От х:

Днес в x:

Оркестрантите на Хасково акомпанират на солисти от Националното музикално училище

Изображение 1 от 3

    За първи път музикантите от Камерния оркестър на Хасково ще участват в проект с ученици. От 19 часа на на сцената на театъра на 25 април оркестрантите ще участват в съвместен концерт с възпитаници на Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

    Като много амбициозни и също  толкова добри представи солистите на първата репетиция с оркестъра диригентът Цанислав Петков, по чиято идея ще се случи концерта утре вечер.

    Пред хасковска публика ще солира пианистът Ангел Ялъчков, който е най-малък от петимата гост-музиканти. Той е седмокласник и е възпитаник на доц.д-р Александър Василенко.

    Ученичката от класа на Костадин Йосифов Никол Тодорова гостува на обой. На сцената се качва и флейтистката Антония Мирчева, възпитаничка на Ива Любомирова. Стефан Такев участва в концерта с кларинет. Той е възпитаник на проф. Сава Димитров. Ученикът на проф.д-р Стефан Жилков Симан-Георги Стаменов ще се представи на виола.

    За първи път ще имаме толкова пъстра и откъм солисти, и жанрово изява, промотира концерта Цанислав Петков. Той не спести суперлативи за младите музикантите от НМУ и посочи, че с порива си към музиката младите хора са освежили и оркестрантите с дългогодишен опит.

    haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини