От х:

Днес в x:

Канят работодатели на среща с младежи на трудова борса

Работодатели ще бъдат поканени на среща с младежи до 29-годишна възраст. За целта от дирекция по труда организират Специализирана трудова борса, която ще се проведе на 30 март в Дома на техниката. Все още не ясно колко работодатели ще се включат в тази борса. „Нашата цел е да информираме обществеността за тази борса и кога ще се проведе, каза директорът на Регионалната служба по заетостта Господин Господинов. Идеята на тези борси е да се съобщят свободните работни места и респективно да се заемат от подходящи хора. Срещата се организира с младите хора, защото именно в тях е потенциалът, каза Господинов. По време на срещите може да се обсъдят подробности за работното място, задължения, заплащане и други.

Подробна информация има и по информационните табла в дирекция Бюро по труда.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Пр
    Препатил работодател.
    10 -1
    09:34, 26 фев 2017
    Няма никакъв смисъл от тази борса. Участвах в такава. Реших да се възползвам от програма за младежи до 29 години. И се започна една мъка. Дай това , дай онова , ама имаш 3,65 ст задължение към НАП - не става. Че бележки от общината , статистиката какво ли не. Добре минах го този етап и ме одобриха. Чаках 2 месеца и половина да ми одобрят и подпишат договора в София. През това време не можеш да назначиш никой. Слава богу подписах договора и процедурата започва отначало. Даваш заявка за човек , за да си имат работа и посредниците. След една седмица ти казват , че нямат кандидат. Безработни много , но твоята работа не я щат. Пак отначало. Намирам си човек , прекарвам го през бюрото , и го посочвам . До тук добре. мислиш си , че вече си приключил , назначаваш го и т.н. Да ама не. Сега и него трябва да го одолбрят за твой работник в София. Още един месец. Цифром и словом от подаването на първия документ до назначаването на служителя минаха три месеца. Кой работодател има толкова време за чакане , за да наеме някой за 6 месеца по програма.
    • Яж
      ЯЖМИ КУРА РАБОТОДАТЕЛЮ
      3 -3
      14:23, 26 фев 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    7 0
    11:47, 26 фев 2017
    Що не мина по прекия път ,бе приятел?
    Буташ рушвета на някой от ГЕРБаджиите и работата ти е сигура!
  • 3
    Tr
    trerte
    5 -1
    12:21, 26 фев 2017
    Пълни глупости, програмата е за работодатели на наши хора, поредната кражба, някой наш да си спести някой лев пак, за обикновените хора е обикаляне по мъките с месеци и после ако си намериш човек ти стои 1-2 седмици и си отива.
    • Не
      Незапознат
      7 0
      17:35, 26 фев 2017
      И да не е за наши хора това мероприятие е обречено на провал.Ако въобще някой от двете страни отиде на него.За работодателите трябва всичко да им е изрядно.Да не дължат нищо не само към НАП но и към работниците ако все още имат такива.Но даже и да излязат на светло ако е вярно това в първият коментар следва убийствена бюрокрация.Това е повече от демотивация.От която и страна да си сблъскаш ли се с това губиш желание.Тогава не само че работата няма да върви но и ще е бреме.Другото което ми е интересно и любопитно дали ще се съберат младежи до 29 години.До тази възраст който е по-кадърен и е с акъла си отдавна не е тук.Тези които все още са и се чудят дали да не си дигнат чукалата предложенията които ще получат от така наречените работодатели ще са нека да кажем неприемливи.Те са в разцвета на младостта и силите си а някакъв който се пъчи че им дава работа а пък плаща недостойно ще му теглят майните.Остават тези които по някаква си принуда или страх от неизвестното ще са работната ръка на всеки работодател.Като и двете страни ще се надлъгват.Едните че плащат а другите че работят.
  • 4
    Яж
    ЯЖМИ КУРА РАБОТОДАТЕЛЮ
    1 -1
    21:48, 26 фев 2017
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини