От х:

Днес в x:

Проверяваме онлайн хонорарите си от 2017 година

Физическите лица вече могат да проверят в сайта на НАП за подадени данни от предприятия и от самоосигуряващи се лица за изплащани доходи, различни от тези по трудов договор. Такива например са хорноранрите.

Чрез това улеснение гражданите ще могат да проверят и попълнят годишните си декларации за облагане на доходите. Електронната услуга, чрез която може да се използва това облекчение е на онлайн портала на Данъчното в секцията „Справка за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица“.

Ползва се с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК), уточняват от хасковския офис на НАП. Услугата предоставя информация и за вида и размера на изплатения доход, както и за удържания данък.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите от 2017 година изтича на 30 април, като дотогава трябва да се плати и посоченият в декларациите данък за довнасяне. Най-бързо и лесно формулярите се подават онлайн с ПИК или електронен подпис. Статистиката от подадените до този момент подоходни декларации на физическите лица сочи, че всяка втора е подадена в офис Хасково по електронен път. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини