От х:

Днес в x:

Хасковлии против Стратегията за детето, готвят международен протест

    Тази вечер в Хасково се проведе информационна среща-дискусия относно Национална стратегия за детето и всички законови промени, свързани с нея. Организатор на събитието бе хасковлийката Милена Налбантова.

    В камерната зала на читалище „Заря” присъстваха български граждани от Варна – Валентин Желев и сина му Александър, живеещи в Норвегия и заемащи активна роля в изобличаванто на анти-детските и анти-семейните практики в България, Норвегия и по света. Присъства и хасковският адвокат Васил Лазов, който е водил и печелил дело срещу социалните служби за неправомерно отнети деца от семейство от Хасково.

    По време на срещата обявиха, че предстои международен протест на 7 септември, който ще се проведе не само в България, но в общо 17 държави. Към недоволството в София ще се включат и хасковлии с автошествие.

    „Не сме съгласни със законите, които искат да наложат с този норвежки модел на поведение – джендър идеологии, ранно сексуално образование. Ние сме против това”, заяви Бисер Русимов от Бургас – представител на „Организация за закрила на българските граждани”. Той допълни, че Стратегията за детето е отпаднала, но били променени 29 закона от Държавната агенция за закрила на детето, които са подзакони на същата тази Стратегия.

    Хасковлийката Милена Налбантова заяви, че трябва да има закрила за децата, но според нея смущаващото е, че с промените в тези закони се дава възможност за отнемане на дете по сигнал, дори и да е недоказан и непроверен, без съдебна заповед. Освен това според нея се разтварят вратите на така наречената търговия на деца чрез международно осиновяване. Според нея промените в българските закони трябва да бъдат отменени или поне спорните текстове да бъдат премахнати. Смята, че не е редно да се отнемат деца от живи родители, дори и да има конфликт в семейството и още повече да бъдат давани за отглеждани в приемни семейства от друг етнос, за което показателно е хасковското село Динево, където има 54 приемни семейства от ромски произход. Определи като кражба изземването на дете от семейство.

    Haskovo.net     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      Ст
      стига
      13 -30
      08:11, 5 сеп 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ел
        Елена
        34 -9
        09:20, 5 сеп 2019
        Ако имате нещо лично, идете и й го кажете, но се намери един да действа и да се ангажира в този град и моля не го обругавайте.!
      • Ро
        Родител
        29 -8
        09:56, 5 сеп 2019
        Г-н или г-жо Стига,първо се информирайте и ако имате да кажете нещо смислено и градивно-тогава коментирайте! Обществото ни няма нужда от жалки анонимни създания,чийто живот е безсмислен и състоящ се единствено в негативизъм,злобни коментари и криене зад монитора. Излезте с името си,застанете пред хората или пред организаторите на събитието и кажете, какво ви дерзае! Стига простотии и жалка еснафщина! Видно е, че завиждате за творческите постижения на г-жа Налбантова,затова че може да застане с лицето си зад която и да е обществено полезна кауза и затова,че е уважаван наш съгражданин,а вие ще си останете скрити,жалки,анонимни и ръсещи отрова срещу всички добри дела. Става дума за нещо много сериозно,което касае не само България,но и цяла Европа,където на 7.09 ще има протести в защита на семейните ценности. Благодарим на организаторите на тази среща,на гостите от Норвегия и от много градове на България,за прякото включване на адвокати и на жертви на Барневерн и за полезната информация! Полето за коментари под публикациите са за смислени и градивни мнения и идеи,не за обиди,клеветничество и простотии! И ЗАПОМНЕТЕ: По силата на решение на Европейския съд в Люксембург,авторите на коментари под която и да е публикация в медийното пространство носят съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически!
      • Пе
        Петров
        5 -3
        17:51, 6 сеп 2019
        Г-н или г-жа "родител", не можах да прочета коментара, на които реагирате, но се противопоставяте на анонимността, а Вие стр анонимен.
    • 2
      12
      123456
      11 -5
      10:04, 5 сеп 2019
      Място, час? Интересува ме и за Хасково, и за София.
    • 3
      Та
      Танци манци
      12 -26
      10:14, 5 сеп 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 4
      Мя
      Мястото
      9 -3
      10:19, 5 сеп 2019
      За място и час питайте в "Национална група не на стратегията за детето' във Фейсбук
    • 5
      Пу
      Путин
      8 -13
      12:50, 5 сеп 2019
      Протест на русоробите. Виж коментара
    • 6
      Ку
      Кучков
      10 -11
      22:20, 5 сеп 2019
      Тази веща по всяка тема.
      По всяка тема е готова да се изкаже.
      Публичен линч!
      Излагаш се! Марш да играе кючек!
      • Пе
        Петя
        10 -7
        13:31, 6 сеп 2019
        Гнусен коментар!
    • 7
      Гл
      Глосоподавател
      5 -2
      10:39, 6 сеп 2019
      Защо протести? Просто идете при вашият народен представител.
    • 8
      Де
      Десита
      10 -9
      13:48, 6 сеп 2019
      тази вярно се меси във всяка тема,иска да я снимат камерите и да се прави на популярна.що не си върти гюбеците и не миряса.аман от апталки,жадни за слава.забавна е като се излага.
      • Ма
        майка
        4 -1
        19:43, 8 сеп 2019
        Ами тя така или иначе е пред камерите и славата я следва,без да ги иска,заради делата си,медалите си,постиженията си и гражданската си позиция,а ти жалко създание можеш само да се гърчиш от злоба зад монитора и да сди мечтаеш за камери и слава.
    • 9
      Ди
      Дидо
      3 -3
      01:23, 7 сеп 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 10
      Пе
      Петя Стоянова
      6 -8
      16:15, 7 сеп 2019
      Ей, тия талибани ли ще бранят децата!? Страх да те хване от тях! Жалки и нечистоплътни! Бога да пази децата ни от такива като тях!
    • 11
      Ки
      Киро
      3 -2
      12:34, 8 сеп 2019
      Обслужват интересите на Мацква.
    • 12
      Ма
      Майка
      5 -2
      19:39, 8 сеп 2019
      Срамувам се от идиотските ви,злобни,елементарни,низки,провинциални и тесногръди коментари. Как може хората на Хасково да стигнат до такова падение?! Цяла България се вдигна на огромен протест,площадите навсякъде бяха пълни с информирани и борещи се за децата си родители,вие тука мътите простотии,жалки създания,които си заслужават и живота,и управата.
    • 13
      Го
      Гочо
      0 0
      21:29, 1 окт 2019
      Хора Какво става с нашата даржава да флизаш чужденци и да отнемат децата и защо
    Последни новини