От х:

Днес в x:

Кметът предлага учредяването на награда „Ученик на годината“

Заслужилите ученици от Хасково да бъдат награждавани всяка година по повод Деня на българската просветата и култура и славянската писменост -24 май, предлага кметът Добри Беливанов. Идеята си за учредяването на приза „Ученик на годината“ той ще предложи за одобрение от общинските съветници на идната сесия на местния парламент, която ще се проведе в последния петък на месец април.

Концепцията е званието да получат изявени деца общината в областта на хуманитарните, природо-математическите науки, такива с постижения с изкуството и спорта, както и ученици с изяви в професионалните направления.

Наградата ще бъде връчвана на специална тържествена церемония и ще включва грамота, плакет и парична равностойност в размер на 500 лева, които ще бъдат осигурени от бюджета.

Номинациите за наградата ще се правят от директорите на училищата, след като обаче те са се допитали до Педагогическия съвет.

Експертна комисия от общинската администрация и общинския съвет ще разглежда кандидатурите и в крайна сметка ще има тежката дума за наградите, предлага още за организацията на наградата градоначалникът.

А това, че заслужават такава награда и да бъдат почетени пред целия град на церемония в тяхна чест, талантливите хасковски деца отдавна показва. Преди по-малко от месец, например, хасковлийката Елияна Пилитова се пребори в силна конкуренция от цялата страна за възможността да представя България на на Международния финал по публична реч в Лондон през месец май. Осмокласничката от Езиковата гимназия в Хасково пък Тереза Симеонова е националният фаворит на Олимпиадата по английски език за тази година. Един от златните медалисти на България  на “Азия Опън „ през 2017 година също е ученик от Хасково-Нури Хасан. Хасковлийка е и вицешампионката от Световнот опървенство по борба за кадетки от Атина през 2017 година и Европейска златна медалиска Петя Делчева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    Гроздана Видева
    2 0
    21:33, 19 апр 2018
    кмета също така иска да вдигне таксата за детска градина. Тази награда да си я носи вкъщи.
Последни новини