От х:

Днес в x:

Социалните предприятия обявяват работни места на специална трудова борса

Социални предприятия ще предлагат работа на младежи, които се ползват от социални услуги, както и на хора с увреждания, в риск от бедност и социално изключване на специална трудова борса. Това е едно от решенията на правителството днес, взети по отношение на План за действие в периода до 2019 година в изпълнение на Националната концепция за социална икономика.

В документа са заложени още дейности, които ще допринесат за развитието и утвърждаването на социалната икономика и социалното предприемачество в България. Във връзка с това са заложени информационни кампании, форуми и семинари, както и представяне на добрите практики в тази сфера.

Освен обаче, че ще се търсят повече възможности за осигуряване на работа на хората в неравностойно положение, ще се насочва вниманието и на потребителите към продуктите на пазара, създадени в социалните предприятия. Предвидени са също мерки за създаване на благоприятни условия за образование, обучение и изследвания в подкрепа на социалната икономика. Сред тях са провеждането на анкетни проучвания сред учителите и заинтересованите страни за възможности за разработване на учебни програми и проекти в областта на социалната икономика. Планът включва и мерки за оценка на икономическото и социално въздействие на социалните предприятия върху заетостта и социалното включване на хората в неравностойно положение.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини