че е Божилова! Тя преценя как да се представя, не вие!!! Толкова елементално и просташко е, че вместо да сте интересен, ставате смешен! Поздравления за успеха на Налбантова!
    • 8
      Па
      Патрона
      6 -2
      21:49, 2 май 2018
      Това не е ли кючекинята от Дарданели? На времето бая я кичех.Бая са е охранила машалла!
    • 9
      Vi
      viruss
      1 -5
      17:05, 3 май 2018
      Да същата свиня е Виж коментара
    Последни новини